in

The Walking Dead Filmi Hakkında İlk Bilgiler

Rick Grimes’li The Walking Dead filmi hakkında ilk detaylar paylaşıldı. Üçleme olması planlanan seride, Andrew Lincoln başrolde olacak.

Rick Grimes the walking dead
- Reklam -
- Reklam -

Yaklaşık bir sene önce The Walking Dead dizisinin sevilen baş karakterlerinden Rick Grimes yapımdan ayrılmıştı. O sene yapılan San Diego Comic-Con’da öldüğü varsayılan Grimes karakterinin, yine Andrew Lincoln’ün oyunculuğuyla bir filme kavuşacağı açıklanmıştı.

Entertainment Weekly, The Walking Dead’in hem çizgi romanlarının, hem de dizilerinin senaryosunun yaratıcısı olan Scott M. Gimple ile bir röportaj yaparak Rick Grimes filmi hakkında bazı detaylar edindi.

Ana hatları henüz açıklanmamış olan The Walking Dead filminin bir üçleme olacağı onaylanmış; ancak bu üçlemenin televizyonda mı yoksa sinemada mı gösterileceği konusunda bazı kafa karışıklıkları da ortaya çıkmıştı. Gelen ilk bilgiler yapımın televizyon için olacağı yönündeyken The Walking Dead hem Netflix’te hem de AMC kanalında yayınlanan bir yapım olması, filmlerin beyaz perdeye çıkıp çıkmayacağına dair soru işaretlerini beraberinde getirdi.

- Reklam -

Senarist Gimple, Rick Grimes filminin bu yayın karmaşasına dair şu şekilde konuştu:
“Bu film, sinema salonlarında izlenebilecek bir film. Tabii ki de önünde sonunda sinemaya gitmeden bu filmi izleyebileceksiniz, bu doğrultuda filmlerin işleyiş sürecini bilirsiniz.”
The Walking Dead Rick Grimes

Gimple bu sözleriyle yapımın ilerideki aşamalarda dijital platformlarda da yer edinebileceği olasılığına değinmiş oldu. Başarılı senarist bu sorunun ardından film için henüz bir yönetmen seçmediklerini söyledi; senaryonun ne durumda olduğu sorusuna ise şöyle cevap verdi:

The Walking Dead Film Senaryosu Geliştirilme Aşamasında

“Şu anda aktif olarak durmaksızın senaryoyu geliştiriyoruz. Bundan daha fazlasını söylemek istemiyorum. Hikâye kağıt üzerinde birleştikçe muhteşem bir şeye dönüşüyor. Rick’in hikâyesini anlatmaya devam edeceğiz ve bu hikâye aracılığıyla dünyanın çok büyük bir kısmını keşfedeceğiz. Rick çok farklı mücadelelerle başa çıkmak zorunda kalacak; öyle mücadeleler ki şu ana kadar yaşadığı her şey onu sanki bu anlara hazırlamış gibi hissettirecek. Filmin dünyası, uzun zamandır tanıtmakta olduğumuz dünyadan çok daha büyük. Şimdi işler çok daha abartılı ve film dünyasına girdikçe o ekranı bambaşka bir dünyayla donatacağız.”
Rick Grimes The Walking Dead

Gimple bu sözlerinin ardından Rick Grimes filminin hem bütçesinin, hem de skalasının hayli büyük olduğunu belirtiyor. Ardından filmin şu ana kadar ekranlarda gördüğümüz The Walking Dead yapımlarından farklı olacağını da ekliyor.

- Reklam -

Scott Gimple son olarak The Walking Dead’in filmlerini üçleme olarak planladıklarını; ancak halen üzerlerinde değişiklikler yapmakta olduklarını söylüyor. AMC, Universal ve Skybound gibi büyük firmaların ortak bir meyvesi olarak çıkacak Rick Grimes filminin yayın tarihi ve tam ismi hakkında henüz net bir bilgi mevcut değil.

Bu sırada TWD evreninde geçen World Beyond dizisinin de yavaş yavaş ufukta gözüktüğünü hatırlatalım.

Siz bu filmi nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* The Walking Dead: World Beyond Dizisi Daha Eğlenceli ve Umut Dolu Olacak

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazarının Kaleminden: Son Savaş - Şeytanın Uyanışı

Yazarının Kaleminden: Son Savaş – Şeytanın Uyanışı

birds of prey yırtıcı kuşlar ikinci fragman

Birds of Prey Filminden Yeni Fragman Yayında