in

Wachowski Kardeşler’den Matrix 4 Geliyor!

John Wick serisinin yönetmeni Chad Stahelski, Wachowski Kardeşler’in yeni Matrix filmine dahil olduklarını duyurdu!

Matrix 4
- Reklam -
- Reklam -

Chad Stahelski ismini yakın zamanda gelecek John Wick 3’ün ve önceki filmlerin yönetmeni olarak biliyoruz. Ama daha öncesinde Wachowski Kardeşler ile birlikte Matrix üçlemesinde de çalışmış biri kendisi. İşte bu isim yeni Matrix filmi üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve Wachowski Kardeşler’in de seriye dahil olduğunu duyurdu!

Hatırlarsanız bundan iki yıl önce yeni bir Matrix filmi üzerinde çalışıldığı haberini vermiştik. Hemen ardından film senaristlerinden Zak Penn’den yeni Matrix filminin yeniden uyarlama olmayacağıyla alakalı haberini paylaşmıştık.

Stahelski’nin Yahoo Movies UK’ye verdiği röportajda, “Wachowski’ler sadece yeni bir Matrix filmi yapmayacaklar, aynı zamanda bu sevdiğimiz evreni daha da genişletecekler. Bunun için o kadar mutluyum ki!” diyerek yeni Matrix filminde Wachowski Kardeşler’in ne kadar önemli bir rol üstleneceğini de bir bakıma açıklamış oldu.

- Reklam -

Ayrıca daha önce yapılan üçlemeye yakın bir seviyede iş çıkacağını düşünen Stahelski, filmde kendisine biçilen tüm rollerle hazır olduğunu, tek bir telefon aramasıyla gidip dublör olarak araçların önüne atlayabileceğini de ekledi.

Son olarak Stahelski,’ye yeni filmi Wachowski’lerin yönetip yönetmeyeceği de soruldu. Bu soruya da, “Tam olarak bilmiyorum. Lana’nın yönetmenlik koltuğuna oturacağından emin değilim,” dedi. Bu da aslında bir bakıma yönetmenin sadece Lilly Wachowski olacağı iddiasını güçlendiriyor.

- Reklam -

Şimdi bu söylenenlerle filmin senaristi Penn’in söyledikleri karşılaştırılınca Matrix dünyasında bir genişleme olduğunu varsayabiliriz. Elbette bu hala kesin bir netice değil, tartışılmaya devam ediliyor. Ama elbette şu an için her şey mümkün. Dahası, Wachowskiler’in yeni filmde sahip olacakları katılım seviyesini de bilmiyoruz. Bu nedenle yönetmenlik vb. gibi belirli bir şeyle ilgilenmek yerine, danışmanlık gibi daha farklı bir yol da seçebilirler.

Keanu Reeves Seriye Dahil Olabilir

İki yıl önce yeni Matrix filminin çıkacağı haberleri dolaşmaya başladığında başrol için Michael B. Jordan ismi geçiyordu. Ama elbette bizlerin gönlünde geçen isim belliydi: Keanu Reeves. Eski üçlemenin başrol oyuncusu olan Reeves, daha önce bu seriye dönmek hakkında çekimser olduğunu söylemişse de kendisi Wachowski Kardeşler tarafından muhteşem bir senaryo ile gelinirse “Bu bir hediye olurdu. Buna hayır diyemezdim, evet,” cevabını vermişti. Wachowski’lerin projeye dahil olması, bu haberin bizzat John Wick serisinin yönetmeninden geliyor olması ile kafalarımızda başka bir soru işareti de oluşturmadı değil…

Bu son haber ile uzun süredir ses alamadığımız Matrix projesinin yavaş yavaş hayata geçtiğini görüyoruz. Sizler neler düşünüyorsunuz?


* Bir Neslin Algılarıyla Oynayan The Matrix 20 Yaşında!

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yapmayın böyle şeyler, ağlarım bak. Gerçekleşmezse çok ağlarım. :smiley:

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Hayirrrr! Diye bagirmak istiyorum.

  3. Avatar for sherlock007 sherlock007 dedi ki:

    Yahu bir şey de olduğu gibi güzel kalsın. Kurcalamazsanız öleceksiniz sanki.

  4. Avatar for arkadiy arkadiy dedi ki:

    Katılıyorum. Ben son filmi de çok beğenmemiştim esasında. Matrix’in sevdiğim gibi kalmasını istiyorum zira Kara Kule’de yaşadım bunu.

  5. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Üçüncüsü iyice cılkını çıkarmıştı. Sanırım dördüncüsü daha da çıkaracaktır… Oysa ilk film çok güzeldi; devam(lar)ı ise berbat (tabi benim kişisel görüşüm)… Matrix 2 ve 3, her filmin devamının güzel olmayacağının bir kanıtı…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

dosya

Tüm Detaylarıyla 72. Cannes Film Festivali

tolkien ust

Nicholas Hoult: Tolkien Vakfı’nın Filmi Onaylayacağına İnanıyorum