in

Total Recall 30. Yıl Dönümüne Özel 4K Blu-Ray Olarak Geliyor

Arnold Schwarzenegger’li Philip K. Dick uyarlaması Total Recall 4K özel versiyonuyla geliyor. Paul Verhoeven’in bilimkurgu klasiği 3 Aralık’ta yayınlanacak.

Total Recall 30. Yıl Dönümü 4K Blu-Ray
- Reklam -
- Reklam -

Paul Verhoeven’in yönetip Arnold Schwarzenegger’in başrolünde oynadığı Philip K. Dick uyarlaması Total Recall, çıkışının 30. yılına özel 4K olarak yayınlanacak.

Yönetmen Verhoeven’in gözetiminde yapımın orijinal 35 mm’lik filminden yapılan restorasyon StudioCanal’ın ellerinden çıktı.

Yönetmenin restorasyon hakkındaki yorumları pozitif:

- Reklam -

“Filmimin 4K versiyonunu izledim ve StudioCanal’ın çıkarttığı iş kesinlikle harika. O kadar çok detay var ki üç boyutlu zannediyorsunuz. Bravo! Umarım pek çok insan filmi yeniden izler.”

total recall bluray

Restorasyon ekibi filmin özel efektlerine ayrıca bir önem gösterdi. 1990 yapımı film bilgisayar ortamında yaratılan efektlerde bir öncüydü ve bu alanda bir de Oscar kazanmıştı. 4 diskten oluşan Blu-Ray yayının içeriği son derece zengin. Filmin 4K ve Blu-Ray versiyonları ayrı ayrı bulunuyor. Total Recall’ın yapım süreci ve müziklerinin hazırlanışını anlatan birer kısa belgesel de var. Ayrıca Arnold Schwarzenegger ve Paul Verhoeven’in film üzerine konuştuğu bir video da diske dahil.

Total Recall 4K Versiyonu 3 Aralık’ta Çıkacak

Film 2084 yılında geçiyor, Schwarzenegger’in canlandırdığı Quaid karakteri basit bir inşat işçisi. Rüyalarında ise sürekli Mars’ı görüyor. Sharon Stone’un oynadığı eşinin itirazlarına rağmen bu rüyalarını gerçekleştirmek isteyen Quaid Rekall’e gidiyor. Rekall sahte anılar yaratıp beyne yerleştiren bir şirket ve Quaid’e kızıl gezegende geçirdiği anılar veriyorlar. Quaid sonrasında gizli kimliği açığa çıkan bir özel ajan olduğunu ve ne olursa olsun Mars’a dönmek zorunda olduğunu hatırlıyor.

Arnold Schwarzenegger

- Reklam -

Ülkemizde Gerçeğe Çağrı adıyla vizyona giren film Philip K. Dick’in We Can Remember It For You Wholesale (Sizin İçin Topyekün Hatırlayabiliriz) isimli kısa hikâyesinden uyarlandı. Filmin senaryosunu Ronald Shusett, Dan O’Bannon, Jon Povill ve Gary Goldman birlikte hazırladı. 60 milyon dolara yakın bütçesiyle döneminin en pahalı filmlerindendi.

Senaryonun ilk hâli O’Bannon ve Shusett tarafından hazırlanmıştı. İkili sonraki dönemlerde Alien filmlerinin senaryosuna imza attılar. Film ilerleyen dönemlerde en çok Schwarzenegger’in oyunculuğuyla hatırlandı. Total Recall’e kadar sürekli sert ve savaşçı adam rollerinde oynayan aktör filmdeki incinmiş ve zarar görmüş karakteriyle farklı rollerin altından kalkabileceğini kanıtlamıştı.

Total Recall Fragmanı | 4K Özel Versiyon

YouTube video

Son olarak filmin 2012 yılında vizyona giren ve başrolünde Colin Farrell‘in oynadığı yeniden çevriminin de olduğunu hatırlatalım.

Total Recall’ı seviyor musunuz? Günümüzün görüntü kalitesinde izlemek için heyecanlı mısınız? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* The Godfather 3 Yeni Kurgu ve Yeni Final ile Tekrar Sinemalara Geliyor

Kaynak: Movie Web

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Çağımız “remake” çağı oyunlar,filmler özgün içerik üretmekten kaçınıyor sanki yapımcılar.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    İlla yapacaklarsa bu şekilde olsun daha iyi. Colin Farrell’in oynadığı remake film vasattı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni alien filmi

Yeni Alien Filmi Geliyor: Ridley Scott Doğruladı!

İhsan Oktay Anar - Rabnuma

İhsan Oktay Anar İmzalı “Rabnuma” Öyküsü (1985) | OKU