in

Time Dergisi Açıkladı: 2019’un En İyi 10 Filmi

Time Dergisi, 2019 yılının en iyi filmlerini listeledi. İlk sırada Almodóvar’ın Pain and Glory filmi yer alırken The Irishman listeye ikinci sıradan giriş yaptı.

Time
- Reklam -
- Reklam -

İlk sayısını 1923 yılında çıkartan ve ABD’nin dikkat çeken haftalık haber dergilerinden Time, 2019 yılının son ayına girerken yılın en iyi filmlerine dair bir liste hazırladı.

Listede 27 Kasım’da Netflix’te de yayına giren The Irishman dahil pek çok önemli film yer aldı. En İyi 10 Film listesinin ilk sırasında Pedro Almodovar’ın Pain ve Glory filmi bulunurken Martin Scorsese’nin The Irishman’i ikinci, Quentin Tarantino’nun Once Upon a Time… in Hollywood filmi üçüncü oldu.

Drama ve biyografi türlerindeki filmlerin ağırlıkta olduğu liste aşağıdaki gibi.

- Reklam -

Time Dergisi’sine Göre 2019’un En İyi 10 Filmi

10. Hustlers

Hustlers 2019

Yönetmenliğini Lorene Scafaria’nın yaptığı dram ve biyografi türündeki Hustlers bir Wall Street hikâyesi. Müşterilerine şantaj yapmak isteyen eski bir striptizcinin hayatı anlatıyor. Filmin kadrosunda Constance Wu, Jennifer Lopez ve Julia Stiles gibi isimler yer alıyor.

9. A Beautiful Day in the Neighborhood

Time

Marielle Heller’ın yönetmenliğini üstlendiği, Türkçede Mahallede Güzel Bir Gün adıyla anılan film, kadrosundaki Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper gibi isimlerle dikkat çekiyor. Yapımın türü yine biyografi/dram. Fred Rogers ve gazeteci Tom Junod ikilisinin dostluğu filmin ana konusu.

8. Dolemite Is My Name

Dolemite Is My Name

Craig Brewer tarafından yönetilen ve Eddie Murphy, Wesley Snipes, Mike Epps gibi oyuncuları kadrosunda barındıran yapım biyografi/komedi türlerinde. Film, komedi albümleri ve Dolemite adlı filmiyle tanınan Rudy Ray Moore’un hayatını anlatıyor.

7. Knives Out

Time

Bu senenin çok konuşulan yapımlarından Knives Out, Rian Johnson yönetmenliğinde çekildi. Kadrosunda Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas gibi isimleri barındıran film polisiye, komedi ve dram türlerinde.

6. Parasite

Time

Pek çok eleştirmen tarafından yılın filmleri listelerinde üst sıralara yazılan Parazit, bir Joon-ho Bong filmi. Güney Kore sinemasının önemli yönetmenlerinden Bong yeni filminde bizimle Park ailesini tanıştırıyor.

5. Little Women

Time

- Reklam -

Yönetmen Greta Gerwig imzalı Küçük Kadınlar, İç Savaş sonrası ABD’de hayatta kalma mücadelesi veren dört kız kardeşin öyküsünü konu alıyor. Emma Watson, Florence Pugh ve Saoirse Ronan filmin kadrosundaki bazı isimlerden.

4. Marriage Story

Time

Noah Baumbach tarafından yönetilen Marriage Story yine yılın çok konuşulan yapımları arasında. Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern gibi isimleri kadrosunda barındıran film, konusunu adında saklıyor. Evlilikleri dağılmak üzere olan bir çiftin hikâyesi filmin odağına oturuyor.

3. Once Upon a Time…in Hollywood

Once Upon A Time in… Hollywood

Kadrosuyla dudak uçuklatan Quentin Tarantino’nun son filmi Bir Zamanlar… Hollywood’da, yine senenin dikkat çeken yapımlarından. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie gibi isimlerin oynadığı film bir Hollywood eleştirisi.

2. The Irishman

The Irishman

Bu yıl sık sık anılan Martin Scorsese imzalı Netflix filmi The Irishman, Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi yıldız oyuncuları kadrosunda barındırıyor. Gerilim ve biyografi türlerindeki yapım gerçek bir olaydan ilham alıyor. Frank Sheeran’ın hayatı filmin merkezinde.

1. Pain and Glory

Pain and Glory 2019

Sinema tarihine adını kazıyan yönetmenlerden birisi olan Pedro Almodóvar’ın son filmi Acı ve Zafer, listenin ilk sırasında. Kadrosunda Antonio Banderas, Asier Etxeandia ve Leonardo Sbaraglia’nın dikkat çektiği film, yönetmen Salvador Mallo’nun seçimleri ve iz bırakan olaylarını anlatıyor.

Time Dergisi’nin 10 filmlik listesi bu şekildeydi. Sizin bu listede izlediğiniz filmler var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Guardian Açıkladı: 21. Yüzyılın En İyi 100 Filmi

Kaynak: Time Magazine

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Listeyi yayınlamak için The Irishman’i beklemişler sanırım.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Marriage Story? İnsafsızlar! Ben daha filmi izleyemeden iştahımı kabartmak niye? İllaki gün saydırtacaksınız!

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Listeyi kim yapmış acaba. İrishman daha 2 gün oldu çıkalı nasıl yılın en iyi filmlerinden biri oluyor ? İzlediklerini bile sanmıyorum.

  4. Avatar for nymeria nymeria dedi ki:

    Parasite bence bu senenin en iyi filmiydi. Midsommar ve Portrait of a Lady on Fire da bu senenin en iyi filmlerindendi bana kalırsa listede olmamalarına şaşırdım.

  5. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Film basına daha önce dağıtılmış olamaz mı?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

atiye netflix yeni fragman

Atiye: Netflix Türkiye’nin Yeni Fantastik Dizisinden Fragman Geldi!

joker senaryo

Joker Filminin Senaryosu Paylaşıldı