in

Tolkien Filminin Yapımcısından Cevap: Bu Filmle Gurur Duyuyoruz

Tolkien Vakfı’nın ünlü yazarın hayatını konu alan filmi onaylamadığını açıklamasının ardından Fox Searchlight’ın cevabı gecikmedi.

tolkien movie ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi önümüzdeki ay Yüzüklerin Efendisi‘nin yazarı J.R.R. Tolkien‘in hayatını konu alan bir film vizyona girecek. Yazarın hayranlarından bazıları bu filmi heyecanla beklerken bazılarıysa biraz endişeli. Üstüne üstlük Tolkien Vakfı dün yaptığı bir açıklamayla bu endişeleri biraz körükler gibi oldu. Çünkü Vakıf filmle hiçbir alakalarının olmadığını, hatta bu yapımı onaylamadıklarını kesin bir dille belirtti.

Açıklamanın ardından filmin yapımcısı Fox Searchlight’ın cevabı da gecikmedi.
Dome Karukoski’nin çektiği, J.R.R. Tolkien’in sıra dışı hayatının ilk yıllarına odaklanan ve romanlarıyla ilgili herhangi bir anlatım içermeyen Tolkien filmiyle gurur duyuyoruz. Bu projede Tolkien Vakfı’yla birlikte çalışmasak da ekibimiz Bay Tolkien’e ve edebiyat dünyasına yaptığı fevkalade katkılara çok büyük bir hayranlık duyuyor.
Hatırlayacağınız gibi, filmin fragmanındaki savaş sahnelerinde üstadın cephede gördüğü bazı şeylerin kitaplara ilham verdiği gibi bir izlenim yaratılmıştı. Bu durum alegori karşıtı olduğunu sürekli dile getiren ve eserlerinde Birinci Dünya Savaşı’nı anlattığını reddeden Tolkien’le çelişen bir durumdu. O nedenle ünlü yazarın hayranları gördükleri bu kısa sahneler karşısında tereddüde düşmüştü.

Vakıf bu projeyle ilgilerinin olmadığını söylemekte ne kadar haklı? Yapımcılar üstadın anısına ne kadar bağlı kaldı? Tüm bu soruların cevabı, vizyon tarihi olan 10 Mayıs‘ta saklı…

- Reklam -
- Reklam -
YouTube video

* J.R.R. Tolkien’e İlham Verdiği Söylenen Meşhur Kilise Kapısı

* Fantastik Geziler #1 – J.R.R. Tolkien’in Peşinde Oxford

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Bariz şekilde kötü bir film olacağı izlenimi veriyor.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Mayıs ile Temmuz arasında 2 ay var. Neredeyse kaçak olarak internette altyazılı olarak servis edilebileceği kadar uzun bir süre bu. Ufak detaylarla bütün filmi yargılamak gereksiz bence. Savaş sahnesinde oradan ilham aldığını görünce aklıma alegoriden çok sadece esinlendiği geldi. Yani yazarın bilinçli olarak alegori yapıp savaşa gönderme yaptığını düşünmemiştim yine. Bence böyle düşünülmeli sahne.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

avengers endgame beklenenler liste

Avengers: Endgame’den Beklediklerimiz ve Aklımızdaki Her Şey!

Fullmetal Alchemist - eden - netflix

Fullmetal Alchemist’in Yönetmeninden Yeni Anime Dizisi: Eden