in ,

Yüzüklerin Efendisi’nin Anime Filmi “The War of the Rohirrim”de Çıkış Tarihi Belli Oldu

The War of the Rohirrim çıkış tarihi açıklandı. Yüzüklerin Efendisi evreninde geçecek yeni anime filmi, ana hikâyeden 250 yıl öncesini konu alacak.

The War of the Rohirrim çıkış tarihi yüzüklerin efendisi anime
- Reklam -
- Reklam -

The War of the Rohirrim çıkış tarihi açıklandı. Yüzüklerin Efendisi serisinin sinema ve televizyon dünyasındaki genişlemesi devam ediyor. Warner Bros. ve New Line Cinema ortaklığında hazırlanacak film anime formatında olacak ve ana hikâyenin 250 sene öncesini işleyecek.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim animesi için tarih belli oldu. Merakla beklenen yapım 2024 yılında izleyicilerle buluşacak. Yapımcılığını Warner Bros.’un üstlendiği film The Lord of the Rings filmlerinin yaklaşık 250 yıl öncesini konu alacak.

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit film serilerine imza atan New Line Cinema, Orta Dünya’ya geri dönmeye hazırlanıyor. The War of the Rohirrim, Helm Hammerhand’in destanını ve Miğfer Dibi’nin yapımını konu alacak. Bununla birlikte anime yapımı, Warner Bros.’un Yüzüklerin Efendisi adı altında yeniden bir film çıkarması açısından oldukça önemli.

- Reklam -

Stüdyonun bu hamlesi The Saul Zaentz Company’nin Yüzüklerin Efendisi film, oyun ve sekiz bölümden uzun dizi haklarını açık artırma ile satışa çıkarmasından sonra daha da dikkat çekiyor. Açık artırmanın bir tarafında Peter Jackson’ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ve The War of the Rohirrim animesinin yapımcısı Warner Bros. da yer alıyor. Diğer tarafta ise son zamanlarda oldukça yüksek bir prodüksiyon bedeli ile hazırladığı ve ilk fragmanı yayınlanan The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisinin yapımcısı Amazon bulunuyor. Dolayısıyla Warner Bros.’un anime için yayın tarihini açıklaması stüdyonun bu alanda yeni içerikler çıkarabileceğinin de bir göstergesi olabilir.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim Animesi Yüzüklerin Efendisi Evrenini Genişletmeye Hazırlanıyor

Anime filmi genel anlamda Peter Jackson’ın sinemaya aktardığı altı film ile bütünlük hâlinde olacak. Çıkış tarihi ile birlikte paylaşılan konsept tasarımlar da bunu destekliyor. Filmin yönetmenliğinde ise Blade Runner: Black Lotus animasyon filminin yönetmeni Kenji Kamiyama ve Sola Entertainment bünyesinde yer alan yapımcı Joseph Chou bulunuyor.

The War of the Rohirrim çıkış tarihi yüzüklerin efendisi anime

Bununla birlikte Yüzüklerin Efendisi ile Hobbit üçlemelerini senaryoya aktaran Philippa Boyens, animenin yapımcılığını üstleniyor. Senaryo Boyens’in kızı Phoebe Gittins ile Arty Papageorgiou tarafından kaleme alınıyor. Serinin yaratıcı ekibinde ise Yüzüklerin Efendisi filminin Akademi ödüllü görsel efekt tasarımcısı Richard Taylor, ödüllü sanat yönetmeni Alan Lee ve Tolkien illüstratörü John Howe yer alıyor.

Warner Bros. yöneticisi Toby Emmerich film için şunları söyledi:

- Reklam -

“Tolkien’in en büyük eseri olan Yüzüklerin Efendisi, sinemayı yeni bir noktaya taşıdı ve yeni jenerasyonlara ilham oldu. Orta Dünya’yı büyük vizyonerler ve Kenji Kamiyama’nın yönetmenliğinde yeniden ziyaret etmek büyük bir hediye. Bu epik yapım izleyicilerin daha önce izlediği hiçbir şey gibi olmayacak.”

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim 12 Nisan 2024’te sinemaseverlerle buluşacak.

Warner Bros. filmin vizyon tarihi ve konsept tasarımları dışında başka bir bilgi paylaşmadı.

Siz Rohirrim’in Savaşı projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bu sene Yüzüklerin Efendisi iyi tartışma yapacak belli oldu.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Anime diziden daha iyi olacak gibi.

  3. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    The War of the Telifss. Telifler elden gitmeden hemen bir cukkalamaca daha yapalım diyor Warner muhtemelen :slight_smile: .

  4. Avatar for kivoethe kivoethe dedi ki:

    Sanırım başlıkta bir yazım hatası olmuş. “Anime Filmi” olarak düzeltmek isteyebilirsiniz.

  5. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Bu filmin senaryosunda, Amazon’un yaptığı gibi gündem olacak bir haber olmayacaktır. Hikâye dinamiği ile çelişecek bir şey yapacaklarını sanmıyorum. Animasyon tekniği beni meraklandırmıştı. Konsept fotoğraf paylaşılmış. Bu şekilde olacaksa, bence o konuda da bir sorun yok. Güzel bir yapım olacağını düşünüyorum şahsen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

oscar ödülleri yeni kategori seyircinin seçimi

İzlenme Oranları Düşen Oscar, Çareyi “Seyircinin Seçimi” Kategorisinde Buldu: En Popüler Film Twitter’da Seçilecek

Pisi Pisine - Özlem Anar

Özlem Anar’dan Bir Kedi Rüyası: “Pisi Pisine” Kitabı Çıktı