in ,

Sosyal Medya Devi TikTok, Cannes Film Festivali’nin Resmi Sponsoru Oldu

TikTok, Cannes Film Festivali’ne sponsor oldu. Çin merkezli sosyal medya devi, sinemanın en prestijli festivallerinin birisiyle ortaklık kurdu.

tiktok cannes film festivali sponsor
- Reklam -
- Reklam -

TikTok, Cannes Film Festivali’nin resmi sponsorları arasına katıldı. Sosyal medya devi, dünyanın en prestijli film festivallerinden birisiyle ortak çalışmalar yürütecek.

Çin merkezli Bytedance tarafından 2016’da piyasaya sunulan TikTok (Çin’deki adıyla Douyin), kısa sürede Asya’da video platformları arasında lider konuma yükseldi. Yaklaşık 150 ülkede yayın yapan program, 1 milyar kullanıcı barajını aşarak yeni nesil sosyal medyayı şekillendiren aplikasyonlar arasındaki yerini aldı. TikTok akımları internet kültüründe belirleyici olmaya başladı. Bununla birlikte uygulama, kimi zaman kullanıcı kitlesi nedeniyle çeşitli eleştirilerin de odağı oldu.

Öte yandan başta Avrupa sineması olmak üzere film dünyasının en köklü ve prestijli organizasyonlarından olan Cannes Film Festivali, TikTok ile ortaklık kurarak yeni bir çağın kapısını aralamaya hazırlanıyor. Zamanında kırmızı halıda ‘selfie’ çekimlerine bile sıcak bakmayan organizasyon, şimdi sosyal medyanın gözde uygulamalarıyla birlikte proje üretiyor.

- Reklam -

TikTok, Cannes Film Festivali’nden Özel Yayınlara Yer Verecek

Cannes, küresel çapta daha fazla ses getirmeye hazırlanırken çeşitli kulis videolarını, sahne arkası görüntüleri, bazı röportajları ve kırmızı halı yayınını TikTok üzerinden yayınlayacak.

TikTok’a özel içeriklerin yanı sıra, platform #TikTokShortFilm adlı bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Bu yarışmanın jürisine adı daha sonra açıklanacak tanınmış bir yönetmen başkanlık edecek. Kısa film formatındaki yarışmada katılım süresi 30 saniye ile 3 dakika arasındaki TikTok filmleri değerlendirilecek.

tiktok cannes film festivali sponsor anlaşma

TikTok’un Avrupa’daki genel müdürü Rich Waterworth, Cannes Film Festivali’nin “küresel sinemanın manzarasını sonsuza dek değiştiren ikonik bir etkiye” sahip olduğunu aktardı.

Ortaklık hakkında konuşan yönetmen Thierry Fremaux, TikTok sayesinde “festivalin büyüsünü daha geniş, daha küresel ve her zamankinden daha fazla sinefille paylaşmayı” hedeflediklerini aktardı.

Fremaux, Cannes’ın hâlihazırda 2018 yılından beri 3 Days in Cannes programı aracılığıyla festival deneyimini yeni nesil film meraklılarla bağlantı kurduğuna dikkat çekti.

- Reklam -

Fremaux sözlerini şu şekilde noktaladı:

“İzleyiciyi çeşitlendirme arzusunun bir parçası olan bu iş birliğiyle festivalden en heyecan verici ve ilham verici anları paylaşmayı ve festivalin TikTok yaratıcılarının ve topluluğunun merceğinden yeniden tasavvur edildiğini görmeyi dört gözle bekliyoruz.”

75. defa düzenlenmeye hazırlanan Cannes Film Festivali 17 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak.

Şirket daha önce Marvel ile de çeşitli iş birlikleri gerçekleştirmişti.

Siz bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Puss in Boots 2 Fragmanı - Çizmeli Kedi: Son Dilek | İZLE

Puss in Boots 2 Fragmanı: Shrek’in Meşhur Çizmeli Kedi’si Geri Dönüyor

james webb yeni fotoğraf

James Webb Uzay Teleskobu’ndan Yeni Fotoğraf: Hassas Ayar Aşaması Tamamlandı