in

Warner Bros. Logosu Yıllar Sonra Değişiyor

Warner Bros. şirketinin ikonik logosu değişiyor. Hollywood’un en büyük stüdyolarından WB, modern ve minimal bir tercihe yöneliyor.

Warner Bros. Logosu
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros.’un yeni logosu ortaya çıktı. Sinema sektörünün en büyük film stüdyolarından birisinin görünüşü tamamen değişiyor.

1923’te Harry, Albert, Sam ve Jack Warner tarafından kurulan stüdyo,  Hollywood’un her döneminde en önemli markalarından birisi oldu. Stüdyonun ikonik hâle gelen eski logosu yüzlerce filmin başlangıcında kendine yer bulmuştu.

Warner Bros.’un logosu yüz yıla yakın süreçte pek çok değişiklik görse de ana hatları her zaman belli kalmıştı. Stüdyo ayrıca yönetmenlerin logonun renk şemasını istedikleri gibi değiştirmesine de izin veriyordu. Böylece klasik logo son 15 yılda 200’den fazla farklı şekilde karşımıza çıkmıştı.

- Reklam -

Stüdyonun 98 yıllık tarihi boyunca resmi logo 13 kez değişmişti. 1972’de tasarlanan özel bir logo dışında her birinde bir kalkanın üzerine işlenmiş stüdyonun baş harfleri olan WB yazısı bulunuyordu. Alışık olduğumuz logonun kullanımına da 1993’te başlanmıştı. Böylece, 28 yılın ardından daha sade ve modern bir görünüme kavuşacak. Yeni logo, stüdyonun kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te kullanılmaya başlayacak.

warner bros. logolar

Warner Bros.’un yeni logosu ilk kez HBO Max’te yayınlanan Anne Hathaway ve Chiwetel Efiojor’lu komedi filmi Locked Down’un açılış sekansında görücüye çıktı.

Warner Bros. Yeni Logosu Tanıtıldı

Stüdyonun eski logoları genel olarak 1948’de kullanıma başlanan logoya benzer olarak hazırlanıyordu: Altın renginde çerçevede WB harfleri bir kalkanın üzerinde. Arka planda da mat renklerde boyanmış bulutlu bir gökyüzü. Yeni logo kesinlikle 1972 logosundan beri görülen en keskin değişikliklere sahip. Arka plandaki gökyüzü çok daha gerçekçi bir hâl almışken altın kaplama renkler ve logonun altında görülen “Warner Bros. Pictures” yazısı tamamen kaldırılmış.

- Reklam -

Klasik logoyla ilgili şirket çalışanlarının sıkıntılarından birisiyse eski logonun iş kartları ve zarflara basılırken küçültülmesinin zor olmasıydı. Yeni logonun sadeliğinin bu soruna da pratik bir çözüm getirmesi hedefleniyor.

warner bros pic yeni logo tanitim

Warner Bros.’un HBO Max’e verdiği önemle film dağıtım planlarında büyük değişikliklere gittiği ve bu yüzden en önemli yönetmenlerinin hışmına uğradığı biliniyor. Dijital çağın minimal yaklaşımını benimseyen şirketin, stratejilerinde de ne gibi bir değişikliğe gideceği merakla bekleniyor.

Yeni logoyu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Discovery BluTV

Discovery, BluTV’ye Ortak Oluyor: Dev Anlaşma İmzalandı

peaky blinders 6. sezon final

Peaky Blinders 6. Sezon ile Final Yapacak