in ,

Wes Anderson Tren Vagonu Tasarladı: Biletler 545 Dolardan Başlıyor

Wes Anderson, tren vagonu tasarladı. Ünlü yönetmen, Belmond British Pullman için lüks bir vagonu yeniden şekillendirdi.

wes anderson tren vagon tasarımı
- Reklam -
- Reklam -

Wes Anderson bir tren vagonu tasarladı. Kendine has görsel tarzıyla filmlerini ayrı bir yere konumlandırmayı başarmış olan usta yönetmen, Belmond British Pullman için lüks bir tren vagonunu yeni baştan tasarladı.

Şu sıralar The French Dispatch filmini izlemeyi beklediğimiz Anderson, yönetmenlik kariyerinde pek çok dikkat çekici yapıma imza attı. Kendine has renk tonları, kompozisyonları ve tasarımlarıyla Anderson sinemasının görsel dilini etkili bir şekilde kullanmayı bilen bir isim.

Anderson ve trenler denince de akla ilk gelen yapım kuşkusuz 2007 tarihli The Darjeeling Limited (Küs Kardeşler Limited Şirketi). Owen Wilson, Adrien Brody ve Jason Schwartzman’lı yapım üç kardeşin Hindistan’ı trenle gezme maceralarını konu alıyor.

- Reklam -

wes anderson tren vagon

Görünüşe göre Anderson artık yalnızca sinema dünyasını değil, gündelik hayatı da şekillendiren tasarımlara da imza atmaya hazırlanıyor. Yönetmenin lüks seyahat şirketi Belmond için tasarladığı tren, geçen günlerde ilk seferini gerçekleştirdi.

Wes Anderson İmzalı Tren Yolculuğunda Biletler Satışa Sunuldu

Anderson, Londra’nın Victoria İstasyonu’nda çalışan dünyaca ünlü Belmond British Pullman treninde 1950’lerden kalma Cygnus (Kuğu) vagonunu yeniden tasarladı. Artık Anderson hayranları yıl boyu bu özel tasarımlı trenle yolculuk yapabilmek için rezervasyon gerçekleştirebilecekler.

Belmond, Wes Anderson’ın tasarladığı vagon içni “hem sinemanın hem de seyahatin altın çağına bir övgü” tanımlamasını kullanıyor. Trenin yol alacağı güzergâh, aynı zamanda Agatha Christie’nin 1934 tarihli Doğu Ekspresinde Cinayet kitabının geçtiği rotayı takip ediyor.

wes anderson tren

Anderson yaptığı basın açıklamasında şöyle konuşuyor:

- Reklam -

“Trenleri seviyorum! Filmlerimde sık sık tren kompartımanları ve vagonlar tasarlama fırsatı buldum. Bu yüzden gerçek hayattaki bu fırsata evet demekten çok memnun oldum.”

Belmond British Pullman, 1977 ve 1982 yılları arasında satın alınıp restore edilen ve 1920’lerden 1950’lere uzanan zaman dilimine ait trenlerden oluşuyor.

tren tasarimi wes anderson

Wes Anderson’ın tasarladığı vagonda yolculuk etmenin fiyatı ise kişi başı 545 dolardan başlıyor. Ayrıca yolculara bütün bir vagonu kiralama imkânı da tanınıyor. Tren ilk seferini 13 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Siz böyle bir trenle yolculuk yapmak ister miydiniz? Tasarımı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the last duel Ben Affleck Matt Damon öpüşme sahnesi

The Last Duel: Ben Affleck ve Matt Damon’ın Öpüştüğü Sahne Neden Çıkartıldı?

Shadowghast - Thomas Taylor

Shadowghast: Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri “Karakasvet” ile Devam Ediyor