in

Tron 3’ün Gecikme Sebebi, Disney’in Marvel ve Star Wars Aşkı

Tron 3 yönetmeni Joseph Kosinski, yeni filmin hazır olduğunu ancak Disney’in Marvel ve Star Wars tercihleri nedeniyle prodüksiyon sürecine geçilemediğini açıkladı.

tron 3 filmi disney karari
- Reklam -
- Reklam -

Tron 3 yönetmeni Joseph Kosinski, yeni filmin neden bir türlü yapılamadığına açıklık getirdi. Maceranın devamının Disney’in Marvel ve Star Wars yapımlarına ağırlık vermek istemesi nedeniyle aksadığı öğrenildi.

ABD gişesinde açılış rekoru kıran Top Gun: Maverick filminin yönetmeni Joseph Kosinski devam etmeyen Tron serisi ile ilgili sessizliğini bozdu. Ünlü yönetmen Disney’in popüler markalarından Marvel ve Star Wars serilerine yönelmesi yüzünden Tron’un devam filmlerine sıra gelmediğini aktardı.

Joseph Kosinski’nin geniş kitlelere adını duyurmasını sağlayan ve Disney’in farklı izleyici kitlelerini bünyesine çekmesine yardımcı olan Tron: Legacy ile dünya genelinde yaklaşık 400 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti. Bunun üzerine serinin üçüncü filminin planlamada olduğu dedikoduları yayılmış ancak ne Disney söylentileri doğrulamamıştı. Hatta Jared Leto’nun projeye dahil olduğu söylenirken ünlü oyuncu Morbius turunda Disney yetkilileri ile bir araya geldiklerini ve “kısa bir süre sonra beklenmedik bir haberin verilebileceğini” söylemişti.

- Reklam -

Disney, Marvel ve Star Wars’u Satın Aldığında “Tron 3” Geri Planda Kaldı

Variety’ye verdiği röportajda ünlü yönetmen konuya dair açıklamalarda bulundu. Kosinski serinin üçüncü filmini Tron: Ascencion olarak belirlediklerini, hatta filmin senaryosunun ve resimli taslaklarının bile hazır olduğunu ifade etti. Ancak Disney’in farklı bir yönde ilerlemek istemesi sonucunda projenin rafa kaldırıldığını da sözlerine ekledi:

“2015 yılında farklı bir Disney vardı. Tron: Legacy filmini yaptığımda Marvel’a ya da Star Wars’a sahip değillerdi. Fantazi ve bilimkurgu türünde ellerinde biz vardık. Ama şemsiyenin altına başka türde isimler girmeye başladığında, mantıklı olarak, paranızı bilindik isimlere yatırıyorsunuz. Kirlenmiş tırnaklarıyla bir sanat öğrencisinin garip sanatına, ki bu Tron oluyor, paranızı yatırmak istemiyorsunuz.

“Tron: Ascension’ı yapsaydım ‘Only the Brave’ filmini ya da yaptığım diğer işleri yapamazdım. Ama hatırlayın, Tron ilk çıktığında da öyle popüler bir film olmamıştı. Ancak şimdi bir kült klasiği olarak anıyoruz. Eğer Tron: Legacy de aynı yoldan ilerliyorsa bundan büyük bir gurur duyarım.”

tron 3 disney kararı

- Reklam -

Kosinski: “Tron 3 Bildiğiniz Şeyleri Ters Çevirecekti”

Ünlü yönetmen Tron: Ascension filmine dair çok fazla detay vermese de uzun zaman boyunca üzerinde durduğu filmde bilindik şeyleri ters çevirecek şekilde çalıştığını açıklıyor. Tron ve Tron: Legacy filmi yaratısının içinde kaybolan bir programcıyı konu alırken Tron 3 bilgisayar oyunlarından çıkıp gerçek hayata dahil olanların ve bu ikilinin birbiri içinde karıştığının bir hikâyesini anlattığını söylüyor.

Garrett Hedlund, Olivia Wilde, James Frain, Beau Garrett ve Michael Sheen’in kadrosunda yer aldığı Tron: Legacy Joseph Kosinski’nin ilk yönetmenlik deneyimi olmuştu. 2010 çıkışlı bilimkurgu ve fantazi ögelerini içermesinin yanı sıra Daft Punk’ın filmin müziklerini bestelemesiyle de dikkat çekmişti.

Disney şu an için yeni Tron filmi için herhangi resmi bir açıklamada bulunmadı.

Siz Tron 3 filminin gelmesini ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety, Vulture

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Serhat Serhat dedi ki:

    En sevdiğim film olabilir Tron:Legacy, fütüristik dünyası, evrenin benzersizliği ve özellikle müzikleri ile benim için çok farklı bir yerde. Film çıkmadan önce yapılan PR çalışmaları da şimdiye kadar gördüm en etkileyici ve kompleks çalışmalardan birisi. Yeni çekilecek filmin yapımı 5 yada 10 yıl bile sürse benim için önemli değil sadece evrenin ruhuna ters ve oldu bittiye getirilişmiş bir olmasın yeter.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hikayesi çok güzel yerlere gidebilecek bir film. Tron: Legacy çok güzeldi. Yeni bir film ise hikayesini batırmayacaklarsa gelebilir.

  3. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    İkinci filmi (Tron Legacy) izlediğimde daha ilk filmi izlememiştim. Yine de çok sorun olmamıştı. Konuyu ilk filmi izlemeyenlerin de anlayacağı şekilde tasarlamışlardı. Dün Disney+'ta bütün Tron serisini gördüm. İlk filme başladım ama bitiremedim. İlk film gerçekten çok sıkıcı. Efektlerin, filmin yapıldığı yıl nedeniyle vasat olmasını kabullenebilirim ama senaryo ve oyunculuklar da vasat.

    Bu arada Tron Uprising adında bir animasyon dizisi de var ve oldukça iyi bir dizi. Keşke yarım bırakmasalardı.

  4. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Sebebi ne benim ne de sizsiniz arkadaşlar. Malesef pahalılık.

    Dün geceden beri buna gülüyorum. Foruma girip başlığı görünce önünden iki kere aynı kedi geçmiş Neo gibi oldum xd

  5. Avatar for Serhat Serhat dedi ki:

    İnşaat mühendisi adayı olarak, film de beni kendine çeken en güzel yapılardan birisi olabilir end of line club ama Türkiye de böyle bir şeye imza atmak imkansız, belki yurtdışında benzeri yapılabilir belki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

The Office Suudi Arabistan Uyarlaması "Al Maktab" Yolda

The Office Dizisine Suudi Arabistan Uyarlaması Geliyor: “Al Maktab”

Raised by Wolves 3 sezon iptal

HBO Max, Raised by Wolves’un Devam Sezonunu İptal Etti