in ,

Tom Cruise ile Uzayda Çekilecek Filmin Yönetmeni Bulundu

Tom Cruise isminin başrolünde yer aldığı, uzayda çekilecek ilk kurmaca filmin yönetmeni bulundu. Edge of Tomorrow’dan Doug Liman!

Tom Cruise Uzay Film Elon Musk
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının belki de yüz yıldan fazla zamandır hayal ettiği bir gerçekliğe hızla sürükleniyoruz. Uzayda çekilecek ilk kurmaca film haberleri de kuşkusuz bu futiristik geleceğin bir parçası. Tom Cruise, Elon Musk ve NASA anahtar kelimelerine sahip olduğumuz filmden yeni detaylar geldi. Yönetmen tercihi Doug Liman isminden yana yapıldı.

Tom Cruise’ün Elon Musk ile uzayda geçecek ilk kurmaca film için anlaşmaya vardığı geçen haftalarda gündemdeydi. Sonrasında NASA da bu meseleyi doğruladı.

Nihayetinde Tesla, SpaceX, Starlink gibi dev projelerle bilinen girişimci Elon Musk, yeni projesiyle bir zorlu göreve daha adını yazdırmayı başardı. NASA yönetiminden Jim Bridentsine de Dünya yörüngesinde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) filmin çekileceğini ve yapımın başrolünün Tom Cruise olacağını doğruladı.

- Reklam -

Tom Cruise Uzay Film Elon Musk

Ancak tüm bildiklerimiz bunlarla sınırlıydı. Ne bir yapım şirketi, ne senarist ne de yönetmen bilgisi sızdırıldı. Filmin konusu hakkında ise sadece yapımın bir Mission: Impossible (Görevimiz Tehlike) devam bölümü olmayacağı gibi bir ipucumuz vardı.

Tom Cruise, SpaceX ve NASA İş Birliğindeki Filmin Yönetmeni Edge of Tomorrow da Çeken Doug Liman Oldu

Bu tarihi görev için yönetmen tercihi de bugün itibarıyla ortaya çıkmış oldu. Amerikalı yönetmen ve yapımcı Doug Liman ismini çoğu insan 2014 tarihli Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında) filmiyle duydu. Liman’ın ismi aynı zamanda Swingers (Hızlı Yaşayanlar), The Wall (Sniper: Duvar) ve American Made (Barry Seal: Kaçakçı) gibi yapımların altında da yer alıyor.

Doug Liman, başrolünde Tom Cruise’ün yer alacağı bu uzay filminin senaryosu üzerine de çalışıyor. Başarılı yönetmen aynı zamanda eserin yapımcıları arasında da yer alacak.

NASA Tom Cruise Uzay

- Reklam -

Tıpkı Tom Cruise gibi, lisanslı bir pilot olan Liman; çekimler için Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılacak ziyaretlerde oyuncusuna eşlik edecek.

Uzayda Çekilecek Filmin Tarihi Belli Değil

Filmin ön hazırlık süreci düşünüldüğünde, prodüksiyon sürecinin tam olarak ne zaman başlayacağını öngörmek ise şimdilik mümkün değil.

Bununla birlikte Liman’ın yeni projesinin böylesine “büyük” bir iş olması, Edge of Tomorrow 2 filmini bekleyen hayranlar için kötü haber olabilir. Yarının Sınırında 2 filmi, söz konusu uzay filmi nedeniyle gecikmeler yaşayabilir.

Peki siz uzayda geçecek böyle bir projeye nasıl bakıyorsunuz? Filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Küçük Bir Seyahat | Ray Bradbury

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Gün Mutlaka Delireceğim - Ruhşen Doğan Nar

Bir Gün Mutlaka Delireceğim: Ruhşen Doğan Nar’dan Kara Mizah Öyküleri

The Girl with the Dragon Tattoo Amazon Dizi

The Girl with the Dragon Tattoo Dizi Oluyor