in

2021’de Twitter’da En Çok Tartışılan Filmler Belli Oldu: Zirvede “Zack Snyder’s Justice League” Var

Twitter, 2021 yılında en çok tartışılan 10 filmi açıkladı. Zack Snyder’s Justice League, listenin ilk sırasında yer aldı.

2021 Twitter En Çok Tartışılan Filmler Zack Snyder's Justice League
- Reklam -
- Reklam -

Twitter, 2021 yılında hakkında en çok tartışılan süper kahraman filminin Zack Snyder’s Justice League olduğunu açıkladı. Sosyal medya sitesi, yıl için analiz raporlarını hazırlarken hayranların yıllardır beklediği Adalet Ligi’nin ilk 10 içerisinde zirvede yer aldığını duyurdu.

Facebook ile birlikte en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biri olan Twitter, yıllık istatistiklerini açıklamaya başladı. Filmler kategorisinde ise ilk sırada Zack Snyder’ın HBO Max için yeniden düzenlediği 4 saatlik Zack Snyder’s Justice League yer alıyor. Aslında bu bilgi pek de şaşırtıcı değil. Çünkü özellikle Twitter üzerinden başlatılan #ReleaseTheSnyderCut hareketi ile muhtemelen Warner Bros.’un filmin bu versiyonunu yayınlamasında da büyük bir pay sahibi oldu.

Hatırlanacağı üzere filmin ilk versiyonu 2017’nin sonlarında sinemalara geldi. Snyder’ın kızının intiharı nedeniyle projeden ayrılmasıyla başlayan süreçte filmin başına Joss Whedon geçti ve yeniden çekimlerle birlikte filmi büyük oranda değiştirdi. Ancak film gerek eleştirmenler gerekse izleyiciler tarafından yerden yere vuruldu. Özellikle Cyborg oyuncusu Ray Fisher’ın çok sonrasında açıkladığı şekilde Whedon’ın sette küfürbaz bir dil kullanması ve profesyonellikten uzak hareketleri bu durumu daha da güçleştirdi.

- Reklam -

Neyse ki hayranların görmek istediği versiyonun Mart 2021’de HBO Max üzerinden yayınlanmasıyla rahat bir nefes alındı. Her ne kadar bazı eleştiriler devam etmiş olsa da ilk versiyonuna göre çok daha iyi bir yapım izleyiciyi karşıladı. Daha vizyona girmeden bile çokça konuşulan macera, Twitter’ın istatistiklerine de yansıdı. Twitter Data, 2021 için çeşitli istatistikler yayınladı ve Zack Snyder’s Justice League’in dünya çapında hakkında en çok tweet atılan film olduğunu açıkladı. Onu sırasıyla Spider-Man: No Way Home, Eternals, Black Panther izledi. Tam liste ise şu şekilde:

Twitter İstatistiklerine Göre 2021 Yılında En Çok Tartışılan 10 Film

2021 Twitter En Çok Tartışılan Filmler Zack Snyder’s Justice League

- Reklam -
  1. Zack Snyder’s Justice League
  2. Spider-Man: No Way Home
  3. Eternals
  4. Black Panther
  5. Black Widow
  6. The Suicide Squad
  7. Dune
  8. Godzilla vs. Kong
  9. Shrek
  10. The Batman

Yıl henüz tamamlanmadığı ve Spider-Man: No Way Home filmi de gösterime girmediği için 1 Ocak’a kadar sıralamanın değişmesi de mümkün olabilir. Özellikle Andrew Garfield ve Tobey Maguire’nin de filme katılacağı kesinleşirse, sadece 10 günde Örümcek Adam filmiyle ilgili milyonlarca yeni tweet atılabilir. Ayrıca tüm filmler arasında ezici çoğunlukla süper kahraman filmlerinin yer alması, genel izleyicinin bu tarz filmlere olan ilgisini de kanıtlar nitelikte.

Sizce bu listede başka hangi film yer almalıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Christopher Nolan Filmi Oppenheimer Kadrosu yeni

Christopher Nolan’ın Sıradaki Filmine Yeni Yıldızlar Katıldı: “Oppenheimer” Kadrosu Işıl Işıl

Six Feet Under 6. Sezon yeniden çevrim hbo

Six Feet Under 6. Sezon ya da Bir Yeniden Çevrim ile Geri Dönebilir: HBO Dizinin Yapımcılarıyla Görüşüyor