in

The Passion of the Christ 2 Geliyor: Mel Gibson’ın Çok Konuşulan Filmi Devam Edecek

The Passion of the Christ 2 geliyor. İlk filmin başrolü Jim Caviezel’a göre: “Mel Gibson’dan tarihin en büyük filmi geliyor.”

The Passion of The Christ 2: Resurrection
- Reklam -
- Reklam -

The Passion of the Christ filminin oyuncularından Jim Caviezel, 2004 yapımı tartışmalı filmin devamının geleceğini doğruladı. Mel Gibson’ın yönettiği Tutku – İsa Mesih’in Çilesi, ikinci yapım ile dönecek. The Passion of the Christ 2 filmine hazır olun!

Tutku – İsa Mesih’in Çilesi, İsa Mesih’in Çile olarak bilinen ve ölmeden önceki son 12 saatini anlatan zaman dilimini konu ediniyordu. Daha çok oyunculuğuyla tanınan Mel Gibson’ın yönettiği film, vizyona girdiği 2004 yılında büyük bir başarıya imza attı. 30 milyon dolarlık bütçesine rağmen dünya çapında 612 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti.

Film, sinema sektörü alanında dönemine göre iyi bir başarı elde etse de, tartışmaları da beraberinde getirdi. Yapımın şiddet boyutu fazla bulundu ve anti-semitizm suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

- Reklam -

The Passion of The Christ

Tartışmalara yol açan ve ses getiren yapımın yeni bir devam filminin geleceği birkaç yıldır konuşuluyordu. Nihayet bu bilgi filmin yıldızı Jim Caviezel tarafından daha net şekilde doğrulandı. Breitbart News ile yaptığı röportajda Caviezel, filmin yolda olduğunu söyledi.
“Mel Gibson bana üçüncü taslağı gönderdi. O geliyor. Adı The Passion of the Christ: Resurrection (Tutku – İsa Mesih’in Çilesi: Diriliş). Dünya tarihinin en büyük filmi olacak.”
Caviezel daha önce de bir röportaj vermiş ve Hollywood’un İncil filmleri yapma konusundaki nefretinden bahsetmişti. Sektörün bu durumunu süper kahraman filmleriyle karşılaştırmış ve şunları dile getirmişti:
“Marvel Comics filmleri yapıp duruyorlar. Superman’i görüyorsun. Ancak İsa’yı göremiyorsun… Gelmiş geçmiş en büyük süper kahramanı oynamayı isterdim.”

The Passion of the Christ 2 Vizyon Tarihi Henüz Belli Değil

Filmin başrolü 2018 yılında da devam yapımı için benzeri bir açıklama yapmış ve yeni söyleşide de yer verdiği “tarihin en büyük filmi olacak” sözlerini kullanmıştı.
“İzleyiciyi şok edecek ancak şimdilik söyleyemeyeceğim şeyler var. Bu muazam bir şey. Bizi takibe devam edin. Size şu kadarını söyleyeyim; [Gibson’ın] yapacağı film tarihin en büyük filmi olacak. Bu o kadar iyi.”
The Passion of The Christ 2 mel gibson

2016 yılından bu yana Mel Gibson ve Randall Wallace tarafından geliştirilmekte olan yapımın, Jim Caviezel’ın söylediği kadar iyi olup olmayacağı hakkında önümüzdeki aylarda daha net bir fikir edinebileceğiz gibi duruyor.

- Reklam -

Peki siz 2004’te yayınlanan ilk filmi izlemiş miydiniz? Sizce bu kadar tartışılmayı hak ediyor muydu? Peki devamının gelecek olmasına ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Simülakrlar ve Simülasyon Çerçevesinde Günümüz Youtube Camiası

Kaynak: Nme

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Caviezel daha önce de bir röportaj vermiş ve Hollywood’un İncil filmleri yapma konusundaki nefretinden bahsetmişti. Sektörün bu durumunu süper kahraman filmleriyle karşılaştırmış ve şunları dile getirmişti:

    “Marvel Comics filmleri yapıp duruyorlar. Superman’i görüyorsun. Ancak İsa’yı göremiyorsun… Gelmiş geçmiş en büyük süper kahramanı oynamayı isterdim.”

    Herhalde akıllarında şöyle bir şey var:

  2. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Güzel para kaldırmışlar. Yapımcı: neden ikincisini çekmiyoruz ?

  3. Avatar for yusplt yusplt dedi ki:

    Umarım bu filmden sonra James Caviezel’ı gişe filmlerinde görmeye başlarız. Seviyorum bu adamı.

  4. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Dini kullanıp dünya gibi para kaldırıyorlar.Bu asırda bu tür filmleri izleyen hala var mı?Bin yıllık ortaçağ karanlığına yol açan adamın yüz tane bin tane filmini dizisini çektiler.Lanet olsun fırsatçılara.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Dark Crystal: Age of Resistance 2. Sezon Netflix İptal

The Dark Crystal: Age of Resistance 2. Sezon İptal Edildi

Biz Diğerleri - Yevgeni Zamyatin

Biz Diğerleri: Yevgeni Zamyatin’in Kült Distopyası 100. Yılında Yeni Çevirisine Kavuşuyor