in

Venom 2 Gişe Rekoru Kırdı: 2019’dan Bu Yana En İyi Hafta Sonu Açılışı Yapan Film Oldu

Venom 2, 2021’in şimdiye kadarki en iyi hafta sonu açılışını yaparak gişe rekoru kırdı. Devam filmi Sony’nin yüzünü güldürmeyi şimdiden başardı.

Venom 2 Gişe Rekoru
- Reklam -
- Reklam -

Venom 2: Let There Be Carnage, pandemi sonrası gişe başarısının nasıl olması gerektiğini göstererek gişede yılın en büyük açılış hafta sonunu yaşadı. Sadece ABD’de 90 milyon dolarlık hafta sonu açılışı ile gişe rekoru kırdı.

Koronavirüs pandemisi başladığından bu yana geçen bir buçuk yılı aşkın süreçte, gerek Hollywood gerekse dünya sineması olumsuz anlamda büyük darbe aldı. Kapanan sinema salonları, ertelenen çekimler ve planların ötelenmesi derken çoğu stüdyo zor zamanlardan geçti.

Aşının bulunması ve hayatın yavaş yavaş normalleşmesiyle başlayan tekrar açılım süreci sonrası gelen izleyici kitlesi ne 25 bölüyazık ki sektörün uzun vadeli ayakta kalması için yeterli olmadı. Yılın en büyük gişe rekoru kıran yapımları bile, önceki maceralarından çok daha az hasılat elde etti. Hatta bazıları üretim bütçelerini bile çıkartamadı. Gişe toparlanmaya çalışırken şu an için dahi yeni normalin nasıl olacağı henüz tam olarak belli değil. Yine de buna rağmen bazı sürprizler oluyor.

- Reklam -

Venom 2 Gişe Rekoru ile Kendinden Büyük Yapımları Geride Bıraktı

Venom 2​: Let There Be Carnage gişe rekoru

Başrollerinde Tom Hardy ve Woody Harrelson’ın yer aldığı Venom’un devam filmi olan Venom: Let They Be Carnage, ilk filmin pandemi öncesi yurt içi gişe açılış hasılatını artırmakla kalmadı, aynı zamanda 2021 yılının diğer tüm gişe rekorları kıran açılış hafta sonu gişesini aştı. Hatta bunu rakiplerinden çok daha küçük bir üretim bütçesiyle yaptı.

Venom düşük bütçesine rağmen 2021’de 90 milyon doları aşan ilk hafta sonu açılışı ile bu konumda lider koltuğuna oturuyor. Bununla birlikte bütçesi A Quiet Place Part II dışında 2021’in en çok hasılat yapan 10 filminden daha düşük. Ayrıca yıl içerisinde çıkan devam filmi yapımları arasında, önceki filminden daha yüksek gişe hasılatı elde ederek vizyona giren tek yapım.

- Reklam -

Warner Bros.’un yapımlarını HBO Max’te, Disney’in ise Premier Access seçeneği ile Disney+’ta yayınladığı filmler nedeniyle sinemada elde edecekleri potansiyel gişe başarısını biraz da olsa düşürdü. Buna rağmen 100-125 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 321 milyon dolar kazanan Free Guy dışında gişe başarısı anlamında yılın tartışmasız lideri olduğunu kanıtladı.

Venom 2 henüz ülkemizde gösterime girmemiş olmasına rağmen yakaladığı bu başarı konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Daredevil Yeni Sezon Disney+

Daredevil Yeni Sezon Aynı Kadro ile Disney+’a Gelebilir

Interview With the Vampire Dizisi Çekimleri

Interview With the Vampire Dizisi Çekim Tarihi Belli Oldu