in ,

Warner Bros. Discovery, Borçlarını Azaltmak için Ünlü Film Müziklerinin de Yer Aldığı Müzik Arşivini Satıyor

Warner Bros. Discovery, borç yükünü azaltmak için dünyaca ünlü film müziklerinin de yer aldığı arşivini satıyor.

Warner Bros Discovery Muzik Arsivi Satis
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery, 50 milyar doları bulan borç yükünü azaltmak için yeni stratejiler arıyor. Şirket aralarında Batman gibi kült yapımların film müziklerinin de yer aldığı müzik arşivini satılığa çıkarmayı planlıyor.

Warner Bros. Discovery zorlu günlerden geçiyor. Warner Bros. ve Discovery, Inc. birleşmesinin ardından yeniden yapılanan şirket; önemli bir borç yükünün altında. Kısa vadede ciddi zararlar açıklayan firma, pek çok başlıktaki stratejilerini yeniden gözden geçiriyor.

Yeni dijital platformu HBO Max’i tekrar markalamaya hazırlanan, DC Studios’un yönetimini değiştiren, Cartoon Network’ü WB çatısı altına taşıyan, CNN+’ın fişini çeken şirket şimdi de müzik arşivini elden geçirmeye başladı.

- Reklam -

Warner Bros Discovery Müzik Arşivi

Warner Bros. Discovery’nin CEO’su David Zaslav; giderek genişleyen Hollywood imparatorluğundaki borçlarını azaltmak için yeni bir hamleye hazırlanıyor. Bazı otoritelere göre, değeri 1 milyar doları aşan WBD müzik arşivini satılığa çıkartmaya hazırlanıyor.

Warner Bros. Discovery’nin Müzik Arşivinin Değeri 1 Milyar Doları Aşıyor

David Zaslav’ın ekibi, HBO, WB film stüdyosu ve CNN gibi dev markalardan oluşan eğlence grubunu 50 milyar dolarlık borcunu azaltacak yeni alanlar bulmak için araştırmalarına devam ediyor. Zaslav ve ekibinin üzerine düşündüğü yeni ihtimal ise şirketin müzik kitaplığı.

Warner Bros. film stüdyosu, 1950’li yıllarda bir müzik bölümü kurdu. 2004 yılında çatı şirketleri Time Warner, müzik bölümünü elden çıkardı. Ancak Warner Bros., Batman filmlerinin müzikleri dahil olmak üzere birçok şarkının telif haklarını elinde bulundurmaya devam etti.

Kaynaklar, Warner’ın elindeki müzik teliflerini sıcak pazarda değerlendirecek potansiyel alıcıları araştırmaya başladığını ifade etti. Aktarılanlara göre bu varlıkların değerinin 1 milyar dolardan fazla olması bekleniyor.

Warner Bros Discovery Müzik Arşivi Satılıyor

- Reklam -

Henüz erken aşamada olan bu sürecin sonunda; belirli film müziklerine erişim ve bunların kullanımına ilişkin hükümlerin satılabileceği aktarıldı.

WBD’nin finans müdürü Gunnar Wiedenfels, ocak ayının başlarında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçen yıl fazlalıkların çoğundan kurtulduk ve bence bu, yakında sektördeki herkesin yaşayacağı bir şey. Yatırım getirisine fazla odaklanmadna, irrasyonel oranlarda aşırıcı harcamaların yapıldığı bir dönemi geride bıraktık.

“Artık yalnızca tutarlı ve sürekli bir şekilde işi nasıl yürüttüğümüzle ilgileniyoruz. Hangisi mantıklı, hangisi değil, ona bakıyoruz.”

Hisselerinde değer kaybı yaşayan WBD; bazı yatırımcıları tarafından toplu şekilde dava edilmişti.

Medya şirketinin bu kararı hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Financial Times

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA Yaşanabilir Bir Gezegen Keşfetti

NASA, 100 Işık Yılı Uzaklıkta Yaşama Elverişli Bir Gezegen Keşfetti

Lockwood & Co. fragmanı

Netflix’in Genç Hayalet Avcılarını Merkeze Alana Yeni Dizisi “Lockwood & Co.”dan Fragman