in ,

Tayland’da Mağarada Mahsur Kalan Çocukların Hikâyesini Konu Alan “Thirteen Lives” Filminden İlk Fragman

Thirteen Lives fragmanı yayınlandı. Başrollerinde Viggo Mortensen ve Colin Farrell’ın yer aldığı yapım, Tayland’da bir mağara mahsur kalan 13 çocuk ve antrenörlerinin gerçek hikâyesinden uyarlandı.

Thirteen Lives Fragmanı: Mağarada Mahsur Kalan Çocuklar
- Reklam -
- Reklam -

Thirteen Lives fragmanı yayınlandı. 2018 yılında Tayland’da yaşanan ve bir mağarada mahsur kalan 13 çocuk ve antrenörlerinin gerçek hikâyesinden uyarlanan yapım Oscar ödüllü Ron Howard tarafından yönetiliyor. Filmin başrollerinde ise Viggo Mortensen ve Colin Farrell yer alıyor.

Apollo 13, Cinderella Man ve Rush gibi ünlü filmleri ile tanınan Ron Howard, yeni filminde yakın bir geçmişte yaşanan gerçek bir hikâyeyi anlatıyor. Çalışmaları arasında Gladiator ve 2012’nin Les Misérables’ı bulunan William Nicholson ise filmin senaryosunu kaleme aldı. Thirteen Lives ayrıca Viggo Mortensen ve Colin Farrell’ın yanı sıra Joel Edgerton, Tom Bateman ve Paul Gleeson ile birlikte yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosuna sahip.

Amazon Prime Video tarafından paylaşılan Thirteen Lives’ın ilk fragmanı, Tayland’daki genç bir futbol takımının keşif ve eğlence için bir mağaraya girdiğini görerek başlıyor. Ne yazık ki, şiddetli yağmurlar hızla sele neden olarak takımı ve antrenörünü mağarada hapis bırakıyor. Su yükselmeye devam ettiğinden onları kurtarmaya yardım etmek için mağara dalgıçları çağırılıyor. Ancak, dalgıçlar kapana kısılmış ekibi bulduklarında yepyeni bir sorunla karşı karşıya kalıyorlar: Korkmuş çocukları dar mağaralardan geri çıkarmayı nasıl başaracaklar?

- Reklam -

Filmin yayınlanan ilk fragmanına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Thirteen Lives Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Yayınlanan fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Türkçeye On Üç Yaşam olarak çevrilen Thirteen Lives, 2018’de meydana gelen gerçek olayların dramatik bir yeniden anlatımı olarak hizmet ediyor. Film, dünya çapında ilgi çeken bir olaya dikkat çekiyor ve benzeri görülmemiş bir kurtarma için binlerce insanı bir araya getiriyor. Howard’ın film uyarlamasındaki gerçek hikâye geçen yıl The Rescue adlı bir belgesele de uyarlanmıştı. Söz konusu belgesel, Akademi Ödüllü yönetmenler Jimmy Chin ve Elizabeth Chai Vasarhelyi tarafından yönetilmişti.

- Reklam -

Film, ilk olarak 29 Temmuz 2022 tarihinde sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girecek ve ardından 5 Temmuz 2022’de ise Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Thirteen Lives’ın fragmanını sizler nasıl buldunuz? Yakın geçmişte yaşanan bu olay hakkında bir film yapılmış olması sizce doğru bir karar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

robert de niro atatürk rolü

Oscarlı Aktör Robert De Niro, Atatürk’ü Canlandırmak İstediğini Açıkladı

İstanbul Tanrıları: Laplace’ın Son Şeytanı - Gökcan Şahin

Gökcan Şahin İmzalı İstanbul Tanrıları Serisi “Laplace’ın Son Şeytanı” ile Başlıyor