in ,

Warner Bros. 30 Yıllık Cartoon Network Stüdyosunu Kapatarak WB Çatısı Altına Alıyor

Warner Bros., Cartoon Network Studios hakkında kritik bir karar verdi. Ünlü animasyon markası ile Warner Bros. Animation, tek çatı altında birleştirilecek.

Warner Bros., Cartoon Network Stüdyosunu Kapatıyor
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. cephesinde yapılanma devam ediyor. Cartoon Network Studios’u kapatma kararı alan firma, ünlü animasyon markasını Warner Bros. Animation ile tek çatı altında birleştirecek.

Warner Bros. firması her ne kadar Discovery ile birleşip, Warner Bros. Discovery adını alarak gücüne güç katmış gibi görünse de, son dönemlerde sırtını bir türlü doğrultamıyor. Halihazırda çekimleri tamamlanmış olan Batgirl ve Scooby-Doo gibi filmlerine verdiği iptal kararları, gelmesi beklenen HBO Max dizilerinin yeni sezonlarını iptal etmesi ve hatta platformda yer alan bazı içerikleri kaldırması ve en çok da çalışanlarını işten çıkarması ile sıkıntılı süreçlerden geçiyor.

Medya devi son olarak geçen günlerde 125 çalışanıyla daha yollarını ayırmış ve %26’lık bir kayıp yaşamıştı. Animasyon bölümü de dahil olmak üzere 82 isimle yollarını ayıran firma, şu anda doldurulmayan 43 pozisyonu da boş bırakma kararı aldı. Şirkete ait olan üç marka etiketi Warner Bros. Animation (WBA), Cartoon Network Studios (CNS) ve Hanna-Barbera Studios Europe ayrı şekilde kalacak olsa da, Warner Bros. Animation ve Cartoon Network Studios geliştirme ve üretim ekipleri tek bir bölüm altında toplanacak.

- Reklam -

Warner Bros. Cartoon Network Studios

Warner Bros. Animation ve Cartoon Network Studios Birleşimini Animasyon Endüstrisi Uzmanları Olumsuz Yorumladı

İlk yapılan açıklamada şirketin, yeni yetenekleri teşvik etmek ve animasyon endüstrisindeki birçok kişinin paha biçilmez olarak belirttiği bir boru hattı sağlamak için tasarlanan Warner Bros. Televizyon Atölyesi’ni kapatacağı söyleniyordu. Yeni açıklamada bu kararından geri adım attığı ve son derece rekabetçi bir alana dönüşmesi için uğraşacağı belirtildi. Atölye, Discovery’nin Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık birimine taşınacak.

Her ne kadar WNA ve CNS birleşiminin ardından şirket WBD tarafından işlerin “aynı kalacağı” belirtilse de, animasyon endüstrisi uzmanları konuya o kadar da iyimser bakmıyor. Azalan kadroyla birlikte ortaya aynı sayıda yeni içeriğin nasıl çıkacağı veya çıkacaksa bile kalite anlamında benzer performansların sergileneceğini düşünmüyorlar.

- Reklam -

Warner Bros. Animation ve Cartoon Network Studios

WB’nin Cartoon Network için aldığı bu yeni karar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu ileride yaptıkları işin kalitesine de yansıyacak mı dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Böyle Küçük Şeyler - Claire Keegan |

Booker Finalisti Claire Keegan’ın “Böyle Küçük Şeyler” Romanı Türkçe Raflarında

Gangs of New York dizi martin scorsese

Martin Scorsese’nin Ünlü Suç Filmi “Gangs of New York” Dizi Oluyor