in ,

Distopik Gelecekte Geçen Bilimkurgu Filmi “Vesper”dan Fragman

Vesper fragmanı yayınlandı. Yeni bilimkurgu filmi, Dünya’nın ekosisteminin çöküşünden sonra çürüyen kalıntılarında yaşamını sürdürmeye çalışan 13 yaşındaki bir kızın hikâyesini anlatıyor.

Vesper fragmanı
- Reklam -
- Reklam -

Vesper fragmanı yayınlandı. Dünya’nın ekosisteminin çöküşünden sonra distopik bir gelecekte geçen film, yaşamını sürdürmek için hayatta kalma becerilerini kullanan, güçlü ve iradeli 13 yaşındaki bir kız olan Vesper’ı ve hasta babası, Darius’ın maceralarını takip ediyor.

Bağımsız bilimkurgu macerası, daha önce duygusal Litvanya bilimkurgu filmi Vanishing Waves’i hazırlayan yönetmenler Kristina Buozyte ve Bruno Samper tarafından hazırlandı. O zamanlar yaratıcılar, Avrupa’nın En İyi Fantastik Filmi dalında Melies Ödülü’nü kazandı ve Fantastic Fest’te toplam dört ödül aldı. İkili, şimdi başka bir atmosferik ve bilimkurgu hikâyesiyle geri dönmeye hazırlanıyorlar.

Vesper, Dünya ekosisteminin çöküşünden sonra felçli babasıyla hayatta kalmaya çalışan 13 yaşındaki bir kızın maceralarını ediyor. Vesper, gizemli bir kadın olan Camellia’yı bir jet kazasından sonra yalnız ve kafası karışmış bir halde bulduğunda, oligarkların dünyayı yönetmek için genetik teknolojileri kullandığı karanlık merkezi merkez olan Citadel’e götürülmek şartıyla, Camellia’nın kayıp arkadaşını bulmasına yardım etmeyi kabul ediyor. Küçük kız çok geçmeden kötü komşusu Jonas’ın, Camellia’nın kazasındaki trajediden sorumlu olabileceğini keşfediyor.

- Reklam -

Şiddetli bir hesaplaşmayla sonuçlanan tehlikeli bir maceraya zorlanan Vesper, alternatif bir gelecek yaratmanın anahtarının kilidini açmak için zekasına ve bio-hack yeteneklerine güvenmek zorunda kalıyor.

Filmde Eddie Marsan (Sherlock Holmes), Raffiella Chapman (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children), Rosy McEwen (The Alienist), Richard Brake (Game of Thrones) ve Melanie Gaydos (Insidious: The Last Key) gibi isimler rol alıyor.

“Bir tohum her şeyi değiştirebilir,” sloganıyla çıkan filmin yayınlanan fragmanını hemen aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

- Reklam -

Vesper Fragmanı Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Bir tohum gerçekten de Dünya’yı yenilemek için gereken her şeyi içerebilir mi? Yoksa daha fazla yıkıma mı neden olur? İşte bu sorunun cevabı, 30 Eylül 2022 tarihinde vizyona girecek olan 101 dakikalık filmde ortaya çıkacak.

Yayınlanan fragmanı sizler nasıl buldunuz? Düşük bütçesine rağmen filmin görselliği nasıl gözüküyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlginç bir filme benziyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türk Mitolojisi Atlası - Bartu Bölükbaşı

Bartu Bölükbaşı’nın Kısa Sürede Tükenen “Türk Mitolojisi Atlası” Kitabı Yeni Baskısı ile Raflarda

Peri Masalları - G. K. Chesterton

G. K. Chesterton’dan Peri Masalları Üzerine Bir Makale: “Periler Birçok Açıdan Gazeteciler Gibidir”