in

Tom Cruise, “Top Gun: Maverick” ile Kariyerinin En İyi Açılışını Yaptı

Top Gun: Maverick gişe hasılatı ile büyük yankı uyandırdı. Tom Cruise yeni yapımıyla en iyi açılış yapan filme imza atmış oldu.

Top Gun Maverick gişe hasılatı tom cruise rekor
- Reklam -
- Reklam -

Top Gun: Maverick gişe hasılatı ile en iyi açılış yapan film oldu. 1986’daki ilk yapımın ardından yıllar sonra gelen yeni macera, yapımcılarını mutlu etti.

Yeni Top Gun filmi en sonunda izleyicisi ile buluştu. İlk fragmanından bu yana merakla beklenen film dördüncü gününde ABD’de gişe hasılatı rekorunu kırmayı başardı. Ülkede 151 milyon dolarlık getirisi ile 15 yıl önce vizyona giren Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu filmini koltuğundan etti. Bununla birlikte yapım Tom Cruise kariyerinin en iyi açılış yapan filmi olarak da kayıtlara geçti.

Paramount Pictures ve Skydance ortaklaşa yapımı Top Gun: Maverick vizyona girdiği ilk haftada gişe rekorlarını alt üst etti. Hollywood’un ünlü aktörü Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı yapım gişenin dördüncü gününde ABD’de 151 milyon dolarlık gelir elde ederken dünya genelinde 248 milyon dolarlık hasılatı ile yapımcıların yüzünü güldürdü. Bununla birlikte EntTelligence’ın yaptığı araştırmaya göre gişe gelirinin büyük bir kısmı ilk filmi izleyen sinemaseverlerden gelmiş durumda.

- Reklam -

IMAX yöneticisi Rich Gelfond filmin gişe başarısını ve pandemi sonrası sinema kültürünün canlanması hakkında şunları söylüyor:

“Eğer sinemanın öldüğünü düşünüyorsanız gidin Top Gun: Maverick filmini izleyin ve bana ne düşündüğünüzü söyleyin. Bu film eski blockbuster yapımların ruhunu taşıyor ve böylece sinemaya gidenleri bir katalizör gibi iş görecek. Bir F-18’in ses duvarını kırması gibi insanları sinemalara çekecek.

“Diğer taraftan filmi kocaman bir perde ve göğsünüzün üstünde titreyen hoparlörler olmadan deneyimleme şansınızın olduğunu pek düşünmüyorum. Bununla birlikte inanılmaz oyunculuğu ile Tom Cruise’a, Joe Kosinski’ye ve onların arkasındaki korkusuz ekibe de başardıkları şeyden dolayı şapka çıkarıyorum.”

Yapım geçen hafta sonu Türkiye gişesinde de zirveye oturarak 72.944 kişi tarafından izlendi. Onu 41.016 kişi ile Doctor Strange 2 takip ediyor.

Top Gun Maverick gişe hasılatı tom cruise

Top Gun: Maverick Açılış Haftası ile Gişe Rekorunu Kırdı

Diğer taraftan filminin gişe başarısı hala Koronavirüs pandemisinin etkileriyle savaşan sinema sektörü için oldukça olumlu bir işaret olarak okunuyor. Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı yapım özellikle Koronavirüs salgınından etkilenen eski sinema izleyicilerinin Amerika ve dünya genelinde beyaz perdeye döndüklerini gösteriyor.

- Reklam -

Comscore’da medya analisti olarak çalışan Paul Dergarabedian ise CNBC için verdiği röportajda film başarısını şu şekilde yorumluyor:

“Yaz filmleri sezonu geldi. Top Gun: Maverick filmi de gerçek bir film yıldızını eski usul güzel bir hikâye ile birleştirdiğinizde neler olabileceğinin güzel bir örneği. Her yaştan filmsever kendilerinden daha büyük bir deneyimin bir parçası olmak için sinemalara akın ediyor.”

Top Gun 3 Filmi Yakın Zamanda Gelmeyecek

Maverick filminin yakaladığı başarı sonrasında serinin devam filminin gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu. Ancak filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer yakın zaman içinde Top Gun 3 filminin gelmeyeceğini açıkladı. Bununla birlikte eleştirmen ve hayranlar ilerleyen dönemde bir devam filminin izleyicilerle buluşabileceğine dair umutlu.

Özellikle oyuncuların verdiği röportajlar sonrasında yeni bir karakterin ön planda olduğu Top Gun: Rooster isimli bir yapımın gelebileceği düşünülüyor.

Siz Tom Cruise’un son filminin gişe başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz. Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNBC, Complex, Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Richard Osma yeni polisiye kitap

Richard Osman, Yeni Polisiye Romanında Kendi Ailesinin Başına Gelen Bir Olaydan İlham Alacak

Komedi Komedi Komedi Dram - Bob Odenkirk

Bob Odenkirk’ün Komediden Drama Uzanan İlham Verici Hayat Hikâyesini Anlatan Kitap Türkçede