in

Miller, Eski Terminator Filmlerinin Eksiğini Açıkladı

Terminator: Dark Fate filminin yönetmeni Tim Miller, önceki üç filmin nerelerde hata yaptığına dair bazı açıklamalarda bulundu.

Linda Hamilton Terminator
- Reklam -
- Reklam -

İlk iki filmin kalitesine veya saygınlığına henüz ulaşamamış olsa da birçok hayran, Terminator 6’nın kendisinden önce gelen üç filmden daha iyi olduğunu düşünüyor. Bu görüşe katılanlar veya katılmayanlar olacaktır ama yeni filmin yönetmeni Tim Miller, durumun kesinlikle öyle olduğunu düşünüyor.

Tim Miller, kısa süre önce Terminator: Dark Fate filminin tanıtımı için verdiği röportajlardan birinde; ilk 2 filmden sonra gelen Terminator yapımlarının şimdikine göre daha kötü olduğunu söyledi. Yönetmen, bu durumun sebebini de açıkladı.

Miller‘a göre filmler, içinde Linda Hamilton’u bulundurmaması sebebiyle pek de iyi değildi. Terminator serisinin esasen Sarah Connor’ın hikâyesi olduğunu söyleyen Miller, filmlerde Sarah’a odaklansalar bile içinde Linda Hamilton olmadığından pek de sevilmediğini öne sürdü.

- Reklam -

Tim Miller, Önceki Filmlerde Yapılan Hatayı Açıkladı

ReelBlend podcast’inde konuşan Tim Miller, Dark Fate’e başlarken son birkaç Terminator filmine göz attığını ve kendince nerede yanlış yaptıklarını bulmaya çalıştığını anlattı. Sonuçta sorunun cevabının Linda Hamilton’un yokluğu olduğuna karar verdi. Yönetmen Terminator 2 (Judgment Day) ve 6 (Dark Fate) arasında çıkan filmlerden nefret etmediğini; ancak Hamilton’un olmayışı da serinin çekiciliğini kaybettirdiğini düşünüyor.

Miller ayrıca diğer filmleri incelemelerinin sebebini de anlattı. Yönetmen, sonraki 3 filmin resmi olarak serinin zaman çizelgesini anlatmıyor olduğunu söyledi. Ancak yaptıkları değişiklikleri hiçbir şekilde yeni filme dahil etmemek için özellikle çaba harcaladıklarını; bu sebeple de üç filme ayrıca baktıklarını sözlerine ekledi.

- Reklam -

Altıncı filmin senaryosunda çalışmak ve düzenleme sürecine katkıda bulunmak için Terminator serisine geri dönen James Cameron da geçtiğimiz aylarda benzeri cümleleri tekrarlamıştı.

Miller her ne kadar Sarah Connor’suz dese de 2015 yılında çıkan Genisys filminde karakterin gençliğini Emilia Clarke canlandırmıştı. Serinin 3 (Rise of the Machines) ve 4 (Salvation) filmleri daha çok John Connor’a odaklanmıştı.

Dark Fate, 1 Kasım’da vizyona girdi.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Enis_Berkay_Mert Enis_Berkay_Mert dedi ki:

    Kendisi Linda Hamilton’ı kullandı da ne oldu? Bok gibi film yaptı yine. Demek ki sjw, feminik, göçmen sevdalısı propogandalar yapanlar berbat hikaye yazarlarıymış.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Konu aynı sadece robot değişiyor. Bence artık konu değişmeli. Klişe olacak ama; T2 çok iyiydi. Üzerine bir şey katamadılar henüz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Witcher

Witcher Dizisi Ciri ve Yennefer’a Odaklanacak

world fantasy 2019

2019 World Fantasy Awards Sonuçları Açıklandı