in

Lighthouse Yönetmeninin Yeni Filmi The Northman 2022’de Çıkacak

Robert Eggers’in yeni filmi The Northman için vizyon tarihi belli oldu. Son olarak The Lighthouse ile seyircinin karşısına çıkan yönetmenin Viking macerası 2022’de geliyor.

The Northman
- Reklam -
- Reklam -

The Lighthouse yönetmeni Robert Eggers’in uzun süredir konuşulan yeni filmi The Northman için vizyon tarihi sonunda belli oldu. Viking temalı gerilim filmi olarak tanımlanan yapım 2022’de vizyonda olacak.

The Lighthouse, 2019’da vizyona girdiğinde oldukça sevildi ve cesur hikâye anlatımı ve güçlü sinematografisiyle övgüler aldı. Filmin başrollerinde Robert Pattinson ve Willen Dafoe yer aldı. İkili denizde yalnızlıkla mücadele eden karakterleri canlandırdılar. Yönetmen Robert Eggers, Independent Spirit Ödülleri’nde En İyi Yönetmen dalında aday gösterildi. The Lighthouse ticari anlamda büyük bir başarı elde etmese de, birçok film meraklısı tarafından beğenildi.

Şimdi de yönetmenin bir süredir üzerinde uğraştığı The Northman filmi merakla bekleniyor. Dünyaca ünlü İzlandalı müzisyen Björk’ün de oyuncu kadrosunda yer aldığı film için nihayet bir çıkış tarihi paylaşıldı. Focus Features, The Northman’ın 8 Nisan 2022 tarihinde sinemalarda olacağını duyurdu. Yapım “bir Viking prensinin öldürülen babası için adalet arama konusunda ne kadar ileri gideceğini araştıran destansı bir intikam gerilim filmi” olarak tanımlanıyor. Eggers ayrıca senaryoyu İzlandalı şair ve romancı Sjón ile birlikte kaleme aldı. The Northman, The Lighthouse’un yapımcılığını da üstlenen New Regency ve Focus Features arasında bir ortak yapım olacak. Yapımcılar arasında Lars Knudsen ve Mark Huffam da bulunuyor.

- Reklam -

The Northman Oyuncu Kadrosu İçinde Birçok Tanınmış İsim Bulunuyor

Robert Eggers the northman

Alexander Skarsgård filmin başrolü olarak karşımıza çıkıyor ve bir Viking prensine hayat veriyor. Kendisine Björk ile birlikte Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe ve Anya Taylor-Joy gibi yıldız isimler eşlik ediyor. Çoğu aktörün daha önce Eggers ile çalıştığı göz önüne alınırsa, ortaya çıkacak olan işçilik de heyecan verici duruyor.

- Reklam -

Şu an için filmle ilgili herhangi bir resmi fragman veya afiş paylaşımı yapılmış değil. Ancak yaz dönemi sonrası filmle ilgili çalışmaların başlaması bekleniyor. Bu kadar ödüllü oyuncunun yer aldığı The Northman, gelecek yılın Oscar sezonu için önemli bir aday olabilir.

Peki ya siz The Lighthouse’u sevmiş miydiniz? Yönetmenin bir sonraki filmi olan The Northman’den beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

La Casa de Papel 5. Sezon Çekimleri Netflix Final

La Casa de Papel 5. Sezon Çekimleri Tamamlandı: Final Yaklaşıyor

wes anderson yeni filmi

Wes Anderson, The French Dispatch Sonrası Yeni Filminin Çekimlerine Başlıyor