in ,

The Real Charlie Chaplin Fragmanı: Komedinin Simge İsmini Daha Yakından Tanıma Zamanı

The Real Charlie Chaplin fragmanı yayınlandı. Uzun metrajlı Showtime belgeseli, usta komedyenin gizemli hayatına daha detaylı bir bakış atmamızı sağlayacak.

The Real Charlie Chaplin Fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

The Real Charlie Chaplin fragmanı yayınlandı. Sessiz sinema denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan usta komedyenin hayatı ve kariyeri hakkında yeni bir belgesel geliyor.

Belgesel film, dünya çapındaki ikonun bilinmeyen yanlarını ortaya çıkarmak için daha önce hiç duyulmamış kayıtlar, samimi ev röportajları, sahne arkası materyalleri ve yakın zamanda restore edilmiş klasik filmlerle Chaplin arşivlerine eşi görülmemiş bir erişim sergileyecek. Chaplin’in bir asırdan fazla bir süre önce ekrana ilk çıkışına kadar uzanan film, usta oyuncunun Viktorya dönemi Londra’sının kenar mahallelerinden Hollywood’un gözde yıldız oyuncusu olarak zirveye hızlıca yükselişi ve skandallı düşüşü de dahil olmak üzere her şeyi anlatmayı hedefliyor.

Yeni belgesel film aynı zamanda şu soruyu soruyor: Gerçek Charlie Chaplin kimdi?

- Reklam -

“Ölümsüz bir efsane haline gelen bir adamın sürekli değişen portresi” olarak tanımlanan The Real Charlie Chaplin, dünya çapındaki ikonun gizemli hayatına büyüleyici bir bakış olmayı vaat ediyor. Belgesel filmin yayınlanan fragmanına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

The Real Charlie Chaplin Fragmanı | İZLE

YouTube video

Showtime kanalının hazırladığı belgeselin yönetmenliğini, ödüllü yönetmenler Peter Middleton ve James Spinney (Notes on Blindness) üstleniyor. Doctor Who’dan tanıdığımız Peral Mackie’nin anlatımı üstlendiği belgesel yapım, ilk olarak 19 Kasım 2021 tarihinde Amerika’daki bazı sinemalarda gösterime girecek. Ardından 11 Aralık 2021 Cumartesi tarihinde ise Showtime’da yayınlanacak.

- Reklam -

Bu yapım ile Peter Middleton ve James Spinney, son 10 yıllık süreçte kurgu dışı bir film projesinde ikinci defa bir araya gelecekler. İkili 2014 yılında hazırladıkları ve görme engelli Avustralyalı ilahiyatçı John Hull’un sesli günlüklerinden uyarlanan kısa belgesel filmi Notes on Blindness ile Emmy Ödülü kazandılar. Aynı adlı ilk uzun metrajlı filmlerinin prömiyeri de 2016’da Sundance Film Festivali’nde yapıldı. Yapım altı İngiliz Bağımsız Film Ödülü ve üç BAFTA’ya aday gösterildi ve her iki ödül töreninde En İyi Belgesel kategorisinde ödül kazandılar.

Charlie Chaplin’in rol aldığı yapımları izlemiş miydiniz? Oyuncunun en çok hangi performansını etkileyici buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karabasan - George R.R. Martin

Karabasan: Game of Thrones’un Yazarından Bir Vampir Anlatısı

Dune Gerçekliği arrakis yaşam

Dune Gerçekliği Sınandı: Bilim, Arrakis’te Yaşamı Modelleyerek Çöl Gezegeninde Hayatı Sorguladı