in

Warner Bros. Discovery, Harry Potter’ın Sonrasını Anlatan “Lanetli Çocuk” Kitabını Film Yapmak İstiyor

Warner Bros. Discovery, Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi için düğmeye basmış olabilir. Şirketin yeni CEO’su Büyücülük Dünyası’nı yeniden şekillendiriyor.

Warner Bros. Discovery, Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi İstiyor
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery, Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyununu beklenenden erken bir şekilde filme uyarlayabilir. Şirketin değişen yönetim politikası ve Fantastic Beasts serisinin başarısızlığı, orijinal serinin devamı sayılan uyarlamada bazı önemli adımların atılmasına neden oldu.

Warner Bros. ve Discovery’nin birleşimi ile ortaya çıkan Warner Bros. Discovery, sadece DC Sinematik Evreni veya HBO Max bünyesindeki yapımlarda değil, neredeyse her alanda köklü bir değişikliğe gidiyor. Bunlardan biri de Büyücülük Dünyası ile ilgili olacak gibi gözüküyor.

Puck News’e göre, Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın Lanetli Çocuk’u bir filme uyarlayarak Harry Potter serisini canlandırmayı istediği ve oyun Ölüm Yadigârları olaylarından sonra geçtiği için onu bir devam filmi olarak pazarlamayı planladığını bildirdi.

- Reklam -

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Film HBO Max

Bu planlar Warner Bros. Discovery tarafından resmi olarak teyit edilmemiş olsa da, rapor Zaslav’ın 3 Kasım’da üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında stüdyonun “15 yıldır bir Harry Potter filmi yapmadıklarını” belirttiği yorumlarından sonra geliyor.  Kendisi o konuşma sırasında şunları söylemişti:

“Önemli markalarımıza gerçekten odaklanacağız… 13 yıldır bir Superman filmimiz olmadı. 15 yıldır bir Harry Potter filmi yapmadık. DC Studios ve Harry Potter filmleri, son 25 yılda Warner Bros. Motion Pictures’ın kârının çoğunu sağlayan yapımları.”

Warner Bros. Discovery, Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmini Orijinal Seri Üzerinden Pazarlamak İstiyor

Kısa bir süre önce sinemalara gelen Black Adam’ın sonunda Henry Cavill’in bir kez daha pelerini giydiğini gözükmesiyle birlikte, yeni bir Man of Steel filminin yolda olduğu haberleri çıkmıştı. Ayrıca söz konusu haber sonrasında da Zaslav’ın konuşması manşet olmuştu. Bu nedenle Harry Potter serisine yönelik çıkan söylentilerin de gerçek çıkacağı tahmin ediliyor.

- Reklam -

Ne yazık ki Zaslav’ın yorumları, başlangıçta beş film olması planlanan Fantastik Canavarlar serisini hesaba katmıyor. Özellikle geçen baharda gösterime giren The Secrets of Dumbledore’un zayıf gişe performansı ve olumsuz eleştirileri nedeniyle, Warner Bros. Discovery’nin artık seride başka filmler geliştirmeyeceği bildiriliyor.

Warner Bros. Discovery Harry Potter ve Lanetli Çocuk Film HBO Max

Orijinal serinin bittiği yerden, yani 19 yıl sonrasından başlayan Lanetli Çocuk oyunu, Harry’nin oğlu Albus Severus ve arkadaşı Scorpius Malfoy’un Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda başlarından geçen maceraları konu ediniyordu. Kitap olarak çıkan versiyonu çok fazla olumsuz eleştiri alsa da, oyuna giden çoğu hayran da büyülendiğini dile getiriyordu. Bu nedenle ortaya çıkacak filmin nasıl bir eleştiri alacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Sizler Harry Potter and the Cursed Child’ı sinema filmi olarak görmek ister misiniz? Fantastik Canavarlar 4 yerine gelecek olan bir Lanetli Çocuk filmi, serinin rahat bir nefes almasını sağar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dede Korkut Haritası - Emrah Ece

Dede Korkut’un Hikâyelerinde Geçen Oğuz İlleri İlk Defa Haritalandırıldı

Guillermo del Toro, İptal Edilen Lovecraft Uyarlamasını Paylaştı

Guillermo del Toro’nun İptal Edilen H.P. Lovecraft Uyarlamasından Test Görüntüleri Paylaşıldı