in

TRT 2 Aralık Filmleri: Her Akşam Ödüllü ve Farklı Yapımlar

TRT 2 aralık filmleri belli oldu. Her akşam birbirinden farklı ödüllü yapımın ekranlara taşındığı film kuşağı yine dopdolu bir programa sahip.

TRT 2 Aralık Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

TRT 2 aralık filmleri açıklandı. Yılın son ayında, yine her akşam birbirinden prestijli ve bol ödüllü sinema yapımı izleyicilerle buluşacak.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından yönetilen kültür sanat kanalı, uzun süredir her akşamını bir başka sinema filmine ayırıyor.

Neredeyse bir yıl önce Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını, etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Haziran ayı sonrası gerçekleşen kısmi normalleşme, yerini yine sıkı tedbirlere bıraktı. Birçok ülke katı karantina koşullarına geri dönerek milyonlarca insanı evde kalmaya çağırıyor.

- Reklam -

TRT 2 kanalı da Mayıs 2020 tarihinden beri Ev Hayat Dolu başlığı altında bir film kuşağı ile evde geçen zamana renk katmayı hedefliyor. Kanal, şimdiye dek onlarca yapımı orijinal dil desteği ile birlikte sinemaseverlerle buluşturdu. Filmlerden bazıları televizyonda ilk defa yayınlanırken neredeyse hemen hepsi ödüllü ya da prestijli bir maziye de sahipti.

1986 senesinde yayına başlayan ve odağına kültür – sanatı yerleştiren kanal, ülkemizde bir dönemin kültür dünyasına damgasını vurmuştu. Gerek western filmleri, gerek Bob Ross ile görsel sanatlar, müzik yayınları derken TRT 2 unutulmaz bir kültür deneyiminin ülkemiz hafızasına yerleştirmeyi başardı.

TRT 2 Yeni Logo

2010 senesinde yayına ara veren platform, Şubat 2019 tarihinde tekrar hizmete açıldı. Kanal, Covid-19 pandemisi boyunca yayınladığı dikkate değer filmlerle ilgi çekmeye devam ediyor.

TRT 2 Aralık Filmleri Açıklandı

TRT 2 kanalında aralık ayı boyunca yayınlanacak filmler belli oldu. Bu ayın film kuşağında da her zaman olduğu gibi pek çok önemli yapım yer alıyor.

Ava DuVernay’in ödüllü filmi Selma (2015) listede öne çıkan ilk yapımlardan. Drama ve tarih türlerindeki sinema filmi 1965 yılında Selma’dan Montgomery’ye oy hakkı için yürüyenlerin hikâyesini konu alıyor.

Dikkat çeken bir başka film ise Danny Strong’un Rebel In The Rye yapımı. 2. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında geçen yapım, yazar J. D. Salinger’ın yaşam öyküsüne odaklanıyor. Filmde Salinger karakterini Nicholas Hoult canlandırıyor.

Julian Schnabel’in 2017 tarihli Oscar adayı yapımı At Eternity’s Gate listedeki bir başka öne çıkan eserlerden birisi. Biyografik drama türündeki film Vincent van Gogh’un hayatının son dönemlerini konu alıyor.

2011 tarihli Moneyball da çok konuşulan yapıtlar arasındaki yerini alıyor. Bennett Miller’ın biyografi, drama ve spor türlerindeki filmi 6 dalda Oscar’a aday olmuş ve çokça konuşulmuştu. Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden bazıları.

The Bookshop 2017

Penelope Fitzgerald’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Bookshop ise 2017 yılında Goya En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü’ne layık görülmüştü. Isabel Coixet’in yönettiği yapım drama türünde.

Aki Kaurismäki’nin 2011 tarihli, Türkçeye Umut Limanı adıyla çevrilen Le Havre filmi, göçmen bir çocuğu kurtarmaya çalışan ayakkabı boyacısının hikâyesini konu alıyor.

Listedeki yerli filmler de yine son derece heyecan verici. Moskova Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan Fikret Reyhan’ın 2017 tarihli Sarı Sıcak filmi, kuşaktaki yerli yapımlardan birisi.

Çağıl Nurhak Aydoğdu’nun çocuk gelin meselesine eğildiği 2016 tarihli Yarım filmi de listede öne çıkanlar arasında.

trt 2 aralık filmleri bir zamanlar anadolu'da

Nuri Bilge Ceylan imzalı 2011 yapımı Bir Zamanlar Anadolu’da da kuşağın ağır toplarından birisi. Cannes Film Festivali’nde büyük ödüle layık görülen yapımın oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan ve Ercan Kesal gibi isimler yer alıyor.

TRT 2 Aralık Ayı Filmleri Tam Liste

1 Aralık Salı, 21.00 “Happy As Lazzaro” (Mutlu Lazzaro)

2 Aralık Çarşamba, 20.45 “Selma” (Özgürlük Yürüyüşü)

3 Aralık Perşembe, 21.00 “Sarı Sıcak”

4 Aralık Cuma 21.30 “The Sisters Brothers” (Sisters Biraderler)

5 Aralık Cumartesi, 21.30 “Stronger” (Pes Etme)

6 Aralık Pazar, 21.30 “The Sea Inside” (İçimdeki Deniz)

7 Aralık Pazartesi, 21.00 “Rebel In The Rye” (Çavdar Tarlasındaki Asi)

8 Aralık Salı, 21.00 “Ayka”

9 Aralık Çarşamba, 21.00 “Grbavica: The Land Of My Dreams” (Esma’nın Sırrı)

- Reklam -

10 Aralık Perşembe, 21.00 “Bulutların Ardında”

11 Aralık Cuma, 21.30 “At Eternity’s Gate” (Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında)

12 Aralık Cumartesi, 21.30 “Moneyball” (Kazanma Sanatı)

13 Aralık Pazar, 21.30 “Just 6.5” (6.5 Metre)

14 Aralık Pazartesi, 21.00 “The Bookshop” (Sahaf)

15 Aralık Salı, 21.00 “The Warden” (Müdür)

16 Aralık Çarşamba, 21.00 “Yol Kenarı”

17 Aralık Perşembe, 21.00 “About Endlessness” (Sonsuzluk Üzerine)

18 Aralık Cuma, 21.30 “The Code Unknown” (Bilinmeyen Kod)

19 Aralık Cumartesi, 21.30 “Shoplifters” (Arakçılar)

20 Aralık Pazar, 21.30 “Dead Man” (Ölü Adam)

21 Aralık Pazartesi, 21.00 “The Leisure Seeker” (Karavan)

22 Aralık Salı, 21.00 “When The Moon Was Full” (Dolunay Zamanı)

23 Aralık Çarşamba, 21.00 “Yarım”

24 Aralık Perşembe, 21.00 “Hedi” (Seni Seviyorum Hedi)

25 Aralık Cuma, 21.30 “All Is Lost” (Sona Doğru)

26 Aralık Cumartesi, 21.30 “Everybody Knows” (Herkes Biliyor)

27 Aralık Pazar, 21.30 “Bir Zamanlar Anadolu’da”

28 Aralık Pazartesi, 21.00 “Aloft” (Paramparça)

29 Aralık Salı, 21.00 “Lamb” (Kuzu)

30 Aralık Çarşamba, 21.00 “King Lear” (Kral Lear)

31 Aralık Perşembe, 21.15 “Le Havre” (Umut Limanı).

Yabancı filmlerin altyazı ve orijinal dil desteği seçeneği ile ekrana taşınacağı film kuşağının yeni ayında işte bu yapımlar yer alıyor.

Peki siz TRT 2 Aralık Filmleri listesini nasıl buldunuz? Yapımlar arasından izlediğiniz ya da izleme listenize ekledikleriniz var mı? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Keşke TRT bu filmleri VOD (Video On Demand) sistemi ile sunabilse. Bir filmi gününde, saatinde yakalamak çocuklu insanlar için çok zor.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Zaten sansürlüyorlar yakalamaya pek uğraşmayın bence.

  3. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Doğru, o faktörü unutmuşum.

  4. Avatar for erce erce dedi ki:

    Yine de TRT2 hem kendisinden hem devletten beklenmiyecek kalitede yayın yapıyor bence… Belgeselleri ve seçimleri çok iyi.

  5. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    İnternette bulunmayan filmler çıkıyor arada. Ölümsüzler Köyü çok güzel, fantastik bir İran filmi mesela ama orijinal dilinde bulunmuyor, bulunsa da HD kalitede mevcut değil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İstanbul Hatırası Dizi - Ahmet Ümit

İstanbul Hatırası Dizi Oluyor: Ahmet Ümit’in Polisiye Romanı Ekrana Uyarlanıyor

Dürüst Yalancı - Tove Jansson

Dürüst Yalancı: Tove Jansson’dan Minimalist ve Sarsıcı Bir Roman