in ,

Viggo Mortensen, Demansa Yakalanmaktan Korktuğu için Test Yaptırdığını Açıkladı

Viggo Mortensen, demansa yakalanmaktan endişe duyduğu için erken tarama testine girdi. Ünlü sanatçı, daha önce bu konuyu işleyen bir film de yönetmişti.

Viggo Mortensen, Demans Endişesiyle Test Yaptırdı
- Reklam -
- Reklam -

Viggo Mortensen, demans hastalığına yakalanmaktan endişe ettiği için test yaptırdığını söyledi. Ünlü oyuncu, 2020 yılında bu konuyu işleyen Falling adlı filmi de yönetmişti.

Peter Jackson yönetmenliğindeki Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Aragorn karakterine hayat veren Viggo Mortensen, yıllar içerisinde gerek gişe gerek sanat filmi olmak üzere birçok yapımda yer aldı. Sadece oyuncu olarak değil, yönetmen kimliğiyle de ön plana çıkan isim, şu sıralar korku ve bilimkurgu türündeki son filmi Crimes of the Future ile bir kez daha seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce Bruce Willis’in afazi hastalığına yakalandığı ve rollerinde yer alan replikleri ezberleyemediği ortaya çıkmıştı. Kısa süre sonra da ailesinden gelen haber ile oyunculuğu bıraktığı duyuruldu. Yıldız aktörün böyle bir hastalık sonucu ekranları bırakması dünya basınında geniş yer buldu. Şimdi de benzer bir soruna Mortensen dikkat çekti.

- Reklam -

Geçen hafta New York’taki Walter Reade Theater’da gerçekleşen Crimes of the Future galasında Page Six’e konuşan ünlü sanatçı, demansa yakalanmaktan duyduğu endişeyi dile getirdi. Her iki ebeveynin ve yakın akrabalardan üç ismin daha demansla mücadele etmek zorunda kaldığını söyleyen 63 yaşındaki aktör, genetik olarak sendromu geliştirmeye yatkın olup olmadığını belirlemek için kan testi yaptırmak zorunda kaldığını açıkladı.

Viggo Mortensen, Demans Hastalığını Konu Alan “Falling” Filmini Yönetmişti

Viggo Mortensen Demans Falling

Unutkanlığın ön planda olduğu birçok hastalığa verilen genel bir isim olan demans hastalığı, özellikle yaşlılarda rastlanan bir durum. 60 yaşını geçmiş olan Mortensen, neyse ki güzel haberi de verdi ve doktorların söz konusu hastalığa herhangi bir yatkınlığı olmadığını dile getirdi. Yine de konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Tabii ki kimse asla bilemez. Her günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum çünkü bir gün her şey bitecek. Yapabileceğiniz tek şey sahip olduğunuz zamanı en iyi şekilde değerlendirmek.”

- Reklam -

Viggo Mortensen, 2020 yılında yönetmenliğini üstlendiği Düşüş’te (Falling) demans belirtileri gösteren homofobik bir adamla eşcinsel oğlunun hikâyesini anlatmıştı.

Oscar adaylığı da bulunan aktörün rol aldığı son film olan Crimes of the Future, Cannes Film Festivali’ndeki gösteriminde 6 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Aslında filmde yan bir rol istediğini belirten Mortensen, Kanadalı yönetmen David Cronenberg’in ısrarları üzerine başrolü kabul ettiğini söyledi. Filmde Mortensen dışında Kristen Stewart, Scott Speedman ve Léa Seydoux gibi oyuncular yer alıyor.

Viggo Mortensen’in yaşadığı endişe hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce yersiz bir endişe mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent, Page Six

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Umarım olumsuz bir şeyi çıkmaz, sevdiğim bir film oyuncusu :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Maya Uygarlığı: 'Mısır Tanrısı' Heykeli Bulundu

Maya Uygarlığına Ait 1.300 Yıllık ‘Mısır Tanrısı’ Heykeli Bulundu

Başka Dünyalar - Margaret Atwood | Haftanın Kitabı #224

Başka Dünyalar – Margaret Atwood | Haftanın Kitabı #224