in

Warner Bros. Discovery: Dev Birleşmeden Ortaya Çıkan Markanın Adı Belli Oldu

WarnerMedia ve Discovery birleşmesi ile ortaya çıkacak markanın adı belli oldu: Warner Bros. Discovery. Ses getiren hamleye dair merak edilen bütün detaylar sizlerle.

Warner Bros Discovery marka adı logo
- Reklam -
- Reklam -

Dev birleşmeden somut adımlar gelmeye devam ediyor. WarnerMedia ve Discovery birleşmesinin resmi adı ortaya çıktı. Yeni markanın adı “Warner Bros. Discovery” oldu. Hazırlıkların 2022 yılının ortalarında nihayete ermesi bekleniyor.

Sinema ve televizyon dünyasının iki büyük markası geçen günlerde güçlerini birleştirme kararı almıştı. Telekomünikasyon şirketi AT&T bünyesinde bulunan WarnerMedia ile Discovery birleşerek yola tek marka olarak devam edecekler. Ses getiren hamleyle birlikte Netflix, Amazon ve Disney gibi şirketlerle olan rekabet yeni bir boyuta taşınacak.

discovery warnermedia birleşme içerik

- Reklam -

WarnerMediaHBOHBO Max, CNN, Warner Bros., New Line Cinema, Cartoon NetworkAdult SwimDC ComicsHanna-BarberaThe CW, Time Inc. (Time, Entertainment Weekly, Life, InStyle, People, Fortune gibi dergilerin sahibi) gibi platformları bünyesinde bulunduruyor.

Discovery Communications Inc. ise Discovery Channel, Animal Planet, TLC’nin sahibi olarak dikkat çekiyor. Gerçekleşecek birleşmeyle birlikte oluşacak içerik havuzu ve edinilecek imkânlar ciddi oranda artmış olacak.

Warner Bros. Discovery Markası Dev Platformları Bir Araya Getirecek

13 kişilik yönetim kuruluna sahip olacak yeni şirket AT&T’den 7 üye, Discovery’den 6 üye katılacak. Bir diğer detay ise şirket hisselerinin yüzde 71’inin AT&T’ye, kalan yüzde 29’unun ise Discovery’ye ait olacak olması. Ancak CEO koltuğuna Discovery’den David Zaslav getirilecek. Bu da hisse açısından AT&T önde olsa da, yönetimin Discovery’ye bırakılacağını işaret ediyor. Warner Bros., Discovery, HBO gibi küresel markalar “Warner Bros. Discovery” altında toplanmış olacak.

discovery warnermedia birleşme netflix

Warner Bros. Discovery adını taşıyacak yeni şirket, ABD’deki rekabet kurulu onayından da geçebilirse resmen doğmuş olacak.

Discovery CEO’su David Zaslav, anlaşma hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

“Warner Bros. Discovery, hikâye anlatmada en yenilikçi, heyecan veren ve eğlenceli platform olmayı hedefleyecek. Şirketin ana odağı da bu hedef olacak. Yeni platformun ismini seviyoruz. Çünkü Warner Bros.’un 100 yıllık dillere destan otantik hikâye anlatma mirasının, sürprizlerle dolu hikâyeleri gerçekleştirmek için riskler alışının; Discovery’nin de daima bir bütün içinde parlak bir şekilde duran küresel markası ile bir araya gelişini temsil ediyor.”

Yeni şirketin mottosu ise “the stuff that dreams are made of” (rüyaların yapıldığı şeyler) olacak. Bu isim Warner Bros.’un mirasına ve 1941 tarihli kara suç filmi Maltese Falcon’a (Malta Şahini) bir gönderme.

- Reklam -

HBO Max ve Discovery+ Konusunda Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Ortaya çıkacak tek şirketin nasıl bir yoldan gideceği ise şimdilik bilinmiyor. Her iki tarafın da kendi dijital yayın platformları bulunuyor. Bir taraf HBO Max ile diğer taraf ise Discovery+ ile çevrim içi yayınlarını sürdürüyor. HBO ve HBO Max’in 64 milyon, Discovery’nin ise 15 milyon abonesi bulunuyor.

Bu konuda Disney’in sahibi olduğu Disney+ ve Hulu için ayrı paketler sunmasıyla benzer bir strateji yürütüleceğine dair tahminler yapılıyor. Ancak şimdilik işin bu boyutuna dair resmi bir açıklama yok.

Discovery’ BluTV Yatırımının Türkiye’ye Yansımaları

Discovery hakkında bizi ilgilendiren bir başka konu ise şirketin geçen haftalarda Türkiye’den BluTVye ciddi bir yatırım yapması. Discovery, BluTV’nin yüzde 35’lik hissesini satın almıştı. Buna göre Discovery Channel, TLC, DMAX, ID ve Discovery Science, Eurosport 1 ve 2 kanallarına ait içerikler BluTV üzerinden yayınlanmaya başlamıştı.

discovery+ blutv

BluTV, yeni birleşmeyle beraber pek çok HBO ve Warner Bros yapımını da kütüphanesine katarak çıkabilir. HBO Max henüz ülkemizde yayın yapmıyor. Dolayısıyla BluTV bu içeriklerin Türkiye yayıncısı olarak benzersiz bir şans yakalayabilir.

Warner Bros. Discovery anlaşmasından kısa bir süre sonra Amazon’un, Hollywood’un en köklü stüdyolarından Metro-Goldwyn-Mayer’ı (MGM) 8,45 milyar dolara satın alması takip etti.

Yayın dünyasındaki pastalar her geçen gün yeniden dilimlenmeye devam edecek gibi duruyor. Sizin bu gelişmelere bakış açınız nasıl? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evler, Aşklar, Göçler

Evler, Aşklar, Göçler: Bir Heybeliada Kitabı

The Kingdom 3. Sezon Oyuncu Kadrosu

Yıllar Sonra Geri Dönen Kült Dizi The Kingdom’ın Yeni Sezon Kadrosu Netleşiyor