in ,

Warcraft 2 Filmi Gelebilir: Olasılıklar Artıyor!

Warcraft 2 filmi yolda olabilir. World of Warcraft oyun serisinden uyarlanacak yeni bir yapıma dair Legendary Pictures’tan haberler var.

yeni warcraft filmi
- Reklam -
- Reklam -

Warcraft 2 filmi için ön hazırlıklar yapılıyor olabilir. Blizzard Entertainment’ın devasa video oyunu serisi World of Warcraft’a dayanan yeni bir filmin Legendary Pictures’ta çalışmalarına başlandığı bildirildi. İlk filmi 2016’da yayınlanan yapımın, özellikle yurt dışındaki popülaritesi sayesinde devam kararı aldığı söyleniyor.

Farklı ırkların karşı karşıya geldiği ilk Warcraft filmi, ülkeleri yok olan ork savaşçıların yeni bir koloni kurmasını anlatıyordu. Yapımda Azeroth krallığının eteklerine gelen orklar ve orada bulunan barışçıl halk arasında istemsiz de olsa başlayan bir savaş konu alınıyor. İki dünyayı birleştiren kapı kapı açılıyor, ordulardan birisini yıkım, diğerini ise yok olma ihtimali bekliyor. Haliyle bu iki karşıt gruptan iki kahramanın, ailelerinin ve halklarının kaderini belirleyecek bir yola girmeleri gerekiyor. Irklar çarpışırken ise her iki taraf da savaşın onlara gereken tek cevap olup olmadığını sorgulamaya başlıyor.

Moon ve Source Code gibi filmlerden tanınan Duncan Jones’un yönettiği Warcraft filminin senaryosunda Jones ile birlikte Charles Leavitt yer aldı. Filmin en önemli karakteri olan Anduin Lothar’ı, Vikings dizisinin yıldızı Travis Fimmel canlandırdı. Mission Impossible: Ghost Protocol filmiyle tanınan oyuncu Paula Patton da Garona Halforcen’i oynadı. İkili dışında Medivh rolünde Ben Foster, Kral Llane Wrynn rolünde Dominic Cooper ve Durotan rolünde Toby Kebbell gibi isimler bulunuyordu.

- Reklam -

Warcraft 2

Tüm bu yıldız isimlere ve daha önceki yapımlarıyla kendini kanıtlamış olan yönetmene rağmen Warcraft sinema eleştirmenlerince yerden yere vuruldu. İzleyiciler, eleştirmenlere nazaran yapıma daha olumlu baktılar. Ancak yine de milyonlarca oyuncusu bulunan oyunun ilk film uyarlaması başarısızlıkla sonuçlandı. Her ne kadar 2017 yılında yeni film için çalışmaların devam ettiği söylense de, bu haberler sonuçsuz kaldı.

Warcraft 2 İhtimali İçin En Büyük Umut Yurt Dışı Pazarı

Warcraft aynı zamanda hem Amerika’da hem de küresel gişede hayal kırıklığı yaşattı. Film Amerika Birleşik Devletleri’nde 47.4 milyon dolar ve diğer ülkelerde 391.7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bu da toplamda 439 milyonluk bir genel gişe hasılatı anlamına geliyordu. 160 milyon dolarlık net üretim bütçesi göz önüne alındığında, Warcraft’ın herhangi bir zarar etmemesi için en az 450 milyon dolar kazanması gerektiği bildirildi. Yani toplam rakam, tahmin edilenin altında kaldı.

Yine de film Çin’de büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Şu anda Çin’in dünya çapında gişe hasılatı için önemi düşünüldüğünde (en büyük örneği Aquaman), Legendary Pictures’ın bundan yararlanmak istemesi de oldukça mantıklı.

- Reklam -

world of warcraft

Elbette, bu tür haberlere ve spekülasyonlara her zaman dikkatle yaklaşmak gerekir. Şimdilik yeni film çalışmalarının sadece duyumdan ibaret olduğunu ve resmi herhangi bir açıklama yapılmadığını da tekrar hatırlatmış olalım.

Yeni Warcraft filminin gelmesi gerektiğini düşünüyor musunuz? İlk filmi nasıl bulmuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Fantastic Beasts 3 Çekimleri Sonunda Başladı

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlki görece güzeldi. İkincisinin gelmesinde bir sorun yok bana göre. Gelsin. Hatta ellerini korkak alıştırmasınlar ve Starcraft’ ı da film yapsınlar. :smiley:

  2. Avatar for JrThoth JrThoth dedi ki:

    Birince film asıl hikayenin giriş kısmı gibi birşeydi zaten. Asıl hikaye Thrall ile başlıyor benim gözünde. İlk film çıkmadan bir seri halinde gideceğini yapımcılar söylemişti diye hatırlıyorum.

  3. Avatar for CowardlyHero CowardlyHero dedi ki:

    Filmi izleten kitle aynı zamanda oyunu oynayan kitleydi. Çok azı ilk defa gördü. Ama film istenileni yansıtamamış, dışardan bakan biri için olaylar kopuk kopuk gibi hissettiriyordu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Who David Tennant En İyi Doktor

Doctor Who Dizisinin En İyi Doctor’u David Tennant Seçildi

Kara Dul Marvel

Black Widow Vizyon Tarihi Ertelendi: Disney+ Seçeneği Masada Değil