in

Türkiye’de Sinema Salonlarının Açılış Tarihi Ertelendi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’de sinema salonlarının açılış tarihi ileri alındı. Sinemalar 1 Mart 2021’e kadar faaliyet gösteremeyecek.

Türkiye'de Sinema Salonları Açılma Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgını, birçok sektörde olduğu gibi sinema salonlarının geleceği üzerinde de kara bir gölge gibi gezinmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelge ile birlikte, 31 Aralık 2020’ye kadar çalışmalarına ara verilen sinema salonları için yeni tarih belli oldu. Salonlar, faaliyetlerine ara vermeye 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek.

2019’un sonunda, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel bir salgına dönüşen Covid-19, zorluklarını hissettirmeye devam ediyor. Ülkemizde ilk olarak Mart 2020’de resmi olarak duyurulan vaka sonrası hızlı bir şekilde kısıtlamalara gidilmişti. Karantina süreci çoğu sektör için yoğun geçmiş, birçok şirket batma noktasına gelmişti.

Özellikle bağımsız sinemalar bu süreçte bir hayli ağır hasar aldı. Kadıköy’deki Rexx Sineması kapanırken İzmir’de Karaca Sineması zor günler geçirdi. Beyoğlu’nda bulunan Atlas Sineması ise yoluna müze olarak devam etme kararı almak durumunda kaldı.

- Reklam -

Öte yandan pek çok sinema filmi de vizyon tarihini ileri atmıştı. Kimi filmler ise sinema salonlarını es geçerek Netflix, HBO Max ve Disney+ gibi dijital yayın platformlarını tercih etmişti.

Ülkemizde Sinema Salonları Mart 2021’e Kadar Kapalı Kalmaya Devam Edecek

81 ilin valiliğine gönderilen ek genelge ile sinema salonlarının kapalı kalma süresi uzatıldı. Kontrollü sosyal hayat dönemi kapsamında alınan önlemlerin devamına karar verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonucunda, salgınla mücadele tedbirlerinin devamı niteliğindeki uzatma kararı yürürlüğe girecek. İlk etapta salonların 31 Aralık 2020’ye kadar kapalı kalacağı belirtilmişti. Şimdi ise bu süre 1 Mart 2021’e kadar uzatıldı.

Türkiye'de Sinema Salonları Açılma Tarihi

- Reklam -

Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72. maddeleri uyarınca il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararları alınacak. Kararlara uymayanlara ise Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen haftalarda sinema salonları için 15 milyon liralık bir destek paketi açıklamıştı. Bu desteğin bağımsız sinemaların ayakta kalması konusunda ne kadar katkı sağlayacağı ise merak konusu.

Peki siz bu tedbirleri nasıl karşılıyorsunuz? Salonlar açılsa bile yolunuz sinemalara düşecek mi? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Elder Scrolls Netflix dizi

The Elder Scrolls Dizisi Geliyor: Netflix, Bethesda Oyununu Ekrana Taşıyor

Amazon Podcast Wondery

Amazon, Dev Podcast Şirketi Wondery’yi Satın Aldı: Spotify’a Rakip Olma Hazırlığı