in

Transformers Evreni 2 Yeni Film ile Genişliyor

Transformers film dünyası genişliyor. Paramount, biri Bumblebee solo filmi evreninde geçecek 2 senaryo üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

transformers Bumblebee
- Reklam -
- Reklam -

Transformers 2007’deki ilk filminden beri Paramount’un en başarılı serilerinden biri oldu. 5 filmde kazanılan toplam 4 milyar dolar hasılatla gişe filmi dendiğinde ilk akla gelen 21. yüzyıl yapımlarından. Şimdi serinin geleceği için farklı adımlar düşünülüyor.

2017 tarihli Transformers: The Last Knight (Transformers: Son Şövalye) filminin gişe ve eleştirmen gözünde başarısız kalması ve seriyi bir sinematik evrene dönüştürme planlarının suya düşmesinden sonra Michael Bay seriden ayrılmıştı.

Paramount yeni bir ekiple yeni ve daha küçük ölçekli bir film üzerine çalışmaya başlamış ve bu girişimleri geçen senenin küçük bütçeli ama hem eleştirmen hem gişe başarısı kazanan Bumblebee’ye yol açmıştı. Bumblebee’nin Bay filmlerinden farklı bir zamanda geçmesiyle seriyi yavaş yavaş Bay döneminin etkisinden çıkarmayı planladıklarını gösteren Paramount bu sefer eski seriyi tamamen rafa kaldırıp yeni bir sayfa açma amacında olabilir.

- Reklam -

transformers

Variety’nin kaynaklarına göre iki filmden birisi Bumblebee’nin olduğu evrende geçecek. Fakat gelecek yapım tam olarak devam filmi değil bir yan hikâye planlanıyor. Diğeriyse yeni bir seriyi başlatacak olan ana film olarak hazırlanıyor. İki film için de henüz bir yönetmen belirlenmiş değil. Ancak birinin başında James Vanderbilt diğerinin başında Joby Harold’un olduğu yazar kadrosu işler durumda.

Yeni Transformers Maceralarının Çıkış Tarihi Belli mi?

Senaryoların onaylanması durumunda da yepyeni bir yapım ve oyuncu ekibi görmemiz de olası. Yeni haberlerde geçen sene duyurulan Bumblebee devam filminin kaderiyle ilgili kesin bir bilgi yok. Paramount yeni yapımların hızına göre Bumblebee’ye ikinci bir film verebilir ya da yapımın fişini çekebilir.

transformers

- Reklam -

Yeni yazarların geçmişi için çok güzel sözler söylemek mümkün değil. Vanderbilt 2007 tarihli Zodiac’ı yazarak kariyerinin en başarılı işini yapmışsa da yakın tarihte işler o kadar iyi gitmemiş. Geçen sene Adam Sandler’in yönettiği Murder Mystery’in yazımında görev almış ve film eleştirmenler tarafından kötü notlar almıştı. Aynı durumu bir diğer senarist Harold da, Guy Ritchie’nin King Arthur: Legend of the Sword’unda yaşamış ve  eleştirmenlere ek olarak gişede de hiç tutunamayan bir film ortaya çıkmıştı.

Paramount’un planları henüz tamamlanmış gibi durmasa da öyle ya da böyle farklı dünyalardan gelen robotları beyaz perdede görmeye devam edeceğimiz kesin.

Sizin yeni filmlerden beklentileriniz neler? Michael Bay patlamalarını özleyecek misiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşın.


* The Matrix 4 Filminde Çekimler Başlıyor

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Durin Durin dedi ki:

    Transformers evrenine çizgi film ve çizgi roman boyutlarında hakim biri olarak filmleri tam bir çöp.Eğer filmleri seven biri varsa özür dilerim.Artık yeni film gelmesin.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk filmi büyük bir heyecanla sinemada izlemiştim. Hoşuma gitmişti ancak çok hızlıydı ve neyin ne olduğu tam anlaşılmıyordu. Akla yatmayan şeyler vardı. Daha sakin, daha -güzel- hikaye odaklı bir film gelirse güzel olabilir. :smiley:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Transformers filmlerini son film hariç çok severim. Optimus Prime’in geçmişine dair bir film gelmesini çok isterim. Özellikle, Megatron ile aralarındaki düşmanlığın kökenine yönelik.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher 7 - Gölün Hanımı

The Witcher Serisi 7. Kitap “Gölün Hanımı” ile Döngüyü Tamamlıyor

the crow sony yeni yapim

The Crow Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor