in

Christian Bale’ın Edgar Allan Poe’lu Filmi, 55 Milyon Dolara Netflix’te

The Pale Blue Eye filminin yayın hakkı, 55 milyon dolar karşılığında Netflix’in oldu. Christian Bale, yapımda meşhur korku yazarı Edgar Allan Poe’nun akıl hocasını canlandıracak.

Christian Bale The Pale Blue Eye
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, başrolünde Christian Bale’ın yer aldığı The Pale Blue Eye filminin yayın haklarını 55 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bale yapımda meşhur korku yazarı Edgar Allan Poe’nun deneyimli akıl hocasını canlandıracak.

Yazar Louis Bayard’ın romanından uyarlanacak film, 1830’lu yıllarda geçecek. Bir dizi cinayetin aydınlatılmasını konu alacak yapımda, Christian Bale’ın deneyimli bir dedektif rolünde göreceğiz. Netflix’in büyük harcama yaparak satın aldığı The Pale Blue Eye filminin yönetmen koltuğunda ise Scott Cooper oturacak.

Scott Cooper’ın on yıldan fazla bir süredir yapmak istediği film, 1830’da West Point’teki ABD Askeri Akademisi’nde meydana gelen bir dizi cinayeti çözme girişimi etrafında dönüyor. Oscar ödüllü Bale, kendisine yardım eden genç öğrenci ve daha sonra dünyaca ünlü bir yazar olan Edgar Allan Poe’ya yol gösteren deneyimli bir dedektifi canlandırıyor. Oscar’lı aktör, cinayetleri araştıran deneyimli bir dedektifi canlandıracak.

- Reklam -

Filmin yayın hakları için ödenen 55 milyon dolar Avrupa Film Pazarında bir rekora işaret ediyor. Netflix, projeyi kapabilmek için verdiği fiyat ile birden fazla rakibi de böylece geride bırakmış oldu.

The Pale Blue Eye Çekimleri 2021 Sonbahar Aylarında Başlayacak

Christian Bale ve Scott Cooper
Christian Bale ve Scott Cooper

Scott Cooper, yönetmenliğin yanı sıra aynı adlı Louis Bayard romanının uyarlamasını senaryolaştırdı. The Trial Of The Chicago 7 ile Altın Küre ödülünü kazanmış olan Cross Creek Pictures de yapımcılığı üstlenen firma olacak.

Birdman’in yapımcısı John Lesher ve Cross Creek’ten Tyler Thompson’la birlikte yapımcılığı üstlenecek bir diğer isim ise filmin başrolü Christian Bale olacak. Şu an için önümüzdeki sonbahar aylarında filmin çekimlerinin yapılacağı planlanıyor.

- Reklam -

The Pale Blue Eye macerası Cooper ve Bale’in üçüncü defa buluşmasını sağlayacak. İkili daha önce Out of the Furnace (Kardeşim İçin) ve Hostiles (Vahşiler) yapımlarında da beraber çalışmışlardı.

Yeni yapım Operation Mincemeat ve The Ice Road sonrasında Netflix’in büyük çaplı üçüncü film anlaşması oldu. Dijital yayın devi dizilerden sonra sinema sektöründe de büyük atılımlar yapmaya devam ediyor. Pandemi ile birlikte birçok yapımı bünyesine katan kanalın ileride nasıl adımlar atacağı ise merak konusu.

Peki ya siz Christian Bale’lı yeni Edgar Allan Poe filminden neler bekliyorsunuz? Sizce ortaya nasıl bir iş çıkacak? Christian Bale’ın oynadığı yapımları seviyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Poe ve Bale alanında iki usta. Sabırla bekleyeceğim

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fezagir Astronot Türkiye Uzay Ajansı TUA

Fezagir Kelimesi, Astronot Yerine Önerildi

Dişli Kızlar - Jennifer Mathieu

Dişli Kızlar İncelemesi: Dişini Göster!