in ,

Russell Crowe’un İblislerle Savaştığı “The Pope’s Exorcist” Filminden İlk Fragman

The Pope’s Exorcist fragmanı paylaşıldı. Başrolünde Russell Crowe’un yer aldığı film, Peder Gabriele Amorth’un yaşanmış gerçek hikâyesine dayanıyor.

The Pope's Exorcist Fragmanı: Yeni Russell Crowe Filmi Yolda
- Reklam -
- Reklam -

The Pope’s Exorcist filminin ilk fragmanı yayınlandı. Russell Crowe’un başrolde yer aldığı doğaüstü gerilim filmi, gerçek hayattaki Vatikan baş şeytan kovucu Peder Gabriele Amorth’un yaşanmış hikâyesine dayanıyor.

1973’ün klasik filmi The Exorcist, tüm zamanların en etkili korku filmlerinden biri haline gelerek şeytan ve ruh çakarma ayini gibi filmlerin altyapısını hazırladı. Bugüne kadar, insanları ele geçiren iblisleri konu alan doğaüstü gerilim filmleri günümüzde de Insidious, The Conjuring ve Sinister gibi filmlerde büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Ancak Exorcist tarzı yeni bir şeytani ele geçirme filmi, rahip ve Vatikan baş şeytan kovucu Peder Gabriele Amorth’un anılarını uyarlayarak doğaüstü türe gerçek hayattan bir dönüş getirmeyi iddia ediyor.

- Reklam -

The Pope's Exorcist Fragmanı: Yeni Russell Crowe Filmi Yolda

Sony Pictures tarafından hazırlanan The Pope’s Exorcist’in yayınlanan ilk fragmanında, Gladyatör yıldızı Russell Crowe, yaşamı boyunca binlerce şeytan çıkarma ayini gerçekleştirdiğini iddia eden, daha sonra konuyla ilgili birden fazla kitap yayınlayan ve hatta Exorcist yönetmeni William Friedkin tarafından yönetilen bir belgeseli olan Katolik rahip Amorth’u oynuyor.

Overlord ile tanınan Julius Avery’nin yönettiğini ve senaryosunu Michael Petroni ile Evan Spiliotopoulos’un yazdığı filmde Russell Crowe dışında Daniel Zovatto (Lady Bird), Alex Essoe (The Midnight Club), Franco Nero (Django Unchained) ve iblisin sesi olarak Ralph Ineson (The Northman) yer alıyor.

Yayınlanan fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

The Pope’s Exorcist Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren’ın gerçek yaşam deneyimlerine dayandığı iddia edilen Conjuring filmlerine benzeyen The Pope’s Exorcist, Peder Amorth’un “gerçek dosyalarına” nasıl dayandığını öne sürüyor. Paranormal araştırma açısı, fragmanda da kendini belli ediyor. Ancak şeytani ele geçirme türünün ayırt edici özelliği olan tam Exorcist tarzı iblis dövüşü de öyle. Film gerçek hayattaki konulardan yararlansa da, aynı zamanda doğaüstü korku hissiyatını da veriyor. Yani bu da bazı noktalarda gerçekliği geride bırakmasını gerektirebileceği anlamına geliyor.

Fragmanın yanı sıra filmin afişi de paylaşıldı, aşağıdan göz atabilirsiniz:

The Pope’s Exorcist Poster: Yeni Russell Crowe Filmi

Film, 7 Nisan 2023 tarihinde uluslararası çapta sinema salonlarındaki yerini alacak olsa da ülkemizde 5 Mayıs 2023’te gösterime girecek.

The Pope’s Exorcist’in ilk fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Eleştirmenlerin Seçimi Süper Ödülü Adayları Açıklandı

The Batman, RRR ve The Boys… 2023 Eleştirmenlerin Seçimi Süper Ödülleri Adayları Açıklandı

Antik Mısır Resim Kuşlar

3.300 Yıllık Antik Mısır Resmindeki Kuşların Türleri Tek Tek Tanımlandı