in ,

“Nightmare Before Christmas”ın Yönetmeni, Tüm Övgüyü Tim Burton’ın Almasından Rahatsız

The Nightmare Before Christmas filminin yönetmeni Henry Selick, yapıma dair tüm övgünün Tim Burton’a gitmesinden duyduğu rahatsızlığı açıkladı.

The Nightmare Before Christmas yonetmeni henry selick aciklama
- Reklam -
- Reklam -

The Nightmare Before Christmas filminin yönetmenliğini üstlenen Henry Selick, Tim Burton’ın filmin bütün övgülerini almasına dair ilk defa konuştu

The Nightmare Before Christmas’ın (Noel Gecesi Kâbusu) yönetmeni Henry Selick, yapıma dair bütün övgünün Tim Burton’a yönlenmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi. Disney, ünlü yönetmenin sinema başarısından sonra stop-motion animasyonu Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas ismiyle izleyicilerine sunmuştu.

Henry Selick geçen günlerde AV Club’a verdiği röportajda filme dair yaşanan yanlış anlaşılmadan rahatsız olduğunu dile getirdi. Filmin reklamlarının, yapım çıkış yapmadan çok kısa bir süre önce değiştirilmesinin bunda etkili olduğundan bahseden Selick, Burton’ın isminin sadece ticari kaygılarla eklendiğini söylüyor:

- Reklam -

“Burada biraz haksızlık yapıldığını düşünüyorum çünkü filmin ismi çıkış yapmadan üç hafta öncesine kadar ‘Tim Burton’s Nightmare’ değildi. Yani eğer ben bu başlığa tamam deseydim bununla ilgili bir sıkıntım olmazdı zaten. Ben bu filmi çekerken Tim (Burton) Los Angeles’ta iki farklı proje üzerinde çalışıyordu. O inanılmaz zeki biri, ya da yaratıcı zamanlarında öyleydi. Ama filmi hayata getiren ben ve benim ekibimdi.”

The Nightmare Before Christmas yönetmeni henry selick

Henry Selick: “The Nightmare Before Christmas Filmini Gerçekleştiren Ben ve Ekibimdi”

1993 yılında vizyona giren The Nightmare Before Christmas filminin senaristliğini ve yapımcılığını Tim Burton üstlenmişti. Animasyon yapımın yönetmenliğini ise Coraline ve James and the Giant Peach gibi yapımlara imza atan Henry Selick yapmıştı. Filmin müzikleri ise Danny Elfman tarafından bestelendi.

Selick verdiği röportajda buna da değinerek şunları ekliyor:

“Eğer Danny Elfman’a soracak olursanız da bu film onundur. Filmi bitirdiğimizde yanıma gelmesi ve elimi sıkması çok komikti. ‘Henry, şarkılarımı görsele aktarmakta muhteşem bir iş çıkarmışsınız!’ dedi. O kadar ciddiydi ki, çok hoşuma gitmişti. Olsun. Ama insanların, ‘Ah, şu Henry bir şeyler yapıyor ya,’ dediği bir noktaya kadar gitmekte kararlıyım.”

- Reklam -

The Nightmare Before Christmas yönetmeni henry selick - tim burton

The Nightmare Before Christmas’ın devam macerası, geçen temmuz ayında Shea Earnshaw imzasıyla kitap formatında okurlarla buluştu. Disney Publishing’in yayıncılığını üstlendiği eser, Sally karakterine odaklanıyor.

Selick son zamanlarda çıkan Netflix yapımı Wendell & Wild yapımı ile de isminden söz ettiriyor. Jordan Peele ve Keegan Michael Key’in başrolleri seslendirdiği Amerikan stop-motion animasyonu, korku ve komedi türlerini bir araya getiriyor.

The Nightmare Before Christmas

Siz Henry Selick’in bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Studio Ghibli Tema Parkı

Miyazaki’nin Büyülü Dünyası Gerçek Oluyor: Studio Ghibli Tema Parkı Açıldı

İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı – Gökcan Şahin - Yazarının Kaleminden

Gökcan Şahin: “Anlatım Şekli ve Hızıyla İstanbul Tanrıları, Çizgi Roman Kültüründen Esintiler Taşıyor”