in

Stephen King’in The Running Man Kitabı Yeniden Film Oluyor: Yönetmen Edgar Wright Olacak

Stephen King’in distopik romanı The Running Man yeniden sinemaya uyarlanıyor. Azrail Koşuyor’un yeni yönetmeni Edgar Wright.

Stephen King The Running Man Edgar Wright
- Reklam -
- Reklam -

Geleneksel Stephen King uyarlamaları haberlerinden birisiyle daha karşınızdayız. King’in Türkçeye Azrail Koşuyor adıyla kazandırılan The Running Man kitabı bir kez daha sinemaya geliyor. Bu defa filmin başında ünlü yönetmen Edgar Wright olacak.

Dünyanın yaşayan en üretken yazarlarından birisi olan Stephen King, sayısız eseriyle sinema ve televizyon dünyasının sevilen isimleri arasında. Bugüne dek yazarın pek çok kitabı çeşitli uyarlamalar ile karşımıza çıktı. Hatta bazı eserleri yıllar içinde tekrar tekrar izleyici ile buluştu.

Şimdi ise King’in Richard Bachman takma adıyla yayımladığı bilimkurgu romanı The Running Man var. Orijinal dilinde 1982 yılında yayımlanan eser, distopik bir gelecekte geçiyor. Azrail Koşuyor 2025 yılında, bütün dünyada şiddetin iyice arttığı bir dönem konu alınıyor. Amerika’da geçen hikâye, Ben Richards adlı karaktere odaklanıyor. Bir tür yarışma programına katılan Richards, koşmak zorunda. Ancak peşinde “Avcılar” var.

- Reklam -

Stephen King İmzalı The Running Man Uyarlaması Aslına Daha Sadık Olacak

Daha önce 1987 yılında Paul Michael Glaser tarafından sinemaya uyarlanan The Running Man (Ölüme Karşı Koşan) filminde başrol olarak Arnold Schwarzenegger’i izleme fırsatı bulmuştuk. Ancak bu uyarlama, King’in eserinden yola çıksa da daha çok “serbest” bir adaptasyondu.

Edgar Wright tarafından geliştirilecek yeni film King’in kitabına daha sadık olacak.

Stephen King The Running Man Edgar Wright

Shaun of the Dead, Hot Fuzz ve Scott Pilgrim vs. the World gibi çokça konuşan filmlerin yönetmeni Wright, yeni Azrail Koşuyor uyarlamasını Paramount Pictures imzası ile hazırlayacak. Yeni film, Kral’ın romanına daha uygun bir şekilde işlenecek.

- Reklam -

Filmin senarist koltuğunda, daha önce Edgar Wright ile çalışma fırsatı bulmuş olan Michael Bacall (Baby Driver) yer alıyor. Filmin yapımcı ekibine ise Simon Kinberg, Andrey Chon ve Nira Park gibi isimler bulunuyor.

Yapım hakkında bilinen detaylar şimdilik bunlarla sınırlı. Filmin oyuncu kadrosu, yayın tarihi ve platformu henüz açıklanmadı.

Azrail Koşuyor kitabı Türkçeye Gönül Suveren imzası ile 1989 yılında Altın Kitaplar etiketiyle kazandırılmıştı.

Peki siz yeni uyarlama hakkında ne düşünüyorsunuz? Edgar Wright bu uyarlama için doğru isim mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Küçükken izlemiştik ve feci beğenmiştik tabii ki. Arnold abimizin diğer filmi Total Recall’ ı tam beceremedikleri gibi umarım berbat etmezler ve güzelce izleriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mojave Çölü Megafonu

Çölün Ortasındaki Dev Megafon Gizemini Korumaya Devam Ediyor

LED Işık Uçmak

Uçan Halılar Gerçek Olabilir: Yalnızca LED Işık Kullanarak Bir Cismin Havalanmasını Sağladılar