in ,

Wes Anderson’ın “The Grand Budapest Hotel”ına Kubrick’in “The Shining”i Konuk Olursa

The Grand Budapest Hotel ve The Shining’in ortak yanları olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Birbirinden oldukça farklı tarrzları olan Wes Anderson ve Stanley Kubrick, bu videoda aynı noktada buluşuyor!

Wes Anderson'ın "The Grand Budapest Hotel"ına Kubrick'in "The Shining"i Konuk Olursa
- Reklam -
- Reklam -

The Grand Overlook Hotel. Kulağa biraz tuhaf geliyor, öyle değil mi? Son yılların sevilen yönetmeni Wes Anderson’ın yıldızlar geçidi gibi bir kadroya sahip olan “The Grand Budapest Hotel” filmiyle, Stanley Kubrick’in “The Shining”i aynı filmde buluşsa, nasıl olurdu?

Kuşkusuz sinema tarihinin en büyük isimlerinden birisi olan Kubrick’in yapımlarıyla Anderson’ın işleri arasında tarz olarak pek bir benzerlik yok. Ne Büyük Budapeşte Oteli ne de Overlook Otel birbirine benziyor. Fakat Steve Ramsden – Unexplored Films adlı bir Youtube kanalı, bu iki filmin bazı ortak yönlerini bulmuş. Filmlerden parçaları birleştirerek ortaya tuhaf bir video çıkartmış!

The Grand Overlook Hotel’a Merhaba Deyin!

YouTube video

Mashup olarak adlandırılan bu türde, iki farklı parça birbirine karıştırılarak ortaya yeni bir yapıt çıkartılıyor. Açıkçası bu mashup da oldukça başarılı olmuş gibi görünüyor.

- Reklam -

M. Gustave (Ralph Fiennes) ve Jack Torrance (Jack Nicholson)’ı aynı otelde buluşturan bu kurgu harikası işi şapka çıkartarak izledik.

Korku edebiyatının usta yazarlarından Stephen King’in Türkçeye Medyum adıyla çevrilen The Shining adlı eserinden 1980 yılında Stanley Kubrick tarafından sinemaya uyarlanmış ve o tarihten beri kült filmler arasındaki yerini almıştı. Her ne kadar orijinal eserin yaratıcısı Stephen King, bu film uyarlamasını pek beğenmemiş olsa da Kubrick’in The Shining’i sinema okullarında ders olarak gösterilmeye ve yıllar sonra bile tekrar tekrar izlenmeye devam ediyor.

- Reklam -

Öte tarafta ise Bottle Rocket ve Rushmore gibi filmlerle farklı bir tarz ortaya koyan ve The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited, Moonrise Kingdom ile de geniş bir kitleye erişen Wes Anderson var. Kendisini en son Oscar adayı filmi Isle of Dogs ile izlemiştik. The Grand Budapest Hotel da Willem Dafoe, Bill Murray, Edward Norton, Ralph iennes ve Tilda Swinton gibi yıldız isimlerle dolu kadrosu ve tarzıyla oldukça övgü almıştı.

Sizler bu mashup videosunu nasıl buldunuz? Wes Anderson ve Stanley Kubrick yapımlarını aynı videoda görmek nasıl bir his? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Stanley Kubrick İmzalı Proje Yıllar Sonra Mini Dizi Oluyor

* Stanley Kubrick’in Bilinmeyen 3 Senaryosu Ortaya Çıktı

Kaynak: Laughing Squid

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kristen Stewart Underwater

Kristen Stewart’lı “Underwater” Filminden İlk Fragman

disney+ duyuru lansman

Disney+ Platformuyla İlgili Yeni Bilgiler ve İlk Tanıtım Videosu