in

Üç Silahşorlar Filmi Yapımcısını Buldu: Eva Green’li Yeni Uyarlama 2 Kısım Halinde Gelecek

Üç Silahşorlar yeniden sinemaya uyarlanıyor. Eva Green ve Vincent Cassel’li yeni The Three Musketeers filmi yapımcısını buldu.

The Three Musketeers üç silahşorlar filmi yeni
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Üç Silahşorlar filmi yapımcısını buldu. Oyuncu kadrosunda Eva Green ve Vincent Cassel gibi isimlerin bulunduğu The Three Musketeers filminin yapımcılığını Dimitri Rassam üstlenecek.

Fransız yazar Alexandre Dumas tarafından 1844 yılında tefrika edilmeye başlanan Üç Silahşorlar, bugün dünya klasikleri yer arasında yer alan kült bir yapıt. Athos, Porthos ve Aramis (ve sonradan Dartanyan) karakterlerinin maceralarını anlatan eser, şimdiye dek pek çok defa sinemaya ve televizyona uyarlandı.

İlk olarak 1921 yılında Fred Niblo tarafından sessiz film olarak adapte edilen The Three Musketeers için günümüze dek pek çok uyarlama yapıldı. 1972 yılında Çetin İnanç da esere uyarlama getiren isimlerden birisi. Eser son olarak Paul W.S. Anderson tarafından 2011’de beyaz perdeye taşınmıştı. Şimdi ise bu kült eser yeni ve çağdaş bir adaptasyona kavuşuyor.

- Reklam -

Yeni The Three Musketeers (Üç Silahşorlar) Filmi 2 Kısım Halinde Vizyona Girecek

2015 yılında César Ödülü de alan The Little Prince ve Le Brio, What’s in a Name? gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen Dimitri Rassam, projenin yapımcısı olarak karşımıza çıkacak.

Yeni Üç Silahşorlar filmi henüz ön hazırlık aşamasında. Filmin yönetmenliğini ise Martin Bourboulon (Papa ou maman) üstlenecek.

The Three Musketeers üç silahşorlar filmi yeni

Yeni uyarlamanın oyuncu kadrosunda François Civil, Eva Green, Vincent Cassel, Vicky Kriesp, Pio Marmaï, Louis Garrel, Oliver Jackson-Cohen ve Lyna Khoudri gibi isimler rol alıyor.

Film ile ilgili dikkat çeken bir başka detay ise uyarlamanın 2 bölüm halinde izleyici ile buluşturulacak olması. Filmlerin isimleri de şimdiden açıklanmış durumda. İlk adım olarak The Three Musketeers: D’Artagnan yayınlanacak. Onu The Three Musketeers: Milady filmi takip edecek. Bu iki filmin de senaryosu Matthieu Delaporte ve Alexandre de la Patelliére ikilisine ait.

- Reklam -

The Three Musketeers yapımcı kadrosuna katılan Dimitri Rassam, bu projenin uzun zamandır onun hayali olduğunu ifade etti.

Rassam, yeni uyarlamanın çağdaş izleyiciler için otantik ve heyecanlı bir destan deneyimi sunacağını ifade etti. Yapımcı, aynı zamanda Alexandre Dumas’nın eserlerini korumaya dair bir sorumluluk hissettiklerini de paylaştı.

Öte yandan ünlü yapımcı, tıpkı Dumas’nın yaptığı gibi uyarlamanın tarihteki gerçek karakterlere dayandırılacağını, ayrıca Hannibal gibi figürlerin de yapıma dahil edilerek evrenin zenginleştirileceğini vurguladı.

The Three Musketeers: D’Artagnan filminin çekimleri herhangi bir aksilik olmaması durumunda 2021 yılının yaz mevsiminde, Fransa’da gerçekleştirilecek.

Peki siz yeni bir Üç Silahşorlar uyarlaması için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    BBC’nin yaptığı Silahşörler dizisindeki oyuncuları o kadar başarılı buluyorum ve o kadar seviyorum ki yeni oyunculara ısınır mıyım bilmiyorum. Dizi sadece karakterleri almıştı. İlk kitaptaki karakterlerin karşılaşma sahneleri dizide benzer olarak işlense de ileriki bölümler tamamen bağımsızdı. Dizide M’lady karakterini çok seviyordum. Kitapta ise nefret ediyordum. Çok detay hatırlamasam da filmini izlemiştim. Umarım yeni uyarlama kitaba sadık fakat kitabın ilerleyişinden daha hızlı olur :smiley: .

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Sonunda Fransızlar Hollywoodun yıllarca rezil rüsva ettiği klasiklerine sahip çıkıp şanına yakışır bir uyarlama yapmaya karar vermişler.

  3. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Eva Green izlemek için yeter de artar bile. Penny Dreadful dizindeki oyunculuğu neydi öyle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

stanley kubrick lunatic at large

Stanley Kubrick’in Kayıp Projesi Lunatic at Large Beyaz Perdeye Geliyor

dolly film bilimkurgu Florence Pugh

Florence Pugh, Bilimkurgu Filmi Dolly’de “Katil” Bir Seks Robotuna Hayat Verecek