in

Wes Anderson İmzalı “The French Dispatch”in Vizyon Tarihi Açıklandı

Wes Anderson yıldızlar geçidini andıran kadrosuyla dikkat çeken The French Dispatch filmiyle geliyor. Yapımın ABD vizyon tarihi açıklandı.

Wes Anderson The French Dispatch
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yönetmen ve yapımcı Wes Anderson, yeni filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Anderson, artık bir alışkanlık haline getirdiği yıldızlar geçidi oyuncu kadrosu geleneğini son yapımı “The French Dispatch“te de sürdürüyor.

Adrien Brody, Tilda Swinton, Bill Murray ve Timothée Chalamet gibi isimleri bir araya getiren filmden ilk afiş ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki vizyon tarihi paylaşıldı. Buna göre The French Dispatch önümüzdeki yaz, 24 Temmuz 2020’de ABD’de sinemalara gelecek.

Wes Anderson’ın dikkat çeken sinema yolculuğu devam ediyor.

- Reklam -

Wes Anderson The French Dispatch

İlk uzun metrajını 1996’da Bottle Rocket ile yapan Wes Anderson, Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), The Darjeeling Limited (2007), Fantastic Mr. Fox (2009), Moonrise Kingdom (2012) The Grand Budapest Hotel (2014) ve Isle of Dogs (2018) filmlerini çekti.

Tüm bunların yanı sıra kısa filmler ve reklam filmleriyle de adından söz ettiren Anderson, 7 defa farklı kategorilerde Oscar’a aday oldu.

The French Dispatch Filminin Konusu ve Oyuncuları

Wes Anderson kendine has tarzı, renkler ve hikâye anlatma yöntemi ile sinemanın başarılı isimleri arasında yer almayı sürdürüyor. Yönetmenin Isle of Dogs sonrası ilk filmi The French Dispatch de ilK bakışta bütün Anderson bileşenlerini bir araya getiriyor gibi görünüyor.

Film, The French Dispatch adlı bir dergide yaşananları konu alıyor. Fransa’da kendi dergisini kuran ABD’li bir gazetecinin hayatına odaklanan yapım; bu ismin portresini ortaya çıkartacak. Bununla birlikte The French Dispatch’in 1925 ve 1975 yılları arasında geçeceği aktarılıyor.

Wes Anderson The French Dispatch

- Reklam -

Anderson tercih ettiği oyuncularla da sık sık gündeme geliyor. Yönetmen Owen Wilson ve Bill Murray gibi oyuncularla pek çok yapımda birlikte çalıştı.

The French Dispatch filminin kadrosunda yer alan isimler şu şekilde: Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Mathieu Amalric, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Elisabeth Moss, Jason Schwartzman, Henry Winkler, Lois Smith ve Cécile de France.

Wes Anderson’ın yeni filminin Türkiye vizyon tarihi ise henüz açıklanmış değil. The French Dispatch’in önümüzdeki yaz ülkemizde de beyaz perdeye konuk olması bekleniyor.

the french dispatch poster

Peki siz The French Dispatch filmi hakkında heyecanlı mısınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Wes Anderson’ın “The Grand Budapest Hotel”ına Kubrick’in “The Shining”i Konuk Olursa

Kaynak: NME

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bill Murray varsa mutlaka izlerim, bu arada Hayalet Avcıları’nda olacak mı acaba ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arrow - Green Lantern

Arrow Finali Sonrası Green Lantern Belirsizliği

Çiyil Kurtuluş - Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı

Çiyil Kurtuluş Yeni Öykü Kitabı “Aramızda Bir Bahçe Yakınlığı” ile Raflarda