in ,

Edgar Allan Poe’nun Cinayet Peşine Düştüğü “The Pale Blue Eye” Filminden Yeni Fragman

The Pale Blue Eye filminden ilk fragman yayınlandı. Edgar Allan Poe’nun kurmaca bir karakter olarak yer aldığı filmin başrollerini Christian Bale ve Harry Melling paylaşıyor.

The Pale Blue Eye Fragmanı: Edgar Allan Poe'lu Yeni Film Yolda
- Reklam -
- Reklam -

The Pale Blue Eye fragmanı yayınlandı. Başrollerinde Christian Bale ve Harry Melling’in yer aldığı yeni Netflix filminde, Edgar Allan Poe’ya da cinayet peşine düşen kurgusal bir karakter olarak yer veriliyor.

Türkçeye Solgun Mavi Gözler adıyla çevrilen film, 1830’da New York West Point askeri akademisinde şiddetli bir cinayeti çözmek için çağırılan ve Christian Bale tarafından canlandırılan emekli dedektif Dedektif Landor’un maceralarını konu alıyor. Kendisi davayı çözmek için Edgar Allan Poe (Harry Melling) adlı genç bir öğrenci ile ekip oluyor ve gizemli cinayeti araştırmaya başlıyor.

The Pale Blue Eye için geçen ekim ayının sonlarına doğru ilk tanıtım yayınlanmıştı. Netflix şimdi de filmin resmi fragmanını paylaştı. Görüntüler, Poe ve Dedektif Landor arasındaki etkileşime kısa bir bakışla açılıyor. Ardından dedektifin araştırması için akademideki suçun ayrıntıları gösteriliyor: Poe’nun gelecekteki eserlerinden birini anımsatan tüyler ürpertici bir sahnede, kendini asmış gibi görünen bir askeri öğrencinin kalbinin göğsünden oyulduğu ortaya çıkıyor.

- Reklam -

Film için yayınlanan fragmana Türkçe altyazılı olarak hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

The Pale Blue Eye (Solgun Mavi Gözler) Fragmanı Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Edgar Allan Poe, Gammaz Yürek de dahil olmak üzere korku içeren kısa öykülerden, Morgue Sokağı Cinayetleri gibi ufuk açıcı dedektif kurgu eserlerine kadar cinayetle ilgili birçok öykünün gerçek hayattaki yazarıdır. Ancak Antlers ile tanınan Scott Cooper’ın yönetmenliğini üstlendiği Solgun Mavi Gözler, doğrudan Poe’nun gerçek yaşam deneyimine dayanmıyor. Yapım, Louis Bayard’ın 2003 tarihi kurgu romanından uyarlanıyor.

Filmin uyarlandığı romanın temel önermesi, filmde tasvir edilen zamanda Poe’nun yaşadığı dönemi doğru tanımlıyor. 1830’da yazar, o yılın temmuz ayına kadar kalacağı West Point’e gerçekten kaydoldu. O noktada zaten iki kitap yayınlamıştı, ancak ikisi de gelecekteki çalışmaları kadar ölümcül değildi. Bu nedenle Bayard, Usher Evi’nin Çöküşü gibi daha tüyler ürpertici öykülerinin bir şekilde onun kitaplarından ilham almış olabileceğini tahmin etmekte haklıydı.

- Reklam -

The Pale Blue Eye Fragmanı: Edgar Allan Poe'lu Yeni Film Yolda

The Pale Blue Eye, 6 Ocak 2023 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

The Pale Blue Eye filmi için yayınlanan ilk fragmanı sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Treason Fragmanı - Charlie Cox - Netflix

“Daredevil” Yıldızı Charlie Cox’ın Ajan Rolünde Oynadığı Aksiyon ve Gerilim Dizisi “Treason”dan Fragman

Chelsea Banning İlk İmza Günü - Ustalardan Destek

Stephen King, Margaret Atwood ve Neil Gaiman, İlk İmza Gününde Yalnız Kalan Genç Yazara Sahip Çıktı: “Aramıza Hoş Geldin”