in ,

Uzayda Film Çekmeye Hazırlanan Tom Cruise’a Astronottan Uyarı: “Burası Kötü Kokuyor”

Uzayda çekilecek ilk Hollywood filmi için hazırlıkları sürdüren Tom Cruise’a, ABD’li astronot Victor Glover’dan uyarı geldi: “Burası kötü kokuyor.”

uzayda film Tom Cruise astronot
- Reklam -
- Reklam -

Uzayda çekilecek ilk Hollywood filmi için hazırlıklar devam ediyor. Tom Cruise’un başrolünde yer alacağı yapımda Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX de kilit rol oynuyor. Yıldız oyuncuya ilk uyarı ise astronot Victor Glover’dan geldi.

Sinema endüstrisi sınır tanımamaya devam ediyor. Soğuk Savaş döneminden kalma “uzay yarışı” kavramı ise artık yeni bir boyuta taşındı. Uzayda çekilecek ilk film unvanı için geçen yıl sıkı bir mücadele verildi. Yarışa sonradan dahil olan Rusya, Ekim 2020’de çekimleri tamamlamayı başardı.

ABD’nin hamlesi ise Tom Cruise ve SpaceX iş birliğiyle gerçekleşecek. Filmin yönetmenliği Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında) ile tanınan  Doug Liman’a emanet edildi. Ön hazırlık süreci devam eden yapıma dair ABD’li Victor Glover da görüşlerini paylaştı. Glover’ın Tom Cruise’u önerdiği ilk mesele ise kötü kokular oldu.

- Reklam -

Uzayda Çekilecek Hollywood Filmi için Hazırlanan Tom Cruise’a, Ünlü Astronottan Çeşitli Uyarılar

NASA tarafından yayımlanan bir podcast programında Victor Glover, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda vakit geçirmenin nasıl bir deneyim olduğunu paylaştı.

Glover, Kasım 2020’de SpaceX’in Crew Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden ekibin bir üyesiydi. Cruise da istasyonda aksiyon filmi çekmek için 2020’de SpaceX’le anlaşma sağlamıştı.

Kişisel deneyimlerini aktaran Glover, ünlü oyuncuya bazı önerilerde bulundu. Bu uyarılardan birisi de istasyondaki koku sıkıntısı hakkında oldu.

“Uzay istasyonuna ilk vardığınızda, sert kokuyu hissedersiniz. Koku önce içinize işler, sonra alışırsınız.”

uzayda film Tom Cruise astronot uyarı

Astronot, özellikle bir bölmenin kötü koktuğunu belirtti:

“Egzersiz ekipmanlarının olduğu modüle girdiğinizde banyonun da orada olduğunu görürsünüz. Yani, bu en kokulu modüldür.”

- Reklam -

Glover’a göre bu modül Dünya üzerindeki soyunma odaları gibi kokuyor.

Bununla birlikte astronot, istasyonun genel kokusunun daha çok hastaneleri andırdığını itiraf etti. Glover ayrıca, uzay yürüyüşlerinin uzaktan göründüğü kadar keyifli olmadığının da altını çizdi.

Vücudunuzla birlikte yüzlerce kilo eden bir takım elbiseyle hareket ediyorsunuz ve bacaklarınızı çok nadiren kullanıyorsunuz,” şeklinde konuşan Glover, olayı şu sözlerle tasvir etti:

“Maraton koşmak gibi ama ellerinizle…”

Tom Cruise’un uzayda çekilecek filminin konusu ve vizyon tarihi henüz belli değil.

Siz bu uyarıya dair ne düşünüyorsunuz? Uzayda çekilecek ilk filmlerden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Madame Web filmi Dakota Johnson

Madame Web Filminin Başrolü Belli Oldu: Spider-Man Evreninde Geçecek Yeni Macera Şekilleniyor

The Reign of Osiris - Anne Rice

Anne Rice’ın Ölümünden Önce Yazdığı Son Roman “The Reign of Osiris” Çıktı