in

Tim Miller Deadpool 2’yi Neden Bıraktığını Açıkladı

İlk Deadpool filminin yönetmeni Tim Miller, uzun bir süre sonra suskunluğunu bozdu. Deadpool 2’nin yönetmenliğinden ayrılma sebebi olarak Ryan Reynolds’ı gösterdi.

tim miller ryan reynolds deadpool
- Reklam -
- Reklam -

Başarılı yönetmen Tim Miller, 2016 yılında Deadpool karakterine ait solo filmi ilk kez ekranlara taşımıştı. Ortaya öyle harika bir film çıkartılmıştı ki, eleştirmenler ve karakterin hayranları filmi olumlu yorum bombardımanına tutmuştu. Herkes bu olumlu yorumların kaynağı olarak Reynolds’ın, Deadpool’u samimi ve oldukça başarılı bir şekilde canlandırması olarak göstermişti.

Ancak sıra Deadpool 2 filmine geldiğinde yönetmen Miller serinin kalanı için yönetmenlik yapmayacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde KCRW’nin bir podcast’i aracılığıyla suskunluğunu bozan Miller, seriyi bırakma sebebi olarak Ryan Reynolds’ın ta kendisini gösterdi.

Ryan Reynolds ve Deadpool artık birbirleriyle özdeşleşmiş bir ikili diyebiliriz. Öyle ki Reynolds rolü aldıktan bir süre sonra gerçek hayatında bile Deadpool gibi hareket etmeye ve konuşmaya başladı. Fakat Reynolds bir süre sonra ikinci filmin projesini tamamen kendi istekleri doğrultusunda değiştirmeye başlamış ve neredeyse yapımın bütün kontrolünü eline almak istemiş.

- Reklam -

deadpool 2

Tim Miller: “Eğer kazanamayacaksam o oyunu oynamam”

Miller konu hakkında şu açıklamaları yapıyor:
“Bir süre sonra Ryan’ın serinin kontrolünün tamamını istediğini anladık. Sizler belki bu şartlar altında da bir filmin yönetmeni olarak çalışabilirsiniz; ama ben çalışamam. Biriyle tartışmak istemem ve eğer kazanamayacaksam o oyunu oynamam. Ayrıca ben her yaratıcı karar hakkında pazarlık yapılabileceğini düşünmüyorum. Çünkü hal böyle olursa çok fazla pazarlık yapmamız gerekir. Ryan bu serinin yüzü ve serinin şu zamana kadarki en önemli ögesi. Yani eğer seriyi kontrol etmek isterse, kontrol edebilir. Genellikle bir olaydan sonra ’hayatına devam etme’ durumunu iyi idare edenlerdenim. Fox ile bir buluşma yaptık, duvarda da bir şeyler yazılıydı. Ben de ’Peki, olayı anladım. İstifa edeceğim ki sizler yapmanız gereken her şeyi yapabilesiniz,’ dedim. ”
Deadpool

Bu noktada Reynolds’ın kendi filminin yönetmenine istifa ettirecek kadar büyük bir kontrol istemesine inanmak güç. Ancak Miller’ın bizzat kendi ağzından bu sözleri duymak Ryan’ın hayran kitlesinde ufak da olsa bir çalkalanmaya yol açtı. Ancak zaten artık Deadpool isminin Marvel’a, diğer bir deyişle Disney’e ait olması, Reynolds’ın kontrollerinin o istemese de kısıtlandığını gösteriyor.

- Reklam -

Sizce Ryan Reynolds’ın filmin tüm iplerini eline alması kendi hakkı olan bir şey mi? Deadpool isminin Disney’a geçmiş olması Reynolds adına bir farklılık yaratacak mı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Deadpool 2’ye Kısa Bir Ön Bakış: İlk Filmin Yükselttiği Çıtayı Yakalıyor mu?

Kaynak: geektyrant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Deadpool zaten ipe sapa gelmez bir karakter. Reynolds’ın bu karaktere neler kattığı ortada. Ama, ilk film ile ikinci film arasındaki fark da ortada. İkinci filmde konunun biraz kopuk ve sığ olduğu ortada. Gerçi bu çok önemli değil, Deadpool komik ve ciddiye alınmaması gereken bir karakter. Ayrıca, bundan sonraki filmin +18 olacağını sanmıyorum.

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Deadpool Flashpoint’deki Barry ise
    Deadpool 2 Tv serisindeki Barry’dir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

David Tennant

David Tennant Seri Katil Rolüyle Ekranlara Geri Dönüyor

Notre Dame de Sion Özel Fransız Lisesi Kitap Okuma Listesi

Notre Dame de Sion Özel Fransız Lisesi Kitap Okuma Listesi