in

Warner Bros. Discovery İptal Ettiği Yapımlar Sayesinde Yaklaşık 1 Milyar Dolar Vergi İndirimi Aldı

Warner Bros. Discovery, iptal politikası sayesinde yaklaşık 1 milyar dolarlık vergi indirimi sağlamayı başardı.

Warner Bros Discovery Vergi İndirimi
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery’nin agresif şekilde proje iptal etmesinin nedeni ortaya çıkmış olabilir. Ses getiren birleşmenin ardından dev medya şirketi, rafa kaldırdığı yapımlar sayesinde 1 milyar dolara yakın verdi indirimi sağladı.

Film ve dizi endüstrisinin en büyük isimleri arasında yer alan Warner Bros. Discovery, son zamanlarda iptal ettiği yapımlarla gündemde.

Şirket, prodüksiyonu çoktan tamamlanan ve ağustos ayında HBO Max üzerinden izleyicisi ile buluşması planlanan Batgirl ve Scoob!: Holiday Haunt gibi filmlerden son anda vazgeçmişti. Ayrıca The Gordita Chronicles, Love Life, Minx ve platformun en sevilen yapımlarından olan Westworld de kütüphaneden kaldırılarak büyük bir şaşkınlık yaratmıştı.

- Reklam -

The Hollywood Reporter’ın aktardığında göre bu iptallerin arkasında yatan sebep dev şirketin vergi yükünü hafifletmek istemesinden geçiyor. Warner Bros. Discovery bu iptallerin ardından yapım ve geliştirme masraflarını göstererek 2.8 milyar ile 3.5 milyar dolar arasında zarar edecek. Bu miktar, şirketin ekim ayında öngördüğünden yaklaşık 1 milyar dolar daha fazla.

Warner Bros Discovery Vergi İndirimi

Diğer taraftan dev şirket bu iptallerin bahsedildiği gibi bir niyet taşımadığını söylüyor. Şirket geçen ağustos ayında yaptığı açıklamada içeriklerin kaldırılması hakkında şunları söylemişti:

“İçerik üretimindeki aksaklıklar ve yapım giderleri şirketin birleşme sonrasında değişen vizyonu ve bakış açısından kaynaklı.”

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, İçerik Sayısına Değil Kaliteye Bakıyor

HBO Max platformundan kaldırılan yapımlardan sonra dizi ve film yapımı konusunda şirketin nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor. Özellikle Discovery+ ve HBO Max’in tek çatı altında toplanacağı haberinden sonra izleyiciler platform üzerinden hangi yapımlara ulaşacağı konusunda yeterince bilgilendirilmiş değil.

- Reklam -

Şirket CEO’su David Zaslav bu haftanın başında yaptığı açıklamada yeni dönemde nasıl içerikler üretileceğine dair bazı ipuçları da verdi:

“İzleyicide gerçekten yankı bulan bir içeriği ekrana taşıyabilmek, platformda fazla sayıda içerik bulundurmaktan çok daha önemli.”

HBO Max - Discovery Plus Birleşme

Bununla birlikte Zaslav içerikleri yayından kaldırmalarının sebebini marka reformuna yardımcı olmak olarak göstermişti.

Siz Warner Bros. Discovery’nin iptal politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbie Fragmanı 2023 - Margot Robbie

Margot Robbie’nin Ünlü Oyuncak “Barbie”yi Canlandırdığı Filmden İlk Fragman Yayınlandı

James Cameron Titanic Finali

James Cameron, “Titanic”in Sonunda, Jack’in Hayatta Kalamayacağını Bilimsel Olarak Belgelediklerini Açıkladı