in

Wes Anderson’dan Roald Dahl Uyarlaması Geliyor: Başrolde Benedict Cumberbatch Var

The Wonderful Story of Henry Sugar film oluyor. Ünlü Roald Dahl kitabı, Wes Anderson imzasıyla Netflix yapımına taşınıyor. Uyarlamanın başrolünde Benedict Cumberbatch var.

The Wonderful Story of Henry Sugar Filmi wes anderson
- Reklam -
- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar film olmaya hazırlanıyor. Usta yazar Roald Dahl imzalı eser, Wes Anderson tarafından Netflix yapımına uyarlanıyor. Filmin başrolünde ise yıldız aktör Benedict Cumberbatch yer alıyor.

Wes Anderson yeni projeleriyle izleyicilerin karşısına çıkmayı sürdürüyor. Son olarak The French Dispatch filmi ile sinemaseverlerle buluşan Anderson, ardından Asteroid City’nin çekimlerini tamamlamıştı. Anderson’ın daha ileri dönemde çekeceği yapımsa Netflix’in Roald Dahl uyarlamaları külliyatının bir parçası olacak. Yapımın başkarakteri olan Henry Sugar ise Doctor Strange, Sherlock ve The Imitation Game ile tanınan Benedict Cumberbatch’e emanet.

Yapımda rol alacağı açıklanan diğer oyuncular ise şu şekilde: Davet Patel (The Green Knight), Ben Kingsley (Schindler’s List) ve Rakoh Fiennes (Harry Potter)

- Reklam -

Anderson daha önce de bir Ronald Dahl uyarlamasına imza atmıştı. 2009 yapımı Fantastic Mr. Fox (Yaman Tilki), seslendirme kadrosunda George Clooney, Willem Dafoe ve Jason Schwartzman gibi isimleri de barındırıyordu.

Filme kaynaklık edecek kitap Türkçeye Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü adıyla Can Yayınları tarafından kazandırılmıştı. Eser, yazarın bazı kısa öykülerini bir araya getiriyor. Film uyarlamasında bu öykülerden hangilerinin, nasıl bir formatta işleneceği ise bilinmiyor. Ancak bazı kaynaklar Coen Kardeşler’in Netflix filmi The Ballad of Buster Scruggs’ta olduğu gibi bağımsız gözüken mini filmlerin bir araya getirilebileceğini savunuyor.

Roald Dahl öyküleri, yazarın çocuk kitaplarından farklı olarak pek çok yetişkin ögeyi de içeriyor.

The Wonderful Story of Henry Sugar Film Çekimleri 2022 İçerisinde Başlayacak

Yapımın yakın zaman içinde Londra’da çekimlerinin başlaması bekleniyor. Ancak filmin yayın tarihi şu an için belirlenmiş değil. The Wonderful Story of Henry Sugar uyarlaması için en iyi ihtimal ise 2023 yılını gösteriyor.

- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar Filmi wes anderson roald dahl

Geçen eylül ayında Netflix, Roald Dahl’ın bütün hikâye kataloğunu satın almıştı. Bu sayede ünlü yazarın eserleri, animasyon, live-action, dizi, tiyatro ve hatta oyun türünde pek çok yapıma kaynaklık edebilecek. Platform diğer yandan Taika Waititi imzasıyla bir Charlie’nin Çikolata Fabrikası dizisi hazırlıyor ve Sony ve Working Title ortaklığında Matilda the Musical üzerine çalışıyor.

Öte yandan Wes Anderson’ın The Fantastic Mr. Fox yapımı izleyiciler tarafından övgüyle karşılanmıştı. Yönetmen, bu filmdeki stop-motion animasyon teknolojisi deneyimiyle seyirciye ilginç bir dünya sunmuştu. The Wonderful Story of Henry Sugar uyarlamasında animasyon unsurları olacak mı henüz bilinmiyor.

Siz Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapıma kaynaklık edece kitabı okuma fırsatınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fallout Dizisi Jonathan Nolan

Fallout Dizisi Sorumlu İsimlerini Buldu: İlk Bölüm Jonathan Nolan’a Emanet

fazıl hüsnü dağlarca nobel edebiyat ödülü 1971

Nobel Arşivi Yıllar Sonra Açıldı: Fazıl Hüsnü Dağlarca, Pablo Neruda’nın Ödül Aldığı 1971’de Adaylar Arasındaymış