in ,

Tolga Karaçelik İmzalı Alper Canıgüz Uyarlamasından Kötü Haber

Ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik, olası Alper Canıgüz uyarlaması için BluTV ile anlaşamadıklarını duyurdu. Gizli Ajans başka bahara mı kaldı?

Tolga Karaçelik Alper Canıgüz
- Reklam -

Yerli edebiyatımızda Alper Canıgüz rüzgârı 2000’li yılların başında tatlı tatlı esmeye başladığında işlerin buralara geleceğini tahmin edememiştik. Önce Tatlı Rüyalar, ardından Oğullar ve Rencide Ruhlar, derken Gizli Ajans… İpler aşağı yukarı bu noktada koptu ve Canıgüz hak ettiği okuru bulmaya başladı. Sonra akıllara bir soru geldi: Bu eserler neden birer sinema/dizi uyarlaması olmasın?

İşte milyon dolarlık sorunun cevabı geçtiğimiz haziran, ödüllü yönetmen Tolga Karaçelik tarafından verilmişti.

Karaçelik müjdeyi şu Tweet ile duyurmuştu:

- Reklam -

Gişe Memuru, Bebek İşi, Sarmaşık ve son olarak Kelebekler filmleriyle dikkatleri üzerine çeken, Altın Portakal, Mannheim, Sundance gibi festivallerden ödüllerle dönen Tolga Karaçelik bu güzel haberi işte böyle paylaşmıştı.

Hem yönetmen hem de Canıgüz etkisiyle bu gelişme bizleri oldukça heyecanlandırmıştı.

Ancak bugün Tolga Karaçelik’ten kötü haber geldi:

- Reklam -

BluTV ile bir türlü anlaşamadıklarını duyuran yönetmen birçok hevesi kursakta bıraktı. Bundan sonrası nasıl olacak, yapım için başka kanallar aranacak mı, yoksa BluTV ile anlaşmanın yolları mı bulunacak hep birlikte göreceğiz.

Alper Canıgüz isminden son olarak Kan ve Gül isimli romanını okuma fırsatı bulmuştuk. Uyarlamanın Canıgüz’ün hangi eserinden yapılmasının planlandığı ise belirsizliğini hâlâ koruyordu. Ancak tahminler Gizli Ajans romanı üzerinde buluşuyordu. Dileriz bu noktadan sonra uyarlama ihtimali de aynı belirsizliği paylaşmaya mahkûm olmaz.

Alper Kamu karakteri sezonlarca sürecek bir dizi uyarlamasını çoktan hak etmiyor mu dersiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzay

Uzay Fotoğrafçılığı İçin 12 Bin TL’yi Gözden Çıkarmak Gerekiyor

Gibbous – A Cthulhu Adventure

Gibbous – A Cthulhu Adventure: Lovecraft Evreni Hiç Bu Kadar Sevimli Olmamıştı