in ,

“Anton Çehov”un Hayatı, Türk – Rus Ortaklığında ‘Indiana Jones Tarzı’ Bir Filmle Anlatılacak

Türkiye – Rusya ortak yapımıyla Rus yazar Anton Çehov’un gençliğini konu alacak bir film karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üstelik Indiana Jones tarzıyla!

Anton Çehov
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye ve Rusya kültür bazında çeşitli ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Daha önce Aleksandr Puşkin’in Erzurum’da kaldığı evi bir iş birliğiyle ortaklaşa müzeleştiren iki ülke, şimdi de bir Anton Çehov filmi için bir araya geldi.

1860 doğumlu Rus oyun ve kısa öykü yazarı Anton Pavloviç Çehov’un gençliğine odaklanması beklenen film projesi Rus sinema yapımcılarından çıktı. Türk meslektaşlarına Anton Çehov hakkında ortak yapım bir film çekmeyi öneren Ruslar’ın bu teklifi olumlu karşılandı.

Rusya’nın en eski film stüdyosu Lenfilm Genel Direktörü Eduard Piçugin, Çehov’un gençliğini konu alan ortak yapım film çekme önerisini St. Petersburg’daki 5. Rus-Türk Toplumsal Forumu Toplantısı kapsamında dile getirdi.

- Reklam -
- Reklam -

Piçugin, Ortak yapım için hazırlanan senaryolardan birinin Çehov’un 1890’da Sahalin Adası’na doğru yola çıkarak başlayıp ardından Asya’nın etrafında gemi ile devam ettirdiği ve en son Odessa Limanı’nda son bulan seyahatini konu aldığını aktardı. Ardından sözlerini şöyle sürdürdü:
“Filmin fikri, o zamanlar 30 yaşında olan genç Anton Çehov’un maceralarını anlatmak. Kendisinden sonra genç Çar 2. Nikolay da aynı rota üzerinden seyahat etti ve herkes Çehov’u Rus tahtının varisi olarak görüyordu. Aslında öykümüz Indiana Jones tarzında bir yapıma dönüşebilir.”
Geçtiğimiz günlerde sona eren 5. Rus-Türk Toplumsal Forumu kapsamında iş ilişkilerinin geliştirilmesine odaklanılmasının yanı sıra ortak tarih mirası, dinler arası işbirliği, spor, bilim, kültür-sanat ve medya alanlarında işbirliği gibi konular ele alındı.

Sizler böyle bir ortak yapım hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir yazarın hayatı, Indiana Jones tadında bir filme uyarlanabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Sputnik


Aleksandr Puşkin’in Erzurum’da Kaldığı Ev Müzeye Dönüştürülüyor!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kont_Olaf Kont_Olaf dedi ki:

    “Bir daha da kim çıkıp bir Tolkien filmi çeker ve bu defa bir şeyleri farklı yapmayı dener bilemem. Ortada kaç tane Dostoyevski’nin hayatını anlatan film var ki? Neticede bu insanlar yazar, her yıl filmi çekilebilecek Indiana Jones’lar değiller. Yazdıklarıyla var oldular ve dünyayı güzelleştirdiler. Kendi hayat hikâyelerini değil yazdıkları kurmaca hikâyeleri yayınladılar. Belki onlar da kendi hayatlarından kaçmak istiyorlardı. Bazen öyle olur. Her şeyden bunalır ve bir süreliğine uzaklaşmak istersin. Ve Hobbit’in kapağını açarsın.”

    :open_mouth::male_detective::mag_right::x::file_folder::alien:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eğik Piramit

4,600 Yıllık “Eğik Piramit” Seneler Sonra Tekrar Ziyarete Açıldı

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarı Martin: “Artık Yarış Kalmadı, Kitabımı Rahat Rahat Yazıyorum”