in

Ursula K. Le Guin Belgeseli Yayında – İzleme Rehberi Burada

Bilimkurgu, distopya, fantastik edebiyat gibi türlerde unutulmaz eserlere imza atan Le Guin’in hayatını anlatan “Worlds of Ursula K. Le Guin” belgeseli yayınlandı. İzleyebilmeniz için yapmanız gerekenleri de anlattık.

world of ursula k le guin ust
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik edebiyat ve bilimkurgunun en büyük ustalarından Ursula K. Le Guin adına Kayıp Rıhtım’da aşina olmayan var mıdır emin değiliz. Eserlerini büyük bir coşkuyla okuduğumuz, pek çok başucu kitabımızda imzası bulunan Le Guin’in hayatı belgesel oldu.

Yerdeniz Serisi, Mülksüzler, Karanlığın Sol Eli, Rüyanın Öte Yakası… Le Guin’in birbirinden değerli eserlerini saymakla bitmez. Onu tam anlamıyla tanımak hayranları için çok değerli.

Worlds of Ursula K. Le Guin adlı belgesel işte bu büyük ismin hayatına odaklanıyor. Filmden ilk fragman geçtiğimiz mayıs ayında gelmişti. Film prömiyerini ise 10 Haziran 2019’da  Sheffield Doc/Fest’te yaparak festival yolculuğuna da başlamıştı. Yapımın festival macerası devam ederken yapım çevrimiçi erişime de açıldı.

- Reklam -

Bu noktada bir parantez açmamız gerekiyor. Çünkü film Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet veren American Masters üzerinden yayınlandı. Eserin ABD dışındaki yayın hakları muhtemelen başka bir dağıtımcı ya da dağıtımcıların elinde. Fakat 2019 senesinde yalnızca ABD’de yayın yapan bir servise erişebilmek için, orada bulunmanız pek de gerekmiyor.

Halihazırda Amerika Birleşik Devletleri’nde olan okurlarımız BURAYA tıklayarak 53 dakikalık belgeseli izleyebilirler.

Geri kalanlar sitede yer alan videoyu oynatmaya çalıştıklarında, “We’re sorry, but this video is not available in your region due to rights restrictions.” uyarısını alacaklar.

- Reklam -

Ancak hiç sorun değil. Herhangi bir VPN servisi aracılığıyla kendinizi ABD’ye ışınlayabilirsiniz. Bunun kolay yollarından birisi de Opera tarayıcısı kullanmak. Opera’da sanal konumunuzu Kuzey ve Güney Amerika olarak seçmek videoyu görüntülemeniz için yeterli.

world of ursula k le guin orta

Le Guin’i yeniden duymak ve izlemek hepimiz için çok özel bir deneyim.
İnsanlar her zaman “Yazar olmaya ne zaman karar verdin?” diye soruyorlar. Ben yazar olmaya hiçbir zaman karar vermedim. Sadece yazdım.

Worlds of Ursula K. Le Guin Fragmanı

Arwen Curry’nin yönettiği belgesel sizleri Ursula K. Le Guin ile yeniden tanıştıracak.

Filmi izleyebildiniz mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Ursula K. Le Guin’in Oğlundan Onun Anısına

* Ursula K. Le Guin Anısına: Bu Dünyanın Odo’su

* Ursula K. Le Guin’den Yazarlık ve Anneliği Bir Arada Yürütmek Üzerine

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zülfü Livaneli Kaz Dağları UNESCO

Zülfü Livaneli’den Kaz Dağları İçin UNSECO’ya Açık Mektup

Franky Zapata

Fransız Mucit Franky Zapata, Manş Denizi’ni Uçan Kaykayı ile Geçti