in ,

The Northman Fragmanı: Robert Eggers’ın Yıldızlarla Dolu Viking Filmine İlk Bakış

The Northman fragmanı yayınlandı. The Lighthouse’un yönetmeni Robert Eggers’ın yeni filmi, oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

The Northman Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

The Northman fragmanı yayınlandı. The Lighthouse filmiyle adından söz ettiren Robert Eggers’ın merakla beklenen filmi oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor.

Robert Eggers’ın İzlandalı şair ve romancı Sjón ile birlikte yazdığı senaryo üzerine kurulu olan The Northman, 10. yüzyılda İzlanda’da yaşayan Viking prensi Amleth’in babasının öldürülmesini ve suikastçılarından kaçmasını konu ediniyor. Büyümüş ve intikam için aç olan Amleth, ailesinin ölümünden sorumlu adamları öldürmek için kanla dolu bir yolculuğa koyuluyor.

Başrolünde Alexander Skarsgård’ın yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Björk, Ralph Ineson, Ethan Hawke ve Willem Dafoe gibi yıldız isimler yer alıyor. Destansı Viking filminin ilk geliştirilme aşaması, 2019’un sonlarında başladı. O sıralar başrollerinde Robert Pattinson ve Willem Dafoe’nun yer aldığı The Lighthouse ile gündemde olan Eggers, ara vermeden yeni projesi üzerinde çalışmaya başlamayı hedefliyordu.

- Reklam -

Focus Features’ın yapımcılığını üstlendiği The Northman’ın ilk çekimleri aslında Mart 2020’de Kuzey İrlanda’da başlayacaktı. Ancak tam da o dönemlerde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını nedeniyle filmin prodüksiyonu ertelendi ve Ağustos 2020’ye kadar herhangi bir hareketlilik olmadı. Gecikmiş çekimler Aralık 2020’de tamamlandı.

Filmin vizyona girmesine birkaç ay kala Focus Features, The Northman’ın merakla beklenen ilk fragmanını yayınladı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

The Northman Fragmanı | İZLE

YouTube video

Yayınlanan ilk fragman, babasının öldürülmesinin intikamını almak için yola çıkan Viking prensinin yolculuğuna kısa bir bakış atmamızı sağlıyor. Yıldızlarla dolu tarihi gerilim filmi aynı zamanda yönetmenin bugüne kadarki en büyük prodüksiyonu olma özelliği de taşıyor. Bağımsız film yapımcısı, her ikisi de dönem ayarlarını tam anlamıyla kullanan The Witch ve The Lighthouse ile korku türündeki çalışmaları için son beş yılda oldukça iyi işler başardı. Çağa uygun diyalogları kadar izole üretim tasarımları ve kostümleriyle de adından söz ettiren Eggers, The Northman’da de benzer bir yol kullanıyor gibi gözüküyor.

- Reklam -

Universal Pictures ve Focus Features iş birliğiyle hazırlanan The Northman, 22 Nisan 2022 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacak.

The Northman’in yayınlanan ilk fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for RocKhan RocKhan dedi ki:

    Yanlış hatırlamıyorsam William Shakespeare’in Hamlet adlı eseri de aslen bu Viking Saga’sından esinlenme idi, yani Hamlet her yönü ile Shakespeare’e ait bir eser değil, Hamlet ismi de Saga’da geçen Amleth karakterinin anagramı.
    Yine yanlış hatırlamıyorsam Shakespeare de bu hikayeyi yazarken olayların asıl kökeni olan ülkeyi değiştirmemiş olduğu gibi bırakmıştı, yani Danimarka.

    Tabi ki ingilizce diline binlerce kelime sokmuş, sıfırdan yaratmış bir adamın Hamlet adlı eserine çalıntı demiyorum yanlış anlaşılmasın, Shakespeare anonim bir konuyu ele alarak kendi diline hem de hikayeyi geliştirerek kazandırmıştır, İngiliz diline sıfırdan binlerce kelime sokan bir adamdan bahsediyoruz, hem de bunu tiyatro eseri halinde herkese replikler yazarak yapmıştır, fazla uzatmayayım orası artık ayrı bir inceleme konusu olabilir, umarım filmi de güzel çıkar bende baya hype yarattı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Return to Hogwarts Fragmanı - Yeni Harry Potter Bölümü

Harry Potter Buluşması: Return to Hogwarts Bölümünden Yeni Fragman Paylaşıldı

neil gaiman bir noel şarkısı okuma charles dickens

Neil Gaiman, “Bir Noel Şarkısı”nın 175. Yılını Özel Bir Okuma Performansıyla Kutladı