in

Warner Bros. Beyaz Perdeye Geri Dönüyor: Filmler 2022’de Önce Sinemalara Gelecek

Warner Bros. filmleri 2022 yılında normal seyrine geri dönecek. Beklenen yapımlar önce sinemada daha sonra HBO Max’te yayınlanacak.

Warner Bros. filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. filmleri 2022 yılı içerisinde öncelikle sinemalarda gösterime girecek. Dev stüdyonun bu yıl için aldığı aynı anda HBO Max’te yayınlanma kararı gelecek yıl devam etmeyecek.

Warner Bros.’un da bir parçası olduğu ana şirket olan Warner Media, geçen yıl aralık ayında stüdyonun 2021’de çıkacak her filminin aynı anda herhangi bir ek ücret ödemeden HBO Max üzerinden izleneceğini açıklamıştı. Bu duyuru sinema sektörü için oldukça sarsıcı bir gelişme oldu.

Filmlerinin önce sinemada gösterime girmesi gerektiğini savunan sinema çalışanları duruma tepki gösterdi. Dune filminin yönetmeni Denis Villeneuve, Warner Bros.’u bu kararı nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi. Yıllardır WB ile birlikte çalışan Christopher Nolan’ın bu durum nedeniyle şirketle olan iş birliğini sonlandırabileceği iddia edildi. Yeni gelen haberle birlikte bu durumun sadece bu yıl özelinde kalacağı kesinleşti. ABD’nin en büyük tiyatro zincirlerinden biri olan Regal ile yapılan yeni anlaşma sayesinde, uygulamanın 2021 takvim yılının ötesine geçmeyeceği ortaya çıktı.

- Reklam -

Warner Bros. Filmleri Sinemalarda Yayınlansa da Eskisine Göre Daha Kısa Sürede Dijitale Gelecek

Warner Bros., Regal’in sahibi Cineworld ile HBO Max’te de yayınlanacak olan Godzilla vs. Kong ve Mortal Kombat gibi stüdyonun 2021 filmlerinin gösterimi için bir anlaşma yaptı. Anlaşmaya “Warner Bros. filmleri 2022’den itibaren ABD’de en az 45 günlük bir süreyle sinemalarda yer alacak” şeklinde bir madde eklendi. Koronavirüs tüm dünyayı vurmadan ve sinemaları kapatmadan önce söz konusu 45 günlük süre daha uzundu. Ancak yine de bu tarz bir aralık bile sinema salonlarının kazançları açısından önem teşkil ediyor.

The Batman Warner Bros. Filmleri

Regal sinemaları 2 Nisan 2021 itibarıyla Godzilla vs. Kong ile bazı lokasyonlarının kapılarını tekrar açacak. Sinema zinciri, Tenet’in yetersiz gişe sonuçlarının ve diğer büyük filmlerin gecikmelerinin ardından altı ay boyunca tamamen kapatıldı.

- Reklam -

Warner Media Birleşik Krallık’ta da Cineworld ile benzer bir anlaşma imzalamış durumda. Warner Bros. filmleri en az bir ay süreyle beyaz perdede yer alacak ve sonrasında HBO Max gibi platformlara gelecek.

Peki ya sizler Warner Bros.’un 2022 yılında tekrar geleneksel sinema sürecine dönmesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İçimdeki Robot - Ruhşen Doğan Nar

Yerli Bilimkurgu: İçimizdeki Robotlara İçimizden Bir Bakış

Kadınların Hafızası Dizisi 2 Yeni Kitap

Kadınların Hafızası Dizisine 2 Yeni Kitap Eklendi