in

Warner Bros ve Donald Trump Mahkemelik Oldu

ABD başkanı Donald Trump, bir kampanya videosunda Batman filmlerinin müziğini izinsiz olarak kullanınca Warner Bros.’la mahkemelik oldu.

trump batman ust
- Reklam -
- Reklam -

Dün sosyal medyada enteresan bir olay yaşandı. Önce günün erken saatlerinde Youtube ve Twitter’da Donald Trump ile ilgili bir seçim kampanyası videosu dönmeye başladı. Söz konusu videoda Trump’ın görüntüleri eşliğinde, “Önce sizi görmezden gelirler. Sonra size gülerler. Sonra da ırkçı derler. Donald J. Trump. Sizin oyunuz. Trump: Büyük zafer 2020,” sloganları paylaşıldı. Ama asıl ilginç olan videoda Batman: The Dark Knight Rises‘ın (Kara Şövalye Yükseliyor) müziğinin kullanılmasıydı…

Video gösterime girdikten kısa bir süre sonra filmin hayranları Hans Zimmer’a mesaj atarak bu durumdan haberi olup olmadığını sormaya başladı. Derken Warner Bros. olaya el attı ve videonun kaldırılmasını talep etti. Gerekçe olarak da telifi kendilerine ait olan Batman müziğinin izinsiz kullanılmasını gösterdiler. Birkaç saat sonra da Youtube ve Twitter yetkilileri videoyu engelledi ve geriye sadece Trump’ın mesajı kaldı.

trump batman 001

- Reklam -

Warner Bros cephesi bunun ardından resmi bir açıklama yaparak videonun silinmesi için hukuki süreç başlatacaklarını bildirdiler:

“Warner Bros.’un The Dark Knight Rises müziği, seçim kampanyası videosunda izinsiz olarak kullanılmıştır. Videonun kaldırılması için gerekli hukuki kanallara başvuracağız.”

- Reklam -

Stüdyonun bu açıklamasından kısa bir süre sonra Trump’a ait bütün hesaplar videoyu tamamen sildiler. ABD Başkanı’nın seçim kampanyası ekibi videonun kendilerine ait olmadığı, Trump’ın hayranlarından biri tarafından yapıldığını savundu…

Ancak bu olay Donald Trump’ın telifli eserleri ilk kez izinsiz kullanışı değil. Kendisi daha önce Game Of Thrones‘un “Winter is coming” sloganını “Wall is coming” (Duvar geliyor) şeklinde de kullanmış ve tepkilere neden olmuştu. Ek olarak Rolling Stones grubu ve Pharrell Williams da şarkılarını izinsiz kullandığı için ABD başkanıyla sorun yaşamıştı.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Ne güzel, adamlarda Adalet var…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

aslan kral

The Lion King (Aslan Kral) Filminden Yeni Trailer Geldi

hawkeye ust

Hawkeye Kendi Dizisine Kavuşuyor