in

Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Toygun Ateş Koronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Toygun Ateş, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Tiyatro ve sinema oyuncusu olarak birçok yapımda yer alan sanatçı, 66 yaşındaydı.

Toygun Ateş Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Tiyatro ve sinema oyuncusu Toygun Ateş, Koronavirüs pandemisine yenik düştü. 66 yaşındaki oyuncu, yakalandığı mutasyonlu Covid-19 virüsü nedeniyle 6 Şubat’tan bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve sadece 3 ay içerisinde tüm dünyaya yayılan Koronavirüs, can almaya devam ediyor. Şimdiye kadar dünya çapında yaklaşık 2 buçuk milyon insanın yaşamını yitirdiği pandemi, aşılanma başlamasına rağmen sürüyor.

Virüsün can aldığı tanınan son isimlerden biri de tiyatro ve sinema sanatçısı Toygun Ateş oldu. Gizemli Köy adlı yeni filmin çekimleri için Malatya’ya giden oyuncu, rahatsızlanması sonrasında tedavi altına alındı. 6 Şubat tarihinde yapılan testin sonucunun pozitif çıktı. Ateş’in durumu daha da kötüleşmeye başlayınca İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde entübe edildi. Ancak ne yazık ki 66 yaşındaki sanatçı, 2 haftalık yaşam savaşını kaybetti. Toygun Ateş’in hastalanması sonrası yapılan analizlerde organ yetmezliği olduğu da ortaya çıktı.

- Reklam -

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, oyuncunun yaşamını yitirdiğini şu sözlerle duyurdu:
“Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda cihaza bağlı entübe olarak hastanemizde tedavi görmekte olan Toygun Ateş vefat etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Toygun Ateş 9 gündür hastanemizde tedavi görmekteydi.”

Toygun Ateş Hakkında Hastanenin Başhekimi Açıklama Yaptı

Toygun Ateş Koronavirüs öldü

Tıp Merkezinin Başhekimi olan Prof. Dr. Ali Beytur, Ateş’in 10 Şubat tarihinde hastaneye yatırıldığını ve durumunun kötüleşmesi üzerine ertesi gün yoğun bakıma alındığını belirtti. Yoğun bakımda tedaviye cevap vermeyen Ateş daha sonra entübe edildi. Ancak önce böbrek yetmezliği sonra da çoklu organ yetmezliği gelişti. Tedavisinin dokuzuncu gününde ne yazık ki hayata gözlerini yumdu.

- Reklam -

Toygun Ateş, özellikle son yıllarda rol aldığı Huzur Sokağı, Düğün Dernek; Kırıntılar, Siccin, Deccal 2, Cin-i Ayet ve Sokağın Çocukları gibi yapımlar ile tanınıyordu. 1954 yılında doğan oyuncu, kariyerine İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra oyuncu olarak başlamıştı. 1976 yılında başladığı oyunculuk kariyeri boyunca, senaryosunu yazdığı ve yönettiği yapımlar da bulunuyordu.

Toygun Ateş’in rol aldığı yapımları izlemiş miydiniz? Oyuncuya dair yorumlarınızı ve anılarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zack Snyder Yeni King Arthur Filmi

Zack Snyder Yeni Bir King Arthur Filmi Üzerinde Çalışıyor

Neil Gaiman

Neil Gaiman: “Geleceğimiz Neden Kütüphanelere, Okumaya ve Düş Kurmaya Bağlı?”