in

Todd Phillips, Joker Evrenine Batman’i Dahil Etmek İstiyor

2019’a damga vuran Joker filminin yönetmeni Todd Phillips, aynı evrende geçecek olası devam yapımlarında Batman’i de görmek istiyor.

Joker Batman
- Reklam -
- Reklam -

Joker filmi sadece 2019’da değil, son yıllarda ses getirmiş en farklı yapımlardan biri oldu. Todd Phillips’in yönetmenliğiyle birlikte Joaquin Phoenix’in dillere destan oyunculuğu, yaş sınırı olan bir filmin dünya tarihinde ilk kez 1 milyar dolarlık hasılata ulaşmasını sağladı. Bu denli başarıya ulaşan yapımın ardından DC Comics hayranları Joker’ın bir seri filmine dönüştürülmesi hakkında baskılara başladılar.

Seri filmi isteği hayranların ötesine geçerek Todd Phillips’in de bu konuya sıcak bakmasını sağladı. Başarılı yönetmen Joker evrenine Batman’in dahil olmasını istediğini açıkladı.

Joker

- Reklam -

Bilindiği üzere Joker filmi vizyona girmeden önce ne Phillips ne de Phoenix yapımın bu denli ses getirmesini bekliyordu. Bu yüzden ikinci bir filmin olasılığı hakkında yapımcı şirketle konuşulmadı. Ancak film geçen sene vizyona geldikten sonra Phillips bu konuya çok da uzak bakmadığını, ama yapımın asıl yıldızı olan Phoenix’le ve tabii ki de yapımcı firma Warner Bros. ile de tartışması gerektiğini söylemişti. Phillips bugünkü açıklamasında kendisi yönetmenliğini yapmayacak olsa bile, bir Batman filminin Joker evrenine dahil edilmesini istediğini belirtti:

“Bu gerçekten güzel bir Gotham. Gotham’da mücadele etmesini istediğim kişi, şehirde nasıl gözükeceğini merak ettiğim Batman. Böyle bir film olacak olursa ben çekerim demiyorum. Batman’in bizim filmimizin evreninin içine alındığında hakkında merak edeceğim soru, ’Acaba bu tür bir Gotham ortaya nasıl bir Batman çıkarırdı?’ olurdu. Söylediklerimden tek kastım bu.”

Joaquin Phoenix’li Yeni Joker Filmi Gelecek mi?

Phillips, Palm Springs Uluslararası Film Festivali sırasında yaptığı bu yorumlarla birlikte yeni bir tartışmaya yol açtı. Yönetmen bu senenin başlarında Joker’ın tek film olacağını ve ilerisi için planlanan Robert Pattinson’lı Batman ile hiçbir bağının olmayacağını üstüne basa basa söylemişti. Ancak bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Warner Bros. yönetmen Phillips ile birlikte senaryoyu hazırlayan Scott Silver’ı çağırarak olası bir seri filmi hakkında konuştu.

- Reklam -

joker 2 film

Hakkında konuşulan bu seri filmi sadece Joker 2 değildi; yapımcı firma Phillips evreni için bazı yenilikler üzerine çalışmak istediklerini belirtmişti. Yapılan ilk yorumlar, Joker gibi ağır bir filmin evreninin içerisine bambaşka bir DC Comics karakterinin dahil edilmesinin gerçekten zorlayıcı bir iş olacağı yönünde. DCEU geçtiğimiz yılların kötü şanslarını art arda yaşayan bir evren olduğundan dolayı işlerin bir kez daha batırılması hayranları firmadan tamamen uzaklaştırabilir. Warner Bros.’un dikkatli adımlar atmaya çalışmasının arkasında yatan sebebin de bu olduğu düşünülüyor.

Bugünlerde Joker ile ilgili haberlerin neredeyse tümü bir devam filmi hakkında olduğundan dolayı, karakterin hayranları Joker 2 için sabırsızlanmaya başladılar. Önümüzdeki yıllar için planlanacak olan Joker projesinin ise direkt olarak ikinci film mi, yoksa içinde Phoenix’in Joker’ını barındıran başka bir DC Comics filmi mi olduğu yönünde henüz hiçbir kesin bilgi yok.


* Joker Filmi Alternatif Final Senaryosuyla Gündemde

Kaynak: Variety

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Joker’in devamı gelecek, ne derlerse desinler. WB altın yumurtlayan tavuğu mutlaka değerlendirecektir. Şimdi tek eksik Batman’li bir Joker. Gişe rekoru kıracağından eminim. Hele de Affleck’in Batman olduğu bir Joker tadından yenmez. Gerçi, Phoenix’in Joker’i ile Batman arasında çok büyük bir yaş farkı olacak bunu nasıl aşacaklar merak ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the witcher Triss Merigold

The Witcher 2. Sezonda Triss Merigold’u Daha Çok Görebiliriz

Abdülhamid ve Sherlock Holmes - Günümüz Türkçesi

Abdülhamid ve Sherlock Holmes: Bir Polisiye Klasiği Günümüz Türkçesiyle Geliyor