in

Warner Bros. Discovery Hissedarlarını ‘Bilerek’ Yanlış Yönlendirdiği Gerekçesiyle Dava Edildi

Warner Bros. Discovery, gerçekleşen devasa birleşmenin ardından hissedarlarını yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle dava edildi.

Warner Bros. Discovery Dava
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery, medya dünyasını şekillendiren birleşme kararının ardından büyük bir davayla karşı karşıya.

Ohio’nun en büyük iki kamu emeklilik fonu, şirket liderlerinin birleşme sırasında yatırımcıları yanılttığını ve emeklilik sistemlerinin 25.5 milyon dolar zarara uğradığını iddia ederek Warner Bros. Discovery’ye dava açıyor.

Warner Bros. ve Discovery Inc. birleşmesi, iki büyük medya şirketini bir araya getirirken WBD cephesindeki sancılı süreç devam ediyor.

- Reklam -

Ohio bölge savcısı Dave Yost tarafından açılan davada şirketin takip edilmesi istendi. Dava gerekçesinde WarnerMedia ve Discovery Inc. birleşmesinin ardından hissedarların 25.5 milyon dolarlık zarara uğraması yer alıyor.

Takip kararında yazıldığı üzere Warner Bros. Discovery yöneticileri David Zaslav ve Gunnar Wiedenfels bilerek ya da bilgilere erişim imkânı olduğu hâlde birleşmenin getireceği finansal dar boğazı Amerika yasaları gereğince yatırımcılarına bildirmediği söyleniyor. Bölge savcısı Yost yaptığı açıklamada birleşmenin bölgeyi nasıl etkilediğine dair şunları söyledi:

“Warner Bros. Discovery yasal olarak belirtme zorunluluğu olduğu bilgileri, tarafın kendi çıkarlarını düşünerek ve birleşmenin gerçekleşebilmesi için bilerek ve isteyerek gizli tutmuştur. Bu durum Ohio pazarında büyük dalgalanmalara ve bölgesel yatırımcılarda güvensizliğe sebep vermiştir. Dolayısıyla bu durum kabul edilemezdir.”

Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery Hissedarlarına 25 Milyon Dolar Zarar Ettirdiği İddia Ediliyor

İddialara göre birleşme döneminde WarnerMedia finansal olarak zor bir dönemden geçiyordu ve bu durumu Discovery hissedarları ile paylaşmadı. WarnerMedia’nın kârlılığı olmayan iş dallarına oldukça yüklü yatırım yaptığı ve HBO Max’teki üye sayısını da olduğundan 10 milyon fazla gösterdiği öne sürülüyor. Bu bilgilerin de Discovery hissedarlarını yanlış yönlendirdiği kaydediliyor.

- Reklam -

Bununla birlikte birleşmeden sonra yeni şirketin yöneticisi Zaslav’ın, daha öncesinde yatırım yapılan birçok projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldığı biliniyor. Şirketin ancak bu şekilde birleşme öncesi taahhüt ettikleri kâr marjına geri dönebileceği öngörülürken aynı zamanda birleşme sonrası yaşanacak zor finansal dönemden de bu şekilde çıkabileceği aktarılıyor.

Warner Bros. Discovery Dava Hissedarlar

Yönetici Zaslav birleşmeden yaklaşık iki dönem sonrasında Warner Bros. Discovery’nin yeni baştan değişime girdiğini ve bunun 2.3 milyar ila 4.3 milyar dolar arasındaki bir miktara mâl olabileceğini açıklamıştı. Warner Bros. Discovery hisseleri de birleşme öncesine göre %50 oranında değer kaybederek 11.79 dolardan işlem görüyor. Dave Yost eğer verilen rakamlar gerçek olsaydı hisse değerlerinin mevcut noktadan çok daha yüksekte olacağını söylüyor.

Şirket geçen ekim ayında 125 personelini işten çıkartmış ve bazı departmanları kapatmıştı.

Siz Warner Bros. Discovery’ye açılan dava hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Columbus Dispatch

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nadir Kitap Erişim Engeli

İkinci El Kitap Satış Sitesi Nadir Kitap’a Erişim Engeli Getirildi (GÜNCELLENDİ)

Cocaine Bear Fragmani

Kokain Bağımlısı Devasa Bir Ayının Dehşet Saçtığı Korku Komedisi “Cocaine Bear” Filminden Fragman